Maak kennis met de Samsung Galaxy S8

De Galaxy S8 van Samsung werd uitgebracht in 2017. Hij ziet er dankzij een groot scherm futuristisch uit én hij heeft goede camera’s. Haperingen op je smartphone? Bij de Galaxy S8 niet meer! Met een nieuwe chip en besturingssysteem haal je topprestaties.


Let op. Dit toestel wordt niet meer aangeboden. Ontdek hier de Samsung toestellen bij KPN.

samsung galaxy s8

Samsung presenteerde deze toptelefoon in 2017 op zijn Unpacked-evenement in New York en Londen. Naast de Galaxy S8 onthulde de fabrikant óók de Galaxy S8+. Deze grotere telefoon heeft aan de achterkant een camera met niet één, maar twee lenzen. Ook de batterij is iets groter. Verder zijn de Galaxy S8 en S8+ vrijwel hetzelfde.


Strak uiterlijk


De Galaxy S8 is even groot als de Galaxy S7, maar heeft een groter scherm. Dit kan omdat de randen rondom het scherm opvallend dun zijn. Aan de zijkanten is de smartphone dankzij het gebogen scherm zelfs deels randloos. Hier loopt het scherm écht schuin af. Het display is 5,8 inch groot en heeft een hoge schermresolutie van 2990x1440 pixels. Door deze resolutie toont het scherm video’s en apps superscherp. 

Eerder schreven we al dat de telefoon nu ook waterdicht is. Hiervoor heeft de telefoon een IP68-certificaat. Handig voor als je telefoon per ongeluk nat wordt in de regen. De S8 kan namelijk 30 minuten onder water blijven. Het certificaat garandeert ook dat de telefoon stofdicht is. Dit betekent dat er geen vuiltjes bij de onderdelen in de Samsung komen. 


Besturingssysteem en snelle prestaties


Het besturingssysteem van de Samsung Galaxy S8 is Android 7 Nougat. Dit is een versie van Android en Samsung levert wat handige extra’s mee. De handigste daarvan is misschien wel de spraakassistent Bixby. Deze spraakassistent beantwoordt je vragen en stuurt andere apps op de Galaxy S8 aan. Met Bixby zet je bijvoorbeeld de thermostaat hoger en noteer je aantekeningen. Je hebt daarvoor alleen de Galaxy S8 en je stem nodig.

Volgens Samsung werkt de telefoon snel en zonder te haperen. Dit is te danken aan een processor die de fabrikant zelf ontwikkelde. Deze Exynos 8895 is sneller en zuiniger dan de processor van concurrenten. Hierdoor werkt de telefoon vloeiend en gaat de batterij langer mee. De S8 heeft bovendien 4 GB werkgeheugen waardoor je sneller tussen apps schakelt.


Twee goede camera’s


De camera aan de achterkant van de telefoon schiet foto’s in 12 megapixel. Dankzij een grote sensor vangt deze camera veel licht op. De telefoon mist volgens Samsung geen detail en maakt hierdoor detailrijke foto’s. Dankzij het hoge diafragma van f/1.7 schiet je óók in het donker goede foto’s. Aan de voorkant zit een goede 8-megapixelcamera voor selfies.


Handige extra’s


Net als zijn voorganger heeft de Galaxy S8 een vingerafdruksensor. Je vindt deze nu aan de achterkant en hiermee ontgrendel je veilig de telefoon. En natuurlijk de irisscanner aan de voorkant van de Samsung-smartphones. Je leest het goed: hiermee ontgrendel je de telefoon met een oogscan. Toekomstmuziek? Nu niet meer.


Grote batterij


De batterij van de Galaxy S8 heeft met 3000 mAh veel inhoud. Bovendien beschikt de telefoon een snellaadtechnologie van Samsung. Hiermee laad je de batterij in korte tijd snel op. Verder heeft de telefoon met 64 GB lekker veel opslaggeheugen. Is dat voor jou niet genoeg? Geen probleem. Met een Micro SD-kaart breid je deze opslagcapaciteit met maximaal 256 GB uit. 

Gerelateerde artikelen