Betrouwbare mobiele verbinding: cruciaal voor de zorg

Dat je mobiele verbinding het altijd doet, zonder storingen of haperingen, daar mogen je zorgprofessionals vanuit gaan. Zeker als het om mensenlevens gaat. In de praktijk wordt het echter steeds lastiger om die constante verbinding te handhaven. Zorginstellingen hebben te maken met een enorme groei van de mobiele communicatie – zowel voor spraak als voor alarmering. Tijd dus voor modernisering van de connectiviteitsmix.

Als er levens van afhangen, wil je niet dat de dekking plotseling wegvalt als je zorgprofessional de hoek om loopt, aan de rand van het gebouwencomplex staat of zich buiten je instellingsterrein beweegt. Hoe goed veel bestaande verbindingen ook zijn, ze zijn simpelweg niet opgewassen tegen de nieuwe en toegenomen vraag. Denk aan het toegenomen aantal gebruikers op je mobiele netwerk, zoals steeds meer tijdelijk zorgpersoneel of nieuwe slimme medische apparaten en sensoren. Tegelijk neemt de zorgverlening búiten de instellingsmuren snel toe, door een steeds kortere ligduur in ziekenhuizen of een toename van het aantal begeleidwonenprojecten. En daarmee stijgt ook het aantal zorgprofessionals dat heen en weer pendelt tussen de instelling en patiënten of cliënten thuis. Al met al stellen die ontwikkelingen je mobiele netwerk flink op de proef.  

Betrouwbare connectiviteit

Met een moderne connectiviteitsmix ben je wel tegen al die ontwikkelingen opgewassen. In zo’n moderne connectiviteitsmix heeft – naast bestaande connectiviteit als wifi en 4G – 5G de hoofdrol. Vanwege de grote bandbreedte, de ultra low latency (nauwelijks vertraging op de lijn) en de constante beschikbaarheid en betrouwbaarheid. Daardoor kan het de groei van het aantal gebruikers – inclusief alle sensoren, domotica en medische apparaten – goed bolwerken, ook op kleinere oppervlaktes. En onderweg. Want zowel bij patiënten en cliënten thuis, als binnen de gebouwen van je zorginstelling, vertrouw je met een moderne connectiviteitsmix op ruim voldoende dekking. Ook als je geregeld heen en weer pendelt, blijft de verbinding betrouwbaar.

Maakt medische drones en operaties op afstand mogelijk

Een moderne connectiviteitsmix creëert zelfs nieuwe mogelijkheden. Zoals op afstand opereren met een medische robot. Waar bestaande mobiele verbindingen als wifi daar onvoldoende betrouwbaar voor zijn, kan het met 5G wel. Ook kunnen ambulancemedewerkers als ze met een patiënt onderweg naar het ziekenhuis zijn, de SEH alvast via video voorbereiden. Dat kan kostbare seconden opleveren. En de inzet van medische drones voor snel vervoer van medicijnen wordt eindelijk realiteit: met 5G kun je drones over langere afstanden aansturen, ook buiten de zichtlijnen.

Nu de stap zetten

Wil je de groeiende behoefte aan betrouwbare mobiele connectiviteit in jullie zorginstelling op een veilige manier beantwoorden, dan is 5G dus onmisbaar in je connectiviteitsmix. In de vorm van private 5G, waarmee je een eigen 5G-netwerk op locatie krijgt, óf in een hybride 5G variant, waarmee we ons publieke 5G-netwerk doortrekken naar jouw locatie. Welke vorm van 5G het beste bij jouw organisatie past, hangt af van jullie organisatie (ontdek in het eBook Vertrouw op je mobiele communicatie hoe je die keuze maakt). Wat je ook kiest, je hoeft er niet meteen alle bestaande connectiviteit de deur voor uit te doen. Voor een deel kan het goed naast elkaar bestaan, voor een deel helpt 5G je om verouderde connectiviteit stap voor stap vervangen. Zoals 2G: die verbinding verdwijnt. Dat maakt het nu een éxtra goed moment voor de stap naar een moderne connectiviteitsmix.

Meer weten?

Ontdek hoe een moderne connectiviteitsmix en 5G je zorginstelling vooruit helpt in ons eBook.

eBook: Vertrouw op je mobiele communicatie

Hoe meer je gebruik maakt van mobiele connectiviteit, hoe belangrijker de betrouwbaarheid ervan wordt. Dat de verbinding – en dus je spraakcommunicatie en alarmering – het altijd doet, wat er ook gebeurt. Wil je weten hoe?

Download

Gerelateerde artikelen