Beste glasvezel provider: KPN Glasvezel opnieuw als beste uit de test volgens Consumentenbond

In het derde kwartaal van 2022 beoordeelde de Consumentenbond KPN Glasvezel opnieuw als beste alles-in-1-provider. Ook in het eerste kwartaal van dit jaar kwam KPN Glasvezel als Beste uit de Test. Klanten van KPN beoordelen de kwaliteit van alle diensten (internet, televisie en telefonie) als goed.

De hoge score op kwaliteit zorgt er opnieuw voor dat KPN Glasvezel als beste uit de test komt in het onderzoek. KPN-klanten melden minder vaak storingen dan bij andere providers. Daarnaast is de algehele klantwaardering* van KPN Glasvezel met een 8,6 bovengemiddeld hoog.

Glasvezel in jouw buurt?
Schrijf je in voor onze zakelijk glasvezel nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Glasvezel is stabiel internet

Stabiliteit is één van de belangrijkste voordelen van glasvezel. Een glasvezelverbinding heeft minder last van storingen. Dat komt omdat een glasvezelnetwerk uit minder losse onderdelen bestaat en dus minder foutgevoelig is. Daarnaast hebben de lichtsignalen in een glasvezelkabel geen last van elektromagnetische velden.

Die stabiliteit is voor ondernemers heel belangrijk, zegt Boris van Beek, directeur MKB bij KPN. “Organisaties vertrouwen erop dat hun internetverbinding altijd werkt. Denk aan het kassa- en ordersysteem in winkels, of de pinautomaat. Maar ook in verzorgingstehuizen is bijvoorbeeld het gebruik van tablets en zorgdomotica inmiddels de standaard geworden. Als het internet uitvalt, komt de bedrijfsvoering of zelfs de zorg voor mensen in het geding. Dat wil je te allen tijde voorkomen.”

Hoge snelheid

Er is nog een reden dat steeds meer ondernemers voor glasvezel kiezen: de zeer hoge internetsnelheid. Zakelijk Glasvezel Internet is op dit moment bij KPN beschikbaar in snelheden tot 1 Gigabit up- én downloaden. En er lopen al onderzoeken naar het verder ophogen van die snelheid in de toekomst. Bij een KPN test in Amersfoort werden snelheden boven de 8,5 Gigabit per seconde gemeten.

Van Beek: “Bedrijven vragen steeds meer van hun internetverbinding. Dat is logisch nu we steeds meer applicaties in de cloud gebruiken. Daarnaast zijn we hybride gaan werken. Het snel delen van bestanden en videobellen met partners of collega’s is een basisbehoefte. Ook sluiten we steeds meer apparaten aan op het netwerk. Beveiligingscamera’s of IoT-sensoren zijn de toekomst en mogen natuurlijk nooit de snelheid van je netwerk en daarmee bedrijfsvoering vertragen. Daarom is een snelle, stabiele verbinding zo belangrijk.”

Overstappen naar glasvezel

Van Beek hoopt dat de uitslag van de Consumentenbond glasvezeltest meer organisaties over de streep trekt om over te stappen naar glasvezel. “Een klanttevredenheid van 8,6 is ontzettend hoog. Daar zijn we trots op. Het laat ook zien dat onze klanten tevreden zijn met hun overstap naar glasvezel.” Uiteindelijk zal glasvezel op steeds meer plekken het kopernetwerk gaan vervangen. Glasvezel is sneller, stabieler en ook duurzamer. Dat komt omdat er minder energie en onderhoud voor nodig is.

Van Beek benadrukt dat steeds meer bedrijven kunnen overstappen naar glasvezel. “Voor KPN is de landelijke uitrol van glasvezel op dit moment onze topprioriteit. Binnen nu en 5 jaar hebben we, samen met onze joint venture Glaspoort, 80% van de huishoudens in Nederland voorzien van glasvezel. Zo zorgen we ervoor dat iedereen van de voordelen van glasvezel kan profiteren.”

Benieuwd of glasvezel op jouw zakelijke adres al beschikbaar is? Doe dan hier de postcodecheck.

*Getest onder consumenten

Gerelateerde artikelen