iPhone 12 review: een overzicht van alles wat je moet weten

Apple heeft zojuist de nieuwe iPhone 12-serie onthuld! In de vorm van de iPhone 12, de iPhone 12 Pro, de iPhone 12 Pro Max en de iPhone 12 Mini krijgt deze nieuwe generatie een compleet nieuwe look. Sneller, krachtiger en zoals altijd krijgt ook de camera een nieuwe upgrade. De iPhone 12 en iPhone 12 Pro zijn vanaf 23 oktober verkrijgbaar. Voor de iPhone Pro Max en de iPhone 12 Mini is dit 13 november. In deze review vertellen we je alles over de specificaties en details van de nieuwe iPhone 12.

Wat de verschillen zijn? Het eerste dat opvalt is het nieuwe iPhone 12-design, waar Apple teruggaat naar het hoekige ontwerp van de iPhone 4 en 5. Een harde rand, met een metalen frame en een platte, glazen achterkant. Ook is de camera van de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max uitgerust met de gloednieuwe LiDAR-scanner. We zetten alles voor je op een rijtje.

iPhone 12: voor- en achterkant

iPhone 12: belangrijkste specs

Met de dubbele camera van de iPhone 12 schiet je haarscherpe foto’s zoals je deze van de nieuwste generatie iPhones mag verwachten, ook in Nachtmodus. De resultaten bekijk je op het nieuwste en sterkste OLED-scherm op de markt.

  • Het dual-camerasysteem bestaat uit een 12-megapixel ultra-wide camera en een 12-megapixel wide camera. De laatste laat bijna een derde meer licht binnen dan zijn voorganger, wat zorgt voor een enorme stap voorwaarts met fotograferen bij weinig licht.
  • Het 6,1-inch OLED-display heeft twee keer zoveel pixels als de iPhone 11 en is realistischer dan ooit. Het rand tot rand display is daarnaast uitgerust met het nieuwe Ceramic Shield, dat tot vier keer betere valbescherming biedt.
  • De nieuwe A14 Bionic processor maakt de iPhone 12 maar liefst 40% sneller en tegelijkertijd zuiniger dan de iPhone 11. Hiermee schakel je sneller tussen apps en speel je jouw favoriete games op console-kwaliteit. Ook vlieg je door het nieuwe iOS 14 besturingssysteem, die helemaal klaar is voor het nieuwe, razendsnelle 5G-netwerk.
  • De iPhone 12 komt met 64 GB, 128 GB en 256 GB geheugen.

iPhone 12 mini

De iPhone 12 mini wordt gezien als de opvolger van de iPhone SE, maar is de kleine variant van de iPhone 12. De mini is het kleinste, dunste, en lichtste toestel dat 5G ondersteunt. Ook met de goedkoopste editie van de nieuwe serie kun je buitengewone prestaties verwachten. Deze zijn namelijk gelijk aan de iPhone 12. Alleen het formaat is een maatje minder: 5,4 inch om 6,1 inch.

iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max

Het paradepaardje van Apple: de iPhone 12 Pro-lijn. De triple-camera van de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max worden dit jaar versterkt met de LiDAR-scanner. Deze scanner is te gebruiken voor augmented reality-toepassingen en draagt bij aan de beste kwaliteit foto’s ooit op een iPhone.

  • De triple-camera van de iPhone 12 Pro laat meer licht in waardoor deze beter presteert bij weinig licht. Ook heeft de fotostabilisatie een sprong voorwaarts gemaakt en wordt het trio camera’s bijgestaan door de gloednieuwe LiDAR-scanner. Deze scanner meet hoelang het duurt voor licht van voorwerpen terugkaatst om zo snel en nauwkeurig de omgeving in kaart te brengen. De camera stelt hierdoor automatisch scherp op alle objecten voor ongekend gedetailleerde en kleurrijke foto’s. Ook de optische zoom is opnieuw verbeterd, met 4x optische zoom voor de iPhone 12 Pro en maar liefst 5x optische zoom voor de iPhone 12 Pro Max.
  • Ook de iPhone 12 Pro-lijn is voorzien van het oersterke Ceramic Shield-display. Met het Super Retina XDR-scherm, met twee keer zoveel pixels als zijn voorganger, geniet je van het scherpste beeld en de diepste zwarttinten tot nu toe op een iPhone.
  • Met de A14 Bionic-chip krijgt ook de iPhone 12 Pro de snelste chip op de markt. Krachtiger dan ooit en tegelijkertijd zuiniger dan de vorige generatie. Dit merk je in het gebruik van zware apps, bij het bewerken van je 4K video’s en ook bij het switchen tussen apps.
  • De iPhone 12 Pro is verkrijgbaar met 128GB, 256GB en 512GB geheugen

Het nieuwe iPhone 12-design

Wat misschien het meest in het oog springt in de iPhone 12 review is het ontwerp van de nieuwste generatie. Deze helemaal gebouwd voor het 5G-netwerk en dit zie je ook terug in het hoekige design. Deze look met platte randen, die je doet denken aan de iPhone 4, geeft de nieuwe generatie een verfrissende, strakke uitstraling.

Kleuren

Blauw zet de toon in de nieuwe iPhone 12-serie. Waar de signature kleur van de Pro-lijn vorig jaar Midnight Green was, maakt deze plaats voor Pacific Blue. Voor de iPhone 12 wordt paars vervangen door blauw. Beide nieuwe uitvoeringen kenmerken zich door een diepe, donkerblauwe look. De overige beschikbare kleuren blijven onveranderd.

  • De iPhone 12 en iPhone 12 mini zijn uitgevoerd in de kleuren White, Black, Green, (PRODUCT)RED en Blue
  • De iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max zijn verkrijgbaar in de kleuren Silver, Space Grey, Gold en Pacific Blue

5G-ondersteuning

Met de nieuwste iPhone-serie haalt Apple het 5G-netwerk naar je handpalm. Door deze 5G-ondersteuning wordt internet op je iPhone sneller dan ooit. Geniet van gamen op je smartphone, dat zo snel is dat het als real-time aanvoelt. Heb je even geen snel internet nodig? Dan schakelt je toestel dankzij de Smart Data Mode automatisch naar een lager netwerk.

MagSafe

Dan een verrassing in de iPhone 12 review: MagSafe. De nieuwste generatie komt namelijk met een ingebouwde magneet aan de achterkant van het toestel. Dit handigheidje zorgt ervoor dat je MagSafe-accessoires eenvoudig aan je iPhone 12 kunt vastklikken en verwijderen, van kaartenhouders tot draadloze opladers.

Leestip: iPhone 12 vs iPhone 11: wat zijn de verschillen?

Prijs en bestellen

De nieuwste iPhone 12-generatie legt de lat ongekend hoog. Ben jij na het lezen van de iPhone 12 review klaar om over te stappen naar jouw favoriet van de nieuwe iPhone 12-serie?

Ontdek iPhone 12

Gerelateerde artikelen