Security in de zorg
Letterlijk van levensbelang

De verhalen uit de media kennen we allemaal. Websites van organisaties die dagenlang niet bereikbaar zijn na een security-incident. Privacygevoelige data die ineens op straat ligt. Of bedrijfsprocessen die compleet stil vallen na een een ransomware-aanval.

Dat kan en mag in een zorginstelling niet gebeuren. De veiligheid van patiënten en medewerkers moet te allen tijde gegarandeerd kunnen worden.

KPN Health ontwikkelt daarom samen met KPN Security, de Nederlandse overheid en zorgsector tal van toepassingen die de security van jouw organisatie en data flink kunnen verbeteren.

Maak een afspraak

security zorg

De 4 grootste risico’s van verwaarloosde security

continuiteit

Continuïteit
Bij een ransomware-aanval kunnen centrale processen uitvallen.

kosten

Hoge kosten
Een cyberincident kost een organisatie gemiddeld €50.000,-.

randschade

Randschade
Aan patiënten, medewerkers, je reputatie of juridisch.

cyberaanvallen

Meer aanvallen
Cybercrime neemt elk jaar met 35% toe. Het gevaar wordt groter.


Welke cybersecurity gevaren zijn er?

Het aantal cyberaanvallen nam in 2021 opnieuw toe. Cybercriminelen vinden steeds betere methoden om toegang te krijgen tot bestanden of systemen. De meest bekende cybersecurity aanvallen zijn onder meer malware, phishing, DDoS-aanvallen, Zero-day exploits en brute-force attacks.

Hackers gebruiken deze aanvalsmethoden om bijvoorbeeld data te stelen of te vergrendelen in ruil voor losgeld (ransomware). In dit artikel op ons blog lees je meer over de verschillende soorten aanvallen die cybercriminelen hanteren en hoe deze in zijn werk gaan.Cyber Security Strategie
Samen maken we een plan voor
jouw zorgorganisatie

KPN Health en KPN Security kunnen jouw zorgorganisatie helpen bij het maken van een doelgerichte cyber security strategie en roadmap.

KPN Security heeft ruim 30 jaar ervaring en helpt de grootste overheden en zorgorganisaties van Nederland bij het voorkomen en mitigeren van ransomware-aanvallen, hacks en dataleaks.

Een goede cyber security strategie is altijd het startpunt. Wil je als zorgorganisatie graag serieus aan de slag met een goed securityplan, ISO-certificering of compliance? Maak dan vandaag een afspraak met onze zorg- en securityadviseurs voor een advies op maat.

Maak een afspraak
cybersecurity strategie


Ons netwerk is secure by design

Onze Secure Networking oplossing voor de zorg is secure by design. Dat betekent dat alle data die via je vaste verbinding verstuurd wordt standaard extra beveiligd is. Daarnaast bieden we speciaal voor de zorg een aantal extra beveiligingsoplossingen. Zoals Zivver aangetekend mailen. En Health Exchange, een veilig manier van data- en applicatiekoppeling tussen het LSP, EPD en e-Zorg.

netwerkoplossing


Welke oplossingen voor extra security bieden we?
Veiligheid en privacy voor de zorg

In de zorg gelden strenge privacy en compliance regels. Terecht, want persoonlijke data mag nooit zomaar in de handen van de verkeerde persoon belanden. KPN Health levert oplossingen voor de zorg die bijdragen aan deze compliance. Denk aan veilige data-uitwisseling met andere zorgleveranciers via ZorgCloud of Medische berichtenservice. Ontdek onze veilige oplossingen voor de zorg.

Zivver

Met Zivver wordt aangetekend mailen een eitje. Verstuur patiëntendossiers snel en veilig en altijd aan de juiste ontvanger.

Berichtenservice

De oplossing voor veilige en efficiënte uitwisseling van medische berichten tussen zorgpartners.

ZorgMessenger

Veilig e-mailen, chatten en videobellen met de computer, een tablet of een smartphone voor zorgverleners en cliënten.

ZorgCloud

Werk samen in een beveiligde omgeving met zorginstellingen, zorgprofessionals, patiënten en ICT-leveranciers.

Op zoek naar iets anders? Bekijk al onze digitale oplossingen voor de zorgsector.


Future of Networking in Health
Nu terugkijken

Ontdek hoe je jouw netwerk future ready maakt. Hoe een combinatie van slimme technologie en advies je hierbij helpt, zodat je (patiënten)data door de hele keten optimaal beschermd is en je voldoet aan de NEN7510. In dit webinar kijken we hoe je je toekomstige netwerk integreert in je zorgprocessen. En hoe je werknemers helpt om te gaan met specifieke data. Kijk Future of Networking in Health nu terug.

Meer weten over KPN Health?
Neem contact op met onze zorgadviseurs

Neem contact met ons op