Werkplezier in de zorg vergroten met slimme technologie

Stel, alle alarmeringen, telefoontjes en de spreekluisterverbinding gaan via één apparaat: je mobiel. Dat scheelt een hoop gedoe, toch? Een mooi voorbeeld hoe digitalisering kan helpen om de werkdruk in de zorg te verlagen en het werkplezier voor zorgverleners te vergroten. Ontdek hoe wij dat voor je zorginstelling kunnen organiseren.

Onze digitaliseringsoplossingen voor de zorg hebben een duidelijk doel: ze zijn er om zorgmedewerkers te ondersteunen in hun dagelijkse werk. Bovendien helpen we zorgprocessen te vereenvoudigen, zodat je medewerkers meer tijd overhouden voor dat wat ze het liefste doen: zorg verlenen. Met de toenemende vergrijzing en personeelstekorten biedt dat je organisatie wellicht een welkom perspectief.

Alles-in-1 op je mobiel

Een voorbeeld van een dienst waarmee we zorgprocessen vereenvoudigen is ‘vast-mobiel-integratie’. Daarmee worden via een telefoniecentrale in de cloud alle mobiele telefoons van je medewerkers onderdeel van het vastetelefonienetwerk. De mobiel wordt als het ware één van de vaste toestellen. Daarmee kunnen andere apparaten, zoals een DECT-telefoon en een pieper, (direct of gefaseerd) de deur uit, en hebben zorgverleners nog maar één apparaat nodig: hun mobiel.

Zo maken we dat mogelijk:

1. Verkort nummer óók voor mobiel. Net als alle vaste toestellen, krijgen ook de mobiele telefoons een verkort nummer. Daarmee zijn ze geschikt om – bijvoorbeeld – via de telefoniecentrale alarmeringen vanuit sensoren te ontvangen en af te handelen.

2. Spreekluisterverbinding via mobiel. Doordat de mobiele telefoon onderdeel wordt van het hele telefonienetwerk, kunnen ze ook gebruikt worden om een spreekluisterverbinding op te zetten met bewoners of patiënten.

3. Mobieltjes onderdeel van belgroepen. In een belgroep komen alle nummers van een team of afdeling samen. Daardoor kan iedereen, ook mobiel, in die belgroep de telefoontjes opnemen die via het centrale nummer binnenkomen. Tegelijk of via een zelf in te stellen flow.

Makkelijk in gebruik

In de toekomst komen daar alleen maar meer mogelijkheden bij. Dan kan je bijvoorbeeld ook elkaars ‘mobile presence’ zien: of iemand al in gesprek is op zijn mobiel, of nog vrij om door te verbinden bijvoorbeeld. Omdat het ons doel is zorgverleners te ontlasten, realiseren we dit zónder dat er een nieuwe app voor nodig is. De bestaande groene belknop op de mobiel volstaat om te bellen. Daar verandert niets aan.  

Zie je op tegen de implementatie? Wij kunnen je het hele traject uit handen nemen en je vaste en mobiele telefonie op één telefoniecentrale in de cloud samenbrengen. Inclusief alle achterliggende connectiviteit. Dus ook met de aan de telefoniecentrale gekoppelde zorgdomotica – sensoren en software – en alarmeringssystemen.

Kies zelf hoe je overgaat naar de cloud

Niet elke zorginstelling of locatie kan of wil in één keer helemaal over naar de cloud. Daarom kunnen we de oplossing ook in een hybride vorm aanbieden: deels lokaal bij de zorginstelling, deels uit de cloud. Zo kan je bijvoorbeeld per locatie of zelfs per team overgaan.

Bouw op de juiste technologie

Voor deze oplossing werken we samen met Mitel, die de cloudtelefoniecentrale levert. Voor de domotica kunnen we onze ZorgVrij-oplossingen gebruiken, of de domotica-oplossingen van je huidige leverancier. Ben je niet zeker van de dekking binnen de muren van je instelling? Meestal versterken we de connectiviteit met een extra aansluiting, maar we kunnen ook eerst een indoor meting doen. Dan weet je zeker dat de dekking binnen de vestiging(en) overal voldoende is en alarmeringen zonder haperingen doorkomen. Zo bouw je verder op de juiste technologie.

Benieuwd naar je mogelijkheden?

Bekijk dan het webinar waarin we meer vertellen over onder meer vast-mobiel-integratie en waarin onze experts praktijkvoorbeelden, achtergrondinformatie en nieuwe inzichten delen. Of vraag meteen vrijblijvend een demo aan via je accountmanager. Je komt dan langs in ons Health Experience Centrum in Amersfoort waar je zelf kan testen hoe het werkt.

Gerelateerde artikelen