Tips voor razendsnel draadloos internet

Draadloos wifi werkt niet altijd optimaal. Slechte wifi kan enorm frusteren, omdat je film steeds moet bufferen of omdat je vertraagt bij het videobellen. Daarom hebben wij handige tips om je draadloze internet te verbeteren en zo goed mogelijk te installeren.

De eerste stap voor een draadloos netwerk: je modem goed plaatsen

Als eerste is het belangrijk om de juiste plek te zoeken voor je modem. De internetkabel van buiten komt vaak binnen in je meterkast of bij de vensterbank in de woonkamer. We noemen dit het isra punt. Voor een goede verbinding is het belangrijk dat het modem niet te ver van deze plek verwijderd is. Zorg ervoor dat de kabel van goede kwaliteit is, dit helpt bij zowel de stabiliteit als bij de snelheid. Zijn deze zaken op orde, dan heb je alvast een goede stap gezet voor een sterke internet verbinding. Een gouden tip, volg de handleiding bij de installatie, hierin wordt stap voor stap uitgelegd wat je precies moet doen.

Draadloze wifi: weg met die kabels

Als je een mooi huis hebt, wil je natuurlijk geen lange kabels dwars door de woonkamer. Gelukkig is er een oplossing, draadloos internet. Als het gelukt is om het modem installeren, kun je aan de volgende stap beginnen; wifi installeren en optimaliseren. Je moet er helaas wel rekening mee houden dat wifi wat langzamer kan zijn dan een bekabelde verbinding. Het signaal moet namelijk een lange weg door de lucht afleggen en komt vaak veel belemmeringen tegen. Als je draadloos internet aan wilt zetten, kun je deze video bekijken. Hierin krijg je alle beschikbare uitleg.

Draadloos internet verbeteren

Als de draadloze internetverbinding zwak is en je maar zit te wachten tot je filmpje is geladen of je e-mail wordt verzonden, dan wordt het tijd om je Wi-Fi te optimaliseren. Er zijn een paar oplossingen. 

  1. Wellicht een beetje een technisch verhaal, maar het komt er op neer dat Wi-Fi met radiosignalen werkt, net zoals je transistor radio van vroeger. Deze signalen kunnen worden verstuurd via verschillende frequenties, welgeteld 13 zogenaamde kanalen. Nou kan het zo zijn dat bij jou in de buurt alle buren met draadloos internet op kanaal 6 zitten. Je kunt je vast voorstellen hoe druk het daar dan is. Het is dan verstandig om een ander kanaal te kiezen, eentje die lekker rustig is, zodat jouw wifiverbinding optimaal gebruikt kan worden. Je kunt je je wifikanaal wijzigen, er is een handige instructie app gemaakt om uit te leggen hoe je dat precies doet.
  2. Als tweede oplossing kun je een wifi versterker aanschaffen. Er zullen altijd plaatsen blijven in huis waar de wifi ontvangst minder goed is. Een wifi versterker, zoals KPN SuperWifi, is daarom een handige toevoeging om je verbinding te verbeteren. Zet deze versterker op een (andere) centrale plek, of op een plek waar je merkt dat er weinig wifi ontvangst is. Et voilà… de internetsnelheid zal met sprongen vooruit gaan!
  3. In huis bevinden zich nogal wat objecten waar het draadloze internet signaal moeite mee heeft. Denk aan koelkasten, magnetrons, betonnen vloeren en zelfs een huis vol mensen. Aangezien er nogal wat dempende factoren zijn, is het een idee om je modem wat hoger te hangen of zetten. Bijvoorbeeld op een kastje of een plank. Het kan ook helpen om je modem een kwartslag te draaien, voor een beter bereik.

De draadloze wifi versterker van KPN

KPN biedt nu ook KPN SuperWifi aan, dit is een wifi versterker die werkt met mesh-technologie. Dit is de totaaloplossing voor nog beter dekkende wifi in je gehele huis. Hoe je ook woont! Want met KPN SuperWifi creëer je, samen met het veilige KPN modem, de nieuwe KPN Thuis app en de innovatieve KPN SuperWifi punten, overal in huis een betrouwbaar en snel eigen wifinetwerk. En dit zonder ethernetkabels door het hele huis te trekken. Met deze oplossing is het mogelijk om bijvoorbeeld met hoge wifisnelheden HD content zoals YouTube en Netflix te streamen, ook op zolder, zonder haperingen.

Meer over KPN SuperWifi

Gerelateerde artikelen