Bij Het Zand bieden we persoonlijke zorg met focus op de kernwaarden; aandacht, respect en betrouwbaar. Mensen kunnen bij ons zowel beschermd als zelfstandig wonen. Onze 6 locaties bevinden zich in Zwolle, Wijhe, Heino, Nieuwleusen en Staphorst. We vinden het belangrijk dat cliënten hun leven kunnen leven zoals ze dat willen en dat ze kunnen zijn wie ze zijn. Daar richten we onze zorg op in.

Zorgspectrum Het Zand is na succesvolle pilot met zorgdomotica klaar voor uitrol naar alle locaties

Meer regie voor bewoners

Om cliënten meer regie te geven op hun leef- en woonsituatie hebben we slimme alarmeringssystemen en zorgdomotica van KPN ZorgVrij geïntroduceerd op onze locaties Het Weijtendaal in Wijhe en De Oude Mars in Zwolle.

Van verpleegoproepsystemen met locatiegebaseerde informatie voor zorgalarmering, persoonlijke alarmering met spreekluisterverbinding tot aan slimme sensoren, waarmee realtime inzichtelijk is of een bewoner in de kamer of op bed is. Zorgprofessionals krijgen direct een alarmsignaal wanneer dat relevant is. Vertrouwen in de oplossing leidt tot minder verstoringen en meer rust en privacy voor de bewoners. Zorg en aandacht zijn gerichter.

Leren vertrouwen op techniek

Zorgmedewerkers moeten leren vertrouwen op de techniek. Voor hen is het belangrijk om te weten dat hun werk niet wordt overgenomen door technologie, maar dat technologie de zorg ondersteunt, waardoor er meer tijd is om aandacht te geven aan de cliënten. We hebben de zorgprofessionals intensief betrokken bij de pilot, ze hebben bijgehouden of een melding uit het systeem wel of niet terecht binnenkwam. Ze hebben geleerd dat ze volledig kunnen vertrouwen op het systeem en lopen nu bijna geen ‘standaard’ rondes meer.


Factsheet Zorgspectrum Het Zand

Maximale vrijheid en zelfstandigheid voor bewoners, dat was de wens van zorgspectrum Het Zand. Lees hoe KPN Health en Het Zand er samen werk van maakten.

Download


Ecosysteem van partners

We hebben de strategische keuze gemaakt voor een samenwerking met KPN Health, een partner die een totaaloplossing biedt en een gestandaardiseerde aanpak heeft. Het Zand richtte zich op beleid en strategie, KPN op de techniek en hoe die geïmplementeerd moest worden. Winvision heeft de begeleiding gedaan vanuit programma en verandermanagement.

En zeer belangrijk: op de locatie in Wijhe zijn zorgprofessionals opgestaan die gemotiveerd waren om het tot een succes te maken. Een succes waarbij de hele organisatie, en al onze cliënten, baat zullen hebben. De vraag was niet óf maar hóe we het zouden doen. Op onze locatie in Wijhe hebben we de blauwdruk neergelegd. Op basis hiervan is locatie De Oude Mars ingericht en rollen we nu verder uit naar de andere locaties.

Ik ben er trots op dat we met elkaar doorgezet hebben met de innovatie, in het belang van de cliënt. Zorgdomotica helpen ons om aan te sluiten bij de manier waarop een cliënt wil leven, en dát is en blijft onze drive.

Auteur: Janine Noordhuis, Bestuurder Zorgspectrum Het Zand.

Gerelateerde klantcases