Alle nieuwe producten die Apple heeft aangekondigd tijdens Apple Event 2021

Tijdens het Apple Event 2021 heeft Apple een groot aantal nieuwe producten geïntroduceerd. Welke zijn dit precies en wat zijn de belangrijkste dingen die je moet weten?

Apple iPhone 13 (Pro)

Nieuwe iPhones! Inmiddels een vaste waarde in het najaar. Apple CEO Tim Cook kondigde tijdens het Apple Event de iPhone 13 (Mini) en iPhone 13 Pro (Max) aan. Op het eerste oog lijken beide toestellen erg op hun voorgangers, de iPhone 12 serie, maar laat je niet misleiden door de buitenkant.

Beide toestellen beschikken over een nieuwe A15 chip waarmee ze tot veel betere prestaties in staat zijn. Denk aan gaming, fotografie of complexe (AR) bedrijfsapplicaties.

In de presentatie van het nieuwe toestel werd uitgebreid stilgestaan bij de mogelijkheden voor creatieve makers. Bijvoorbeeld een nieuwe scherptediepte-functie en verbeterde nachtmodus in de camera. Voor vloggers, (amateur)fotografen of aspirerende filmmakers is de iPhone 13 Pro daarmee zelfs een complete vervanger voor hun huidige camera-setup.  

Meer over de iPhone 13 line-up lees je in dit artikel op onze site. De iPhone 13 (Pro) is vanaf 17 september te bestellen op basis van pre-order.

iPad en iPad Mini

Ook de iPad en iPad Mini zijn vernieuwd. Met name die laatste maakt een flinke sprong in de toekomst. Zo werkt de iPad Mini straks ook met je Apple Pencil samen zodat je kunt tekenen of schrijven op het scherm.  

Bijzonder is dat ook de iPad Mini straks 5G gaat ondersteunen, als je voor een Cellular-versie van het apparaat kiest. Dat betekent dat je met een (e)simkaart in het toestel straks ook onderweg gebruikt kunt maken van een supersnelle 5G verbinding. Ben je buiten een 5G gebied of heb je het niet nodig, dan werkt 4G ook gewoon.  

Net als de iPhone 13 (Pro) krijgt ook de iPad Mini een A15 bionic-chip. In veel opzichten heeft het apparaat dus wel wat weg van een hele grote iPhone. De iPad Mini is straks verkrijgbaar in vier bijzondere nieuwe kleuren: roze, paars, starlight en spacegrijs. Het apparaat is vanaf nu te koop.

Apple watch series 7

Apple Watch 7 series

Apple Watch is vernieuwd en dat is goed nieuws voor mensen die graag actief bezig zijn. De omlijsting van het apparaat is dunner geworden en dat betekent dat het beeldscherm groter is. Ook aan extra stevigheid en waterdichtheid is gewerkt. Het toestel voldoet nu aan de IPx6 standaard en is zodoende stofvrij in de meest heftige omstandigheden. Apple Watch 7 heeft een beeldscherm dat nog beter tegen krassen kan en is waterdicht volgens de WR50 standaard.

Ten slotte is de batterij van de nieuwe Apple Watch 7 verbeterd waardoor deze sneller oplaadt. Met slechts 8 minuten opladen is je Watch klaar voor 8 uur sleep tracking. De Apple Watch 7 is verkrijgbaar in een aantal bestaande (spacegrijs, zilver, blauw, rood) en één nieuwe kleur (olijfgroen). De exacte verkoopdatum is nog niet bekend maar volgens Apple is de nieuwe Apple Watch ‘later dit najaar’ verkrijgbaar.

 

Gerelateerde artikelen