Dit zijn de 5 voordelen van een slim huis

Lampen die aan gaan als het buiten donker wordt, overal muziek luisteren in huis met een slimme draadloze speaker, een deurbel met een camera zodat je altijd weet wie er voor de deur staat… Met deze en nog vele andere slimme apparaten, maken we ons leven steeds comfortabeler. Steeds meer mensen maken hun huis slimmer. In dit blog lees je de belangrijkste redenen om je woning slim te maken. Ook hebben we een paar handige ‘smarthome’ producten toegevoegd, zodat je gelijk aan de slag kunt.

Kies voor het gemak van een slim huis

Thuis ben je graag op je gemak en kom je tot rust. Zeker nu veel thuiswerken en vaker thuis zijn, wil je het huis zo comfortabel mogelijk maken. Met een aantal slimme producten maak je het leven nog plezieriger. Je kent het vast. Zit je net lekker op de bank of in je luie stoel, moet je opstaan om de lampen aan te doen. Geen nood! Daar is een handige oplossing voor. Met de slimme Philips Hue lampen bedien je alle verlichting in huis gewoon vanaf je telefoon. Heb je ook zin in een muziekje? Met een slimme speaker kun je met je stem vragen om je favoriete liedje op te zetten. Ook buitenshuis zijn er slimme producten die het jou makkelijker maken. Bijvoorbeeld de Ring Video Deurbel met camera, zodat je altijd weet wie er voor je deur staat. Deze slimme apparaten doen het werk voor jou, dat geeft jou weer meer tijd om leuke dingen te doen.

We willen allemaal veilig wonen

Als je thuis bent, dan wil je veilig zijn. Er zijn gelukkig veel slimme producten te koop die daarbij helpen. Zo heb je slimme camera’s, rookmelders of alarmsystemen. Maar ook de producten die we hiervoor hebben beschreven, helpen bij een veilige woning. De Philips Hue lampen kun je met de app overal ter wereld aanzetten. Op die manier lijkt het ook ’s avonds alsof je thuis bent. De Ring Video Deurbel detecteert alle bewegingen rond jouw voordeur. Op die manier weet je gelijk of er ongenode gasten voor de deur staan. Met een combinatie aan slimme producten weet je zeker dat je thuis een stuk veiliger bent.

Zit jij straks in je eigen bioscoop?

Nu wordt het pas echt leuk! Want naast dat smarthome producten makkelijk zijn en je veiligheid verhogen, is het vooral erg leuk. Door slimme producten met elkaar te verbinden, maak je van jouw huis een complete entertainment omgeving. Ben je gek op films kijken of een fanatieke gamer? Verbind dan je televisie of beeldscherm met slimme verlichting en slimme speakers, op die manier maak je een geweldige thuisbioscoop. Je slimme lampen reageren namelijk op de kleuren op je TV. Door verschillende speakers met elkaar te combineren, krijg je overal in de kamer de perfecte film of game ervaring.

Makkelijk geld besparen met een slim huis

Met een slim huis bespaar je geld. Het klinkt misschien raar, omdat je allerlei nieuwe producten koopt voor je woning, maar op termijn ga je juist besparen. Voor veel Nederlanders neemt de energierekening een flinke hap uit het maandelijkse budget. Met een slimme thermostaat of slimme lampen kun je energie besparen. De slimme thermostaat gaat bijvoorbeeld pas aan als er iemand thuis is en past zijn temperatuur aan naar de omstandigheden. Met slimme lampen bedien je alle verlichting waar je ook bent. Dus je weet altijd of je vergeten bent om de lampen uit de doen als je niet thuis bent.

Stiekem ook gewoon heel tof

Er zijn veel mannen (maar ook vrouwen hoor) die gek zijn op gadgets. Wat is er nou leuker dan op een feestje even te ‘showen’ met je laatste verworven gadget of slimme producten. Je vrienden zijn vast onder de indruk van jouw nieuwe zelfgemaakte thuisbioscoop of je krijgt de ultieme verbaasde blikken als je opeens tegen je gasten praat via je video deurbel! Een slim huis is makkelijk en leuk, maar eigenlijk vooral heel cool.

Makkelijk een slimmer huis met KPN

Heb je na het lezen van dit blog interesse in een comfortabel en slim huis? Maar twijfel je nog hoe je moet beginnen? Met KPN hoeft een slim huis niet ingewikkeld te zijn. Combineer KPN SuperWifi met onze selectie slimme producten. Dan werkt alles overal nog beter in huis. Kom je er niet helemaal uit? Kies dan voor hulp bij installatie en gebruik KPN Service Plus voor € 5,00 per maand. Je wordt dan altijd direct geholpen door een ‘smarthome’ expert. Dankzij onze hoge eisen zijn al je apparaten veilig online. Met KPN maak je jouw huis slimmer zonder gedoe.

Gerelateerde artikelen