Dankzij de inzet van de integrale IoT-totaaloplossing KPN Things kunnen steeds meer bedrijfsassets op een economisch rendabele manier realtime worden gevolgd en gemonitord.

Van Happen: Slim asset management in de afvalverwerkende industrie
Van Happen Containers verhuurt containers, verzorgt transport en transformeert van een sterke afvalinzamelaar naar een circulaire leverancier van grondstoffen. Van Happen wil haar positie als groenste afvalverwerker uitbouwen. Het excelleren in de beheersing van assets en afvalstromen is daarbij essentieel.

Klantcase Van Happen Containers

Over Van Happen Containers

'Het groeipotentieel van slim asset management is enorm'

- Leo Merks, CFO bij Van Happen Containers -


‘Door inzet van KPN Things, een complete IoT-oplossing die gebruik maakt van het KPN LoRa-netwerk, is het prijstechnisch mogelijk geworden om onze assets te voorzien van sensoren en ze te verbinden met de smart devices van onze chauffeurs en onze backoffice. Samen met KPN maken we steeds meer assets slim met Internet of Things (IoT). KPN heeft de rol van verbinder en maakt het mogelijk dat we onze zeer grote assetbase op een economisch rendabele manier realtime kunnen volgen en monitoren. Onze data is tevens veilig opgeslagen in de Nederlandse datacenters van KPN.’

‘We hebben ongeveer 11.000 operationele ‘bovengrondse containers’ bij klanten staan. Door deze slim te maken, kunnen we met één druk op de knop realtime zien waar de containers staan, en hoe lang ze er al staan. Dat maakt bijvoorbeeld het facturatieproces voor de klant transparanter en het reduceert de druk op onze administratieve organisatie.’

Geïntegreerde dienstverlening van KPN

Dankzij de inzet van de integrale IoT-totaaloplossing KPN Things kunnen steeds meer bedrijfsassets op een economisch rendabele manier realtime worden gevolgd en gemonitord. De slimme assetbase van Van Happen leidt tot (kosten) efficiënte en transparante diensten voor organisatie, partners en klanten.

Download

Hoe kunnen we uw bedrijf slimmer maken?

Innovatie vindt overal plaats. Daarmee veranderen uw uitdagingen én ontstaan er nieuwe kansen. Slimmer en efficiënter werken wordt hierdoor steeds belangrijker. Internet of Things (IoT) oplossingen kunnen u hierbij helpen. IoT biedt namelijk een schat aan mogelijkheden om uw processen efficiënter in te richten, uw klantbeleving te verbeteren én nieuwe verdienmodellen te realiseren.

Benieuwd hoe Internet of Things uw bedrijf kan helpen? 
Lees alles over de mogelijkheden op onze online pagina in onze whitepaper of ga in gesprek met onze experts.

Neem contact met ons op

Meer informatie over het product

Internet of Things

Met IoT-oplossingen van KPN verzamelt, verstuurt en beheert u op een veilige en overzichtelijke manier data en vormt u uw data gemakkelijk naar relevante inzichten.

Meer informatie

Gerelateerde klantcases