Zo geef je de achtergrond van je telefoon een nieuw uiterlijk

Je telefoon is toe aan een schoonmaakbeurt. Tijd om je telefoon een opfrisbeurt te geven met een nieuwe achtergrond. In dit blog geven wij je 5 tips.

1. Pimp je scherm

Achtergronden HD app heeft meer dan 30 verschillende categorieën met afbeeldingen. De app vernieuwt daarnaast redelijk vaak, waardoor er veel nieuwe foto's beschikbaar komen. Het icoon van de app mag dan wat verouderd overkomen, de inhoud is dat zeker niet. De foto die je wilt, download je makkelijk en sla je vervolgens op in een album op je telefoon. Daarna geef je bij je telefooninstellingen aan dat je de achtergrond wilt wijzigen naar deze afbeelding en voilà.

Achtergronden HD is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

2. Lekker wazig

De achtergrond van je mobiel kun je ook aanpassen met de app Vellum. Hiermee heb je niet alleen een mooie collectie aan afbeeldingen, maar pas je ook een leuk blur-effect toe. Dit betekent simpelweg een foto waziger maken. Hierdoor kun je vrij drukke foto's gebruiken, omdat ze in wazige staat iets minder heftig zijn. De app heeft ook een bundel waarbij de afbeelding tijdelijk te zien is en vervolgens verandert naar een nieuwe achtergrond. Zo heeft je telefoon elke dag een fris uiterlijk.

Vellum is gratis verkrijgbaar voor iOS

3. Geen dag is hetzelfde

Kun je ook nooit kiezen welke foto je wilt gebruiken? Met Wallpaper Changer hoeft dat gelukkig ook niet. In de app plaats je jouw afbeeldingen in een album. Vervolgens geef je aan hoe vaak de achtergrond verandert naar een nieuwe afbeelding. Dit kan verschillen van een paar uur tot een paar dagen. Je hebt dus zelf in de hand hoe vaak je een nieuwe foto ziet. Leuk om te weten: het gaat hierbij niet alleen om het instellen van de achtergrond van je telefoon, ook je ontgrendelscherm verander je gemakkelijk.

Wallpaper Changer is gratis verkrijgbaar voor Android

4. Je ontgrendelscherm personaliseren

Het ontgrendelscherm en je normale telefoonscherm staan los van elkaar. Je kunt dus ook op beiden een andere achtergrond instellen. Met de app Fancy Lock Screen Themes heb je een groot scala aan mogelijkheden om je ontgrendeling naar eigen wens te ontwerpen. Zo maakt deze app het mogelijk om de achtergrond van je iPhone, klok en het vergrendelscherm te personaliseren. Je kunt elementen en thema's toevoegen, maar ook tekst, kaders en statusbalkontwerpen.

Fancy Lock Screen Themes is gratis verkrijgbaar voor iOS

5. Customize er op los

Je maakt je mobiel nog meer eigen door bijvoorbeeld je apps in mapjes op te delen. Zo wordt de achtergrond niet alleen duidelijker, maar je telefoon is ook meteen een stuk overzichtelijker. Een leuke kleur en emoji's geven je telefoon daarnaast een fijne winterse sfeer.

Er zijn veel verschillende achtergrondenapps te vinden in de app stores. Let dus bij het kiezen van zo'n app op of deze wel te bieden heeft wat je zoekt. Apps die bijvoorbeeld al enige tijd niet zijn bijgewerkt kunnen waarschijnlijk de grotere schermformaten van telefoons niet aan, omdat de afbeelding qua pixels niet overeenkomt met de grootte van het scherm.

Gerelateerde artikelen