7 tips voor perfect internet in je nieuwbouwhuis

Ieder nieuwbouwhuis krijgt Glasvezel van KPN. Jouw projectontwikkelaar vraagt deze aansluiting voor je aan, hier hoef jij zelf niets voor te doen. Wil je in je nieuwbouwhuis straks optimaal van glasvezel internet en tv genieten?. Dan is het handig om al in de meerwerkfase de juiste opties voor elektra en media te kiezen. Geen idee waar je op moet letten? Geen zorgen, wij helpen je met deze tips op weg.

1. Kies voor CAT en UTP

UTP is de aansluiting die wordt gebruikt voor Glasvezel Internet en TV. Zorg voor een UTP-aansluiting op de plekken waar je internet en tv wilt. Denk aan de tv in de woonkamer, internet in de studeerkamer of een extra tv in de kinderkamer.

De kabels die van je internet modem naar deze aansluitingen gaan worden met “CAT” aangeduid. Kies altijd voor een CAT5 of hoger. Zo weet je zeker dat jouw bekabeling de snelheid van KPN Glasvezel moeiteloos aankan!

Bekijk ook: Kijk tv waar jij wilt. Sluit je nieuwe huis slim aan

2. Laat loze leidingen leggen

Weet je nog niet precies waar je internet en tv wilt? Kies dan voor loze leidingen naar elke ruimte. Dan kun je op een later moment relatief eenvoudig (en voordelig!) een aansluiting realiseren.

3. Gebruik een wifiversterker

Nieuwbouwhuizen zijn vaak goed geïsoleerd, waardoor je wifi wel wat hulp kan gebruiken. Heb je een nieuwbouwhuis met meer verdiepingen? Plaats dan op iedere verdieping een KPN SuperWifi-punt. Je kunt deze SuperWifi-punten draadloos aansluiten, al werken ze nóg beter als je ze aansluit op een UTP-aansluiting. Zorg op iedere verdieping dus voor een plek met een UTP-aansluiting en een stopcontact.

Kijk op kpn.com/superwifi voor actuele aanbiedingen.

4. Wifi in de tuin?

Nieuwbouw woningen worden vaak opgeleverd met HR++ of HR+++ beglazing. Hierdoor heeft het Wifimodem meer moeite om een signaal tot in je tuin te brengen. Laat een UTP-aansluiting plaatsen in de schuur en sluit daar een SuperWifi-punt op aan. Of plaats een wifiversterker vlak bij de deur naar buiten.

5. Liever hoog dan laag

Het wifisignaal is het best als je de Wifi-punten hoog plaatst. Maar bij de vloer werkt het ook.

6. Wil je meer dan 4 UTP-aansluitingen in je huis?

Dat is helemaal niet gek! Bijvoorbeeld als je op iedere verdieping een SuperWifi-punt plaatst en op meerdere televisies TV wilt kijken. Omdat een Modem standaard 4 internetpoorten heeft heb je een ‘switch’ nodig. Dit is een kastje met extra internetpoorten dat je met het modem verbindt. Zo sluit jij al jouw apparaten en UTP-aansluitingen gemakkelijk aan op jouw modem.

7. Zorg voor voldoende stopcontacten in je meterkast

Voor het glasvezelkastje en het modem heb je 2 stopcontacten nodig. Meer stopcontacten zijn altijd handig, bijvoorbeeld voor een switch.

Meer uit glasvezel in je nieuwbouwwoning halen?
Check kpn.com/nieuwbouw voor nog meer tips!

Gerelateerde artikelen