KPN heeft beste mobiele netwerk met hoogste score wereldwijd

Het mobiele netwerk van KPN is door de benchmark organisatie umlaut uitgeroepen tot de beste van Nederland. Met een score van 976 uit 1000 punten is KPN niet alleen de beste in Nederland, maar heeft het tot nu toe ook de hoogste score wereldwijd behaald in de umlaut netwerktests van 2021/2022.

De jaarlijkse netwerktest van het Duitse Connect Magazine, uitgevoerd door benchmark organisatie umlaut, is in de telecomsector een van de meest toonaangevende tests. KPN wint Best in Test umlaut connect Mobile Network Test in the Netherlands 2022. Van alle recent onderzochte landen in de wereld scoort alleen het Zwitserse Swisscom net zó goed met eveneens 976 punten.

umlaut legde de afgelopen weken met auto, trein en te voet bijna 6000 kilometer af door alle twaalf Nederlandse provincies, langs alle (grote)steden, dorpen en wegen. Tijdens al deze tests is gemeten wat de belkwaliteit is, hoe snel telefoongesprekken tot stand komen, wat de kwaliteit is van videostreaming en hoe snel webpagina’s laden en bestanden kunnen worden gedownload of verstuurd.

Beste datanetwerk

Het resultaat is ‘uitmuntend’, stelt umlaut, waarbij KPN als winnaar uit de bus komt, gevolgd door T-Mobile (2) en VodafoneZiggo (3). KPN valt op met de beste overall performance, de beste datakwaliteit, zowel in de steden als onderweg als in de trein. . Ook in vier van de vijf grote steden pakt KPN de winst. Met het nieuwe 5G-netwerk laat KPN de hoogste downloadsnelheden zien en ook op het gebied van betrouwbaarheid scoort KPN beter dan de andere aanbieders.

Modernste en meest bekroonde mobiele netwerk van Nederland

KPN heeft het modernste mobiele netwerk van Nederland met de grootste 5G dekking van alle providers. Ruim 4000 van de 5000 mobiele opstelpunten verspreid over heel Nederland zijn inmiddels vernieuwd en dit jaar wordt deze vernieuwing grotendeels afgerond. KPN is op dit moment het meest bekroonde mobiele netwerk van Nederland. Eerder dit jaar erkende snelheidstester Ookla voor de derde keer op rij KPN als het Beste Mobiele Netwerk van Nederland.

Gerelateerde artikelen