7 tips voor perfect internet in je nieuwbouwhuis

In je nieuwbouwhuis wil je straks optimaal van glasvezel internet en tv kunnen genieten. Daarom is het handig om al in de meerwerkfase de juiste opties voor elektra en media te kiezen. Geen idee waar je op moet letten? Geen zorgen, wij helpen je met deze tips op weg.

1. Kies voor CAT en UTP

CAT-bekabeling en UTP-aansluitingen zijn geschikt voor glasvezel. Zorg voor een UTP-aansluiting met CAT-bekabeling op de plekken waar je internet en tv wilt. Denk aan de tv in de woonkamer, internet in de studeerkamer of een extra tv in de kinderkamer.

Bekijk ook: Kijk tv waar jij wilt. Sluit je nieuwe huis slim aan

2. Laat loze leidingen leggen

Weet je nog niet precies waar je internet en tv wilt? Kies dan voor loze leidingen naar elke ruimte. Dan kun je op een later moment relatief eenvoudig (en voordelig!) een aansluiting realiseren.

3. Gebruik een wifiversterker

Nieuwbouwhuizen zijn vaak goed geïsoleerd, waardoor je wifi wel wat hulp kan gebruiken. Heb je een groter huis met meer verdiepingen? Plaats dan een wifiversterker op een centrale plek, zoals het trapgat of de overloop. Zorg op die plek dus voor een UTP-aansluiting en een stopcontact.

4. Wifi in de tuin?

Laat een UTP-aansluiting plaatsen in de schuur en sluit daar een wifiversterker op aan. Op plaats een wifiversterker vlak bij de deur naar buiten. Kies bijvoorbeeld voor kpn SuperWifi. Kijk op kpn.com voor actuele aanbiedingen.

5. Liever hoog dan laag

Het wifisignaal is het best als je de wifiversterker hoog plaatst. Maar bij de vloer werkt het ook.

6. Wil je meer dan 4 UTP-aansluitingen in je huis?

Dan heb je een ‘switch’ nodig. Dit is een kastje met extra internetpoorten dat je met het modem verbindt.

7. Zorg voor voldoende stopcontacten in je meterkast

Voor het glasvezelkastje en het modem heb je 2 stopcontacten nodig. Meer stopcontacten zijn altijd handig, bijvoorbeeld voor een switch.

Meer uit glasvezel in je nieuwbouwwoning halen?
Check kpn.com/nieuwbouw voor nog meer tips!

Gerelateerde artikelen