Alles over Bixby 2.0, persoonlijke spraakassistent van je Samsung Galaxy S10

Met een simpel verzoek aan je telefoon de kachel thuis wat hoger zetten? Of een taxi voor laten rijden door het alleen maar aan je smartphone te vragen? Met Bixby 2.0 kan het! Deze spiksplinternieuwe, superslimme spraakassistent voor onder andere de Samsung Galaxy S10 heeft ontzettend veel in zijn mars. Wat precies? Check het hier!

Wat is er nieuw in Bixby 2.0?

Je ziet ze steeds vaker: slimme spraakassistenten in smartphones. De iPhone heeft Siri, op alle Android-telefoons staat de Google Assistant en Microsoft heeft Cortana. Met Bixby 2.0 gaat Samsung de spraakassistentenstrijd aan. Deze assistent kreeg eind vorig jaar een grote update waardoor ‘ie veel nieuwe dingen kan. Het doel van Bixby 2.0 is duidelijk: je moet er alle slimme apparaten in je huis mee kunnen besturen.

Bixby 2.0 begrijpt je nu extra goed

Een spraakassistent moet twee dingen goed kunnen: horen wat je zegt en begrijpen wat je zegt. Horen is voor spraakassistenten geen probleem, maar begrijpen is vaak nog lastig. Voor assistenten is het nu de uitdaging om context van woorden te snappen. En juist daarin is Bixby 2.0 sterk verbeterd. Hij weet wie tegen ‘m praat en snapt vragen en verzoeken beter. Het resultaat? Als je ‘m vraagt een goed restaurant te vinden, weet Bixby 2.0 wie de vraag stelt en wat jouw voorkeuren zijn. Zo vindt hij het beste restaurant dat jouw lievelingseten serveert!

Bixby 2.0 voor iedereen!

Samsung ontwikkelt Bixby 2.0 op een open platform. Dit betekent dat andere fabrikanten de spraakassistent ook mogen gebruiken in hun apparaten. De fabrikant van een slimme thermostaat kan dus Bixby 2.0-ondersteuning aan dit apparaat. Zo zet jij via Bixby 2.0 op je Galaxy S10 de kachel lager door het gewoon te vragen.

Waarom doet Samsung dit? Het wil dat Bixby 2.0 het epicentrum wordt voor al je slimme apparaten in huis. De spin in het web waarmee je makkelijk vanuit je luie stoel je smart home bestuurt door tegen je huis te praten. Je hoeft het alleen maar te vragen!

Handig is ook dat Bixby 2.0 niet alleen te installeren is op Android-telefoons. Nee, Tizen ondersteunt het ook. Dit is het eigen besturingssysteem van Samsung dat de fabrikant gebruikt voor zijn smartwatches. Zo bestuur je jouw smart home ook via je smartwatch of smartphone!

Maak jij straks gewone apparaten ‘smart’ met Bixby 2.0 en Project Ambience?

Samsung heeft grootse plannen met Bixby 2.0. Dat blijkt wel uit Project Ambience. Met dit project werkt Samsung aan de ontwikkeling van een dongel die je aansluit op een apparaat dat niet ‘smart’ is. Op die manier wordt dit apparaat wél ‘smart’ en bedien je ‘m via Bixby 2.0. Zoals speakers bij je thuis. Je koppelt de Project Ambience-dongel hieraan en vervolgens speel je via Bixby 2.0 draadloos muziek van je telefoon af op deze speakers.

Handige Bixby 2.0-opdrachten op de Galaxy S10

Bixby 2.0 biedt je ontzettend veel handige en nieuwe mogelijkheden. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus ja: waar moet je dan beginnen? Wij helpen je op weg met deze vijf opdrachten!

Bixby Routines: jouw assistent

Een superslimme nieuwe functie in Bixby 2.0 is Bixby Routines. Hiermee stel je in wat je smartphone in bepaalde situaties moet doen. Bijvoorbeeld: ‘Als ik mijn Galaxy S10 met Bluetooth koppel aan mijn koptelefoon, dan wil ik geen meldingen ontvangen van WhatsApp.’ Oftewel: zonder gestoord te worden muziek luisteren!

Supersnel apps downloaden

Met Bixby 2.0 download je apps sneller dan ooit. Je hoeft de Play Store er namelijk niet meer voor te openen. ‘Hey Bixby, download de MijnKPN app uit de Google Play Store’. Bixby 2.0 en je telefoon weten genoeg en doen de rest van het werk. En eventueel kun je Bixby 2.0 daarna ook nog vragen om de app voor je te openen.

Sneller dan snel selfies schieten

De Galaxy S10 heeft één van de beste selfiecamera’s die je kunt krijgen. Bixby 2.0 zorgt ervoor dat je sneller dan snel een selfie schiet, want hiervoor hoef je niet meer de camera-app te starten. ‘Hey Bixby, schiet een selfie’. Vergeet je niet de camera goed te richten? ;-)

Je geparkeerde auto terugvinden

Het is je vást weleens gebeurd: ‘waar-o-waar heb ik ook alweer mijn auto geparkeerd?’ Bixby 2.0 to the rescue, hij kan het voor je onthouden. Heb je je auto geparkeerd? Zeg: ‘Bixby, onthoud locatie’. Vervolgens zie je in Google Maps direct waar je auto staat.

Telefoon opladen of niet?

Fijne extra van de nieuwe Samasung Galaxy S10-telefoons is dat de batterij lekker lang meegaat. Tussendoor opladen is vaak niet eens nodig! Toch even checken? Vraag het Bixby!: ‘Hey Bixby, hoe lang gaat mijn batterij nog mee?’ Daarna weet je genoeg.

Welke smartphones hebben Bixby 2.0?

Bekijk welke Samsung telefoons met Bixby 2.0 je bij KPN kunt kopen:

Bekijk Samsung telefoons

Gerelateerde artikelen