Samsung Galaxy S10: wordt dit het nieuwe topmodel?

Samsung S10: specs, release datum, nieuws en geruchten

Als we de speculaties mogen geloven is de mogelijke Samsung Galaxy S10 release date eind februari 2019. Volgens de geruchten van TechTastic gaat het om maar liefst vier nieuwe modellen! Samsung viert zijn 10 jarig bestaan en zal dan waarschijnlijk ook met spectaculaire specs komen zoals een toestel met zes camera’s, het Infinity-O-scherm en 3D-sensor voor gezichtsherkenning!
Wil jij dat we je een e-mail sturen zodra je kunt bestellen? Schrijf je dan in en check de geruchten eronder!


Samsung Galaxy S10 modellen

Bron afbeelding: Androidworld

Vier nieuwe Galaxy S10 modellen?

Volgens de geruchten van TechTastic brengt Samsung dit jaar maar liefst 4 nieuwe Samsung modellen uit! Een mogelijke Galaxy S10, Galaxy S10 Plus, Galaxy S10 Lite én een premium variant genaamd Beyond X! Maar wat zou het verschil zijn tussen de vier modellen? Wij zijn benieuwd!


Zijn dit ze: S10 Lite, S10, S10 Plus én 'Beyond X'?

Naar verluidt zullen de toestellen in drie verschillende opslagmogelijkheden worden aangeboden. Het zal gaan om 128GB, 512GB en zelfs 1TB! Ook worden de vier smartphones aangedreven door de nieuwste processors; de Qualcomm Snapdragon 855 of de Exynos 9820 van Samsung. Dus ook het Lite-model heeft veel goeds onder de motorkap.


Samsung Galaxy S10

Bron afbeelding: Digital trends

Galaxy S10 Lite: het instapmodel?

Volgens de geruchten wordt de Galaxy S10 Lite een instapmodel met een 5,8-inch scherm. Het verschil met de overige modellen is dat de Galaxy S10 Lite een plat scherm krijgt. Hoogstwaarschijnlijk wordt de vingerafdruksensor in de aan/uit-knop geïntegreerd. De voorzijde van de Galaxy S10 Lite krijgt waarschijnlijk een enkele selfie camera en aan de achterzijde een dubbele camera. Een instapmodel met high-end specs!

Galaxy S10: een echte krachtpatser

Naar verluidt wordt de Galaxy S10 een echte krachtpatser. Het toestel krijgt een 6,1-inch OLED-scherm met een ultrasone vingerafdruksensor onder het scherm. De Galaxy S10 krijgt waarschijnlijk, net als de Galaxy S10 Lite, een enkele selfie camera aan de voorzijde en een dubbele camera aan de achterkant.


Samsung Galaxy S10

Bron afbeelding: 91Mobiles

Galaxy S10 Plus: nóg meer camera's!

Volgens de geruchten heeft de Galaxy S10 Plus (S10+) een 6,4-inch OLED-scherm en wordt het toestel ook geleverd met een ultrasone vingerafdruksensor onder het scherm. Dit model heeft vijf camera's; twee camera's aan de voorzijde en drie camera's aan de achterkant. Say Cheese!

Galaxy S10 'Beyond X': het pareltje van 2019

En dan is er nog het premium model; de Galaxy S10 'Beyond X'. Naar verluidt heeft dit model geen achterkant van geharde Gorilla Glass, maar van keramiek, hoe chique! Naast dat de smartphone er waarschijnlijk classy uit gaat zien, zit hij ook nog eens vol superieure specs! Op de keramische achterkant zouden vier camera's zijn geplaatst en zitten er twee camera's aan de voorzijde. Dat zijn in totaal maar liefst zes camera's! Verder wordt het toestel hoogstwaarschijnlijk uitgerust met een 3D-sensor voor gezichtsherkenning en over een 5G-modem.

Headphone Galaxy Note8


Mogelijke Samsung Galaxy S10 release date?

Als we de speculaties mogen geloven is de mogelijke Samsung Galaxy S10 release date eind februari 2019. Waarschijnlijk een paar dagen voordat het Mobile World Congress in Barcalona van start gaat. Begin maart moeten de telefoons vermoedelijk verkrijgbaar zijn. Je kunt op de hoogte gehouden worden via het inschrijfformulier.

Smartphone met een opvouwbaar scherm

Op dit moment gaan wij ervan uit dat de Samsung Galaxy S10-modellen als eerst worden geïntroduceerd door Samsung. Maar er gaan ook nog steeds geruchten rond dat er een Samsung smartphone wordt uitgebracht met een opvouwbaar scherm. Volgens de webite Bloomberg is het primaire scherm 7-inch en het tweede scherm aan de buitenkant 4-inch. Zal dit toestel eerder op de markt verschijnen?


Samsung Galaxy S10 camera

Bron afbeelding: 91Mobiles

Topcamera's: van 3 naar 6 camera's?

Volgens de geruchten hebben de Galaxy S10 Lite en S10 in totaal drie camera's, eigenlijk zoals we bij de Galaxy S9 en Galaxy Note9 gewend zijn. Maar de Galaxy S10 'Beyond X' beschikt naar verluidt over zes camera's! Twee aan de voorkant en vier aan de achterkant. Wij hoorden speculaties dat de Dual frontcamera bijvoorbeeld kan gaan om een reguliere sensor en een groothoeklens. Dit maakt het mogelijk om bredere beelden met de frontcamera vast te leggen.


Bright Night
camera

Vele smartphone fabrikanten hebben een nachtmodus ingebouwd in hun toestel. Volgens de geruchten werkt Samsung aan een speciale nachtmodus voor de Galaxy S10-serie; 'Bright Night'. Er worden meerdere foto's gemaakt, die vervolgens gecombineerd worden tot één heldere foto.

Galaxy S10 infinity-o-scherm

Bron afbeelding: 91Mobiles

Een Infinity-O-scherm?

Volgens de geruchten krijgen de waarschijnlijke Samsung Galaxy S10-modellen een Infinity-O-scherm. O-wattes?! Het scherm heeft geen notch aan de bovenkant van het scherm, maar een gaatje in de linker bovenhoek waar de frontcamera in verwerkt is, indrukwekkend! De irisscanner wordt bij de Galaxy S10 geschrapt. De Galaxy S10 'Beyond X' zal, als we de gelekte afbeeldingen mogen geloven, een iets groter gaatje hebben, omdat er een dubbele frontcamera in is verwerkt.

Ultrasone vingerafdrukscanner

Om je smartphone te ontgrendelen heb je tegenwoordig verschillende mogelijkheden. Volgens Tweakers en andere bronnen krijgen de waarschijnlijke Samsung Galaxy S10-modellen een Ultrasone vingerafdrukscanner. Een wat?! Een vingerafdrukscanner achter het scherm, die werkt met ultrasoon geluid om de vingerafdruk in kaart te brengen.


Galaxy S10 3D-sensor

Bron afbeelding: iCreatemagazine

3D-sensor voor gezichtsherkenning

De mogelijke Galaxy S10 wordt uitgerust met een 3D-sensor voor gezichtsherkenning. De smartphone wordt hiermee nog veiliger. De sensor is gebaseerd op het principe van time-of-flight. Volgens de geruchten zal alleen de Galaxy S10 'Beyond X' met de 3D-sensor worden uitgebracht.

Beyond X met 5G?

De geruchten gaan dat er één model in de Galaxy S10-serie 5G-compatibel wordt, namelijk de Galaxy S10 'Beyond X'. Omdat 5G nog niet ondersteund wordt in Nederland, is het mogelijk dat Samsung het premium model later in 2019 uitbrengt. Maar het zou ook zomaar kunnen dat het toestel wel tegelijk wordt uitgebracht met de andere modellen. We wachten het af..

Galaxy S10 processor

Bron afbeelding: Sammobile

De nieuwste processors van Samsung

Volgens WangXiang, de Chinese Weibo-gebruiker, zullen alle Galaxy S10-modellen worden aangedreven door één van de nieuwste proseccors voor toptoestellen; de Qualcomm Snapdragon 855 of de Exynos 9820 van Samsung. Echte krachtpatsers onder de motorkap dus!

Accuduur van de Galaxy S10-serie

Naar verluidt blijft de accuduur ongewijzigd ten opzichte van de Galaxy S9. De modellen krijgt waarschijnlijk een accu met 3100 mAh, 3500 mAh en 4000 mAh. Echter hoeft dit niet te betekenen dat de accuduur ook identiek is. De nieuwe processor zorgt namelijk voor betere prestaties, de efficiëntie is maar liefst 40 procent beter.


Andere Samsung Galaxy smartphones


Galaxy Note9

Samsung Galaxy Note9


Galaxy Note9


Galaxy S9(+)

Galaxy S9(+)


Galaxy S9(+)


Galaxy S8(+)

Galaxy S8 en S8 Plus


Galaxy S8(+)


Galaxy A8

Galaxy A8


Galaxy A8


Beleef nieuwe Samsung bij KPN:

Mobiel

Nieuwe Samsung Note, spectaculaire S Pen?

Mobiel

Samsung Galaxy Note9: zomerse entree?

Mobiel

9 tips voor nachtfoto's met je Samsung S9 camera

Andere topmerken bij KPN