ZorgVrij: domotica voor de zorg

e

Voor zorginstellingen met intra- en extramurale bewoners biedt KPN Health een breed assortiment aan zorgdomotica. Van verpleegoproepsystemen, halszenders met spreek/luisterverbinding, slimme sensoren, cameratoezicht tot leefcirkels. Met zorgdomotica kunnen zorgprofessionals adequaat zorg bieden aan cliënten die in alle fases van het leven maximale vrijheid en zelfstandigheid willen genieten.

Weten hoe zorgtechnologie cliënten zoveel mogelijk vrijheid geeft?

Een veilig leven met maximale vrijheid door zorgdomotica van KPN Health

Persoonsalarmering

Mobiele persoonsalarmering zoals een halszender of polshorloge met spreekluisterverbinding.

Vergroot de zelfredzaamheid van senioren en mindervaliden. Met 1 druk op de knop, thuis of onderweg, is er contact met de juiste hulpverlener. Bijvoorbeeld wanneer iemand valt of in paniek raakt. ZorgVrij biedt ook vaste alarmering; een eenvoudige drukknop op de muur of trekkoord in de badkamer. Ook biedt KPN Health met ZorgVrij akoestische persoonsalarmering op basis van geluidstriggers. Veiligheid van personeel verhogen we met de noodassistentieknop: direct collega’s oproepen in bedreigende situaties.

Sensoren & camera’s

Slimme sensoren en cameratoezicht vergroten het gevoel van vrijheid en veiligheid.

Verlaat iemand de kamer op een ongebruikelijk tijdstip? Is er langdurige inactiviteit tijdens een toiletbezoek? De slimme sensoren en/of camera’s registreren een incident of een afwijking in het leefpatroon en alarmeren direct een zorgverlener. Zorgdomotica biedt cliënten een groter gevoel van rust; bijvoorbeeld gedurende de nacht, die stiller verloopt zonder onnodige controle van de nachtverpleging. En de (nacht)verpleegkundige heeft een beter overzicht en inzicht van de bewoners.

Leefcirkels

Cliënten ervaren maximale bewegingsvrijheid op een veilige manier door de inzet van leefcirkels en toegangsbeveiliging.

De bewegingsvrijheid kan desgewenst door de zorgprofessional worden ingesteld. Zo blijft een verwarde cliënt op mindere dagen wat dichter bij huis maar kan hij op goede dagen lekker uit wandelen. Dankzij de locatiebepalingstechniek weet een zorgverlener te allen tijde waar de cliënt zich bevindt. Leefcirkel technologie kan goed aangevuld worden met cameratechnologie.

Daarom Zorgvrij van KPN Health


  • Schaalbaar
    Door modulaire bouwblokken snel in te regelen voor nieuwe bewoners en of bestaande cliënten.
  • Integrale oplossing
    Integratie van domotica-oplossingen onderling en ontsluiting van alle communicatie en alarmering in 1 centraal platform met 1 gebruikersapp. Aangesloten op uw huidige informatie- en communicatiesystemen.
  • Veilig & betrouwbaar
    Betrouwbare, veilige dataverbindingen en -opslag via de KPN-netwerken en datacenters.

Onze klanten over domotica in de zorg


Klantcase Vrijwaard KPN ZorgVrij

Aartjan Oudendijk, IT-manager en Danique de Klein, verpleegkundige, bij Vrijwaard leggen uit hoe ZorgVrij van KPN Health bijdraagt om dag en nacht zorg te bieden wanneer dat nodig is.


Klantcase Markenheem KPN ZorgVrij

Phyleen de Jong, Manager Zorg en Wonen bij Markenheem legt uit hoe ZorgVrij van KPN Health bijdraagt aan het ondersteunen van zorgprofessionals in het aanbieden van veilige zorg voor cliënten die maximale autonomie en bewegingsvrijheid willen.

Of lees meer in onze leaflets

In onze leaflets leest u o.a. meer over interactieve persoonsalarmering, slimme sensoren, cameratoezicht, leefcirkels, modulair systeem, efficiëntere zorgprocessen en onze werkwijze.

Goed om te weten over Zorgvrij

KPN Health biedt bewezen domoticatechnologie en services van diverse marktleiders in Nederland waaronder: Eurocom, Sensara, IQMessenger, Zintouch, New Bridges, Ascom, Mobotix, Kadex, RS Benelux, Modulex, IHK, Lydis, Mitel, Cisco, SPIE, HPS, en vele andere partijen.

KPN Health heeft een eigen team van specialisten en consultants die graag met u meedenken over integratie en uitbreiding van uw bestaande omgeving in een totaalconcept. Doordat we met veel marktpartijen en open platformen samenwerken en over een eigen technisch team beschikken met engineers en technisch specialisten kunnen we vrijwel alle technologieën ontsluiten.

Hebben uw internetverbindingen een hoge beschikbaarheid? Dan is internet van KPN niet noodzakelijk. We testen uw verbindingen voorafgaand aan implementatie en kunnen indien noodzakelijk nieuwe verbindingen aanleggen. Neem ook een kijkje op onze ZorgCloud pagina.

Het integreren van domotica met bestaande informatie- en communicatiesystemen is veelal mogelijk, echter zal te allen tijde een inventarisatie nodig zijn om dit te bevestigen. Hierbij kan KPN Health u helpen met een eigen team van specialisten.

We leveren 1 overzichtelijk dashboard waar alle communicatie en alarmeringen overzichtelijk samenkomen.

Dit is veelal mogelijk, echter zal te allen tijde een inventarisatie nodig zijn om dit te bevestigen. Hierbij kan KPN Health u helpen met een eigen team van specialisten.

Mantelzorgers kunnen alleen meekijken bij oplossingen die ontworpen zijn voor gebruik door mantelzorgers. Via een app op de mobiele telefoon wordt het welzijn van de betrokkene in kaart gebracht.

De implementatie van zorgdomotica varieert van enkele dagen tot enkele maanden. Migratietrajecten kunnen meerjaarsprojecten zijn, afhankelijk van het aantal locaties en integratie met de bestaande omgeving en of er sprake is van nieuwbouwWe adviseren u graag.

Integratie met uw telefooncentrale systeem (PBX) behoort vaak tot de mogelijkheden en wordt ook steeds vaker ingezet door het gebruik van smartphones. Hierbij is het dan mogelijk om op één toestel alle benodigde functionaliteit samen te voegen, van telefonisch verkeer tot verpleegoproep en het gebruik van zorgapps.