7 tips voor perfect internet in je nieuwbouwhuis

Ga je verhuizen naar een nieuwbouwhuis? In je nieuwe huis wil je natuurlijk overal snel en stabiel internet. Omdat nieuwbouwhuizen goed geïsoleerd zijn en veel beton bevatten, vraagt dat om extra aandacht. Volg onze tips voor de beste verbinding in het hele huis.

1. Bedraad werkt beter dan draadloos

Zorg daarom voor een UTP-aansluiting op de plekken waar je internet en tv wilt. Denk aan de tv in de woonkamer, internet in de studeerkamer of een extra tv in de kinderkamer.

2. Laat loze leidingen leggen

Weet je nog niet precies waar je internet en tv wilt? Kies dan voor loze leidingen. Dan kun je op een later moment relatief eenvoudig een aansluiting realiseren.

3. Gebruik een wifiversterker

Ook snel internet op de bovenverdieping? Plaats dan een wifiversterker op een centrale plek, zoals het trapgat of de overloop. Zorg op die plek dus voor een UTP-aansluitingen en een stopcontact.

4. Wifi in de tuin?

Laat een UTP-aansluiting plaatsen in de schuur en sluit daar een wifiversterker op aan. Kies bijvoorbeeld voor kpn SuperWifi. Kijk op kpn.com voor actuele aanbiedingen.

5. Liever hoog dan laag

Het wifisignaal is het best als je de wifiversterker hoog plaatst. Maar bij de vloer werkt het ook.

6. Wil je meer dan 4 UTP-aansluitingen in je huis?

Dan heb je een ‘switch’ nodig. Dit is een kastje met extra internetpoorten dat je met het modem verbindt.

7. Zorg voor voldoende stopcontacten in je meterkast

Voor het glasvezelkastje en het modem heb je 2 stopcontacten nodig. Meer stopcontacten zijn altijd handig, bijvoorbeeld voor een switch.

Wil je meer handige tips voor je nieuwbouwwoning? Ga naar kpn.com/nieuwbouw.

Gerelateerde artikelen