Quality of Service: een veilige dataverbinding voor uw iVRI

Voor een intelligente verkeersregelinstallatie (iVRI) is een stabiele dataverbinding onmisbaar. Daarom ontwikkelde KPN de dienst Quality of Service (QoS): een veilige en betrouwbare draadloze dataverbinding speciaal voor iVRI-systemen. De QoS dienst bestaat uit twee onderdelen:

Hiermee bieden we u maximale beveiliging en volledige controle. Met behulp van een portaal kunt u uw verbindingen namelijk continu monitoren en beheren. Zo kunt u bijvoorbeeld verbindingen aan- en uitzetten, wijzigingen doorvoeren en alerts instellen.
Met Application Priority heeft uw verbinding prioriteit op ons mobiele netwerk. Zo heeft u de garantie dat er altijd bandbreedte voor uw iVRI is gereserveerd. Dit betekent dat uw dienst altijd blijft werken, ook als er een piek is in het gebruik van het netwerk.

U sluit uw systemen dus gewoon via 4G/5G aan en ontvangt dan een veilige en betrouwbare dienst voor uw iVRI-systeem. Meer weten over Quality of Service? Download onze factsheet.

De 4 voordelen van Quality of Service (QoS) voor uw iVRI

Veiligheid boven alles

QoS is secure by design. Voor de versleuteling van de verbinding worden de hoogst mogelijke standaarden gevolgd. Door middel van een Private APN is iVRI-dataverkeer ook alleen mogelijk tussen de verkeersinstallatie en beheerportal.

Betrouwbare dataverbinding

Met Application Priority heeft uw dataverbinding altijd voorrang op andere mobiele verbindingen. Dankzij de hoge beschikbaarheid met een gegarandeerde minimale bandbreedte opereert uw iVRI daarom continu op een stabiele verbinding.

Snel
operationeel

Met QoS zijn iVRI’s snel en gemakkelijk te implementeren. U bent geen tijd en moeite kwijt aan vergunningen, graafwerkzaamheden en aanbestedingen.

Geen grote investeringen

Een mobiele verbinding brengt een lagere eenmalige investering met zich mee dan een vaste verbinding. Met QoS betaalt u daarnaast vaste voorspelbare maandelijkse kosten.

Hoe de provincie Noord-Brabant onze Quality of Service dienst inzet

De provincie Noord-Brabant heeft samen met onze partner Vialis vier intelligente verkeersregelinstallaties aangesloten op het mobiele netwerk van KPN. In deze situaties was een vaste verbinding niet mogelijk of niet betaalbaar. Met QoS heeft de provincie niet alleen toegang tot een veilige, stabiele dataverbinding voor hun iVRI’s, maar ze hebben ook kunnen besparen op de investeringskosten. Meer weten over de toepassing van QoS in de provincie Noord-Brabant? Lees het in onze factsheet.Check nu of Quality of Service ook bij u leverbaar is

Quality of Service (QoS) is mogelijk op zowel het 4G als 5G netwerk van KPN. Hierdoor hebben we een goede landelijke dekking. Om er zeker van te zijn dat QoS op de door u beoogde locatie mogelijk is, kunt u gratis en vrijblijvend een netwerkscan laten uitvoeren in uw gemeente of provincie. Klik hiervoor op onderstaande button.

Meer weten over de mogelijkheden?
Neem contact op met onze experts