KPN levert slimme connectiviteit voor verkeersmanagement Noord-Holland

Provincie Noord-Holland heeft gekozen voor Quality of Service van KPN, een innovatieve dienst om verkeersregelinstallaties draadloos aan te sluiten. Dit is onderdeel van de Verkeersmanagement as a Service (VMaaS)-dienstverlening van het private consortium ATEam.

Verkeersmanagement met KPN Quality of Service

In 2021 besloot de provincie Noord-Holland om het verkeersmanagement niet meer zelf uit te voeren maar af te nemen als een dienst. Na een Europese openbare aanbesteding kwam ATEam als winnaar uit de bus. Dit private consortium bestaat uit Arcadis, Trigion en Equans, met medewerking van Be-Mobile, Griffid en Enai. De gezamenlijke dienstverlening die zij leveren heet Verkeersmanagement as a Service (VMaaS).  

Een belangrijk onderdeel van VMaaS zijn de ‘Monitoring en Response’-processen en -systemen. Het is immers cruciaal om op de juiste momenten de juiste handelingen uit te kunnen voeren. De verbindingen met alle verkeerssystemen moeten daarom uiterst betrouwbaar zijn. Binnen ATEam is Trigion verantwoordelijk om dit te waarborgen.  

Trigion heeft ervoor gekozen om alle assets draadloos te ontsluiten via 4G/5G, met KPN als enige connectiviteitspartner. Een groot voordeel van mobiele connectiviteit is dat het niet nodig is om nieuwe kabels aan te leggen. Dit bespaart kosten en zorgt voor kortere levertijden. Wel vraagt dit om extra maatregelen met betrekking tot de beschikbaarheid van de verbinding. Voor de intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s) maakt Trigion daarom gebruik van Quality of Service (QoS), een hoogwaardig alternatief voor standaard 4G.  

iVRI’s verbinden met Quality of Service 

De komende tien jaar worden alle 400 traditionele verkeersregelinstallaties in de provincie Noord-Holland, inclusief 10 inliggende gemeenten, vervangen door iVRI’s. Deze intelligente verkeersregelaar maakt gebruik van realtime informatiebronnen over de status van het verkeer om complexe verkeersstromen te optimaliseren, weggebruikers te informeren en bepaalde typen verkeer prioriteit te verlenen. Een betrouwbare verbinding met die informatiebronnen is essentieel voor een goede werking van de iVRI. 

Met QoS bouwt Trigion extra zekerheid in. Deze innovatieve mobiele dienst van KPN maakt verbinding via een veilig privénetwerk (APN). Dankzij Application Priority krijgen kritische applicaties een hogere prioriteit op het mobiele netwerk. Daardoor blijft de verbinding van hoge kwaliteit, ook als er lokaal veel gebruik wordt gemaakt van mobiele communicatie. 

Standaardoplossing voor iVRI’s 

QoS is al succesvol operationeel op een aantal iVRI’s in de provincie Noord-Brabant. “Bijvoorbeeld op afgelegen locaties waar de aanleg van kabels niet rendabel was of waar snel een tijdelijke oplossing moest komen”, vertelt Han De Glint, productmanager Internet of Things bij KPN IoT. In de provincie Noord-Holland is QoS nu de standaardoplossing om iVRI’s te verbinden. De eerste twintig iVRI’s zullen al eind Q1 volgend jaar operationeel zijn.  

KPN levert niet alleen first class connectiviteit. De Glint: “Per locatie bepalen we vooraf met een zogenaamde netwerkscan of de hoge beschikbaarheid kan worden geleverd. En we werken nauw samen met Trigion om de continuïteit te waarborgen. Een groot voordeel van de QoS-dienstverlening is de realtime inzage in alle netwerkverbindingen. Deze functionaliteit stelt Trigion in staat om in het geval van verstoringen snel te bepalen of de oorzaak bij de verbinding ligt. Zo minimaliseren we de impact op het verkeer.” 

Toekomstvaste oplossing

Trigion heeft er bewust voor gekozen om alle verkeersassets draadloos te ontsluiten. “Als een van de grootste dienstverleners in Monitoring en Response onderzoeken wij continu of vernieuwingen in de markt tot een betere en veiligere oplossing voor onze klanten leiden”, zegt Ron Knaap, directeur businessunit Monitoring & Response bij Trigion. “Met QoS zijn we in staat om altijd te blijven communiceren, ongeacht de druk op het netwerk. Deze oplossing is dan ook zeer belangrijk om zekerheid te bieden aan onze klanten, nu en in de toekomst.” 

De Glint is trots dat KPN betrokken is bij dit innovatieve, ambitieuze project. “Dit is de eerste grootschalige implementatie van QoS. We mogen nu in één keer een hele provincie helpen met een betere doorstroming van het verkeer. We zijn vastberaden om te demonstreren hoe goed deze technologie werkt. En we hopen uiteraard dat hierna nog meer provincies en gemeenten volgen.” 

Benieuwd of Quality of Service ook in jouw gemeente of provincie geleverd kan worden?
Vraag dan de netwerkscan aan. 

netwerkscan aanvragen

Gerelateerde artikelen