Draadloos opladen: iPhone en Samsung

Je telefoon zonder kabel opladen? Met draadloos opladen kan het! Nieuwe Samsungs en iPhones kunnen dat zelfs met een standaard oplaadstation. Handig: jouw iPhone heeft dan geen speciale lightning-kabel nodig! Ontdek hier hoe je draadloos opladen instelt én wat het nieuwe omgekeerd opladen is.

Welke iPhones kan je draadloos opladen?

De iPhone 8 uit 2017 is de eerste iPhone die draadloos kan opladen. Sindsdien kan elke nieuwe iPhone van Apple dit. Want een beetje toptelefoon… die kan opladen zonder dat daar een kabeltje aan te pas komt.

Draadloos opladen: alleen met iPhones met een glazen achterkant

Draadloos opladen werkt alleen met iPhones die een glazen achterkant hebben. Je kunt dus wél de iPhone 11 en iPhone 12 draadloos opladen, maar niet de iPhone 7. Die heeft namelijk een metalen achterkant en dit onderbreekt de overdracht van energie. Telefoons als de iPhone 11 hebben daarom een glazen achterkant. Met een draadloze oplader kun je deze Apple telefoon zonder kabel opladen.

Andere telefoons, zoals de iPhone Xr en iPhone SE (2020) kun je ook draadloos opladen. Ook steeds meer accessoires zijn zonder kabel op te laden. Wist je dat bijvoorbeeld ook de AirPods 2 draadloos opladen ondersteunt?

Welke Samsung kan je draadloos opladen?

Sinds de Samsung Galaxy S6 uit 2015, zijn alle Samsungtelefoons draadloos op te laden. Extra goed nieuws: niet alleen toppers als de nieuwste Samsung Galaxy S21 zijn draadloos oplaadbaar, ook veel betaalbaardere modellen zoals de Samsung A42, Samsung A52 en de Samsung A72 ondersteunen het.

Benieuwd hoe je draadloos opladen instelt op je Samsungtelefoon? Zo doe je dat:

  • Open het instellingenmenu van je Samsung telefoon.
  • Druk op ‘Batterij’.
  • Tik op ‘Snel draadloos opladen’.
  • Druk op ‘Inschakelen’.
  • Tada! Jij kunt draadloos opladen.

Samsung goed draadloos opladen: gebruik een Samsungoplader

Het fijne aan draadloos opladen? Met een universele oplader kun je elke Samsung draadloos opladen, als je Samsungtelefoon dit natuurlijk ondersteunt. Samsung raadt je wel aan een oplader te gebruiken die door de fabrikant is goedgekeurd. Deze vind je online door te zoeken op ‘draadloze oplader Samsung’. Anders wordt de batterij misschien niet op een goede manier opgeladen. Dit kan ervoor zorgen dat je batterij minder inhoud heeft, waardoor-ie sneller leeg gaat. Of gebruik een draadloze oplader van Samsung, dan ben je sowieso save!

Gerelateerde artikelen