Altijd en overal bereikbaar? Tijd voor cloudcommunicatie

De vrijheid van altijd en overal kunnen werken spreekt veel Nederlanders aan. Dat blijkt wel uit het succes van hybride werken. De meeste medewerkers – zo’n driekwart, blijkt uit onderzoek – omarmen de combinatie van op kantoor, onderweg en vanuit huis werken. Maar hoe regel je op al die locaties de bereikbaarheid en communicatie? Veilig en goed? Simpel. Met een communicatieplatform in de cloud.

We communiceren de hele dag door

Met het hybride werken zijn we een stuk mobieler geworden. Collega’s kunnen nu bij wijze van spreken óveral zijn. Dat maakt de behoefte aan online communicatie steeds groter. Even bellen om te sparren, een berichtje sturen, een videomeeting organiseren, samen een document aanpassen: we communiceren de hele dag door. Bovendien raken we steeds meer gewend aan meerdere digitale communicatiekanalen naast elkaar. Mobiel en laptop liggen naast elkaar. We vinden het niet meer dan normaal dat we moeiteloos kunnen switchen tussen telefonie, vast en mobiel, messaging en videobellen. En dat we goed bereikbaar zijn via al die kanalen, waar we ook zijn.

Alleen de cloud biedt flexibiliteit en snelheid

Die flexibiliteit en snelheid is alleen mogelijk met een communicatieplatform uit de cloud – met een traditionele telefoniecentrale en losse samenwerkingsapplicaties krijg je dat niet voor elkaar. Bovendien is dat minder veilig en compliant. Doordat bedrijfs- en klantdata verspreid raken over verschillende applicaties, sommige uit de cloud, andere niet, misschien zelfs privéapplicaties, raken data uit het zicht. Met alle risico’s van dien: datalekken bijvoorbeeld. En wat dacht je van de betrouwbaarheid en de onderlinge afstemming?

Kies je voor een bewezen cloudcommunicatieplatform, dan kun je het gebruik van de toepassingen en de data veel beter beveiligen. Bovendien bied zo’n platform je medewerkers alle communicatie-, bereikbaarheids- en samenwerkingstoepassingen die ze nodig hebben. Van telefonie, vast en mobiel, tot samen aan documenten werken. Die ook nog eens onderling goed gekoppeld zijn én continu gemonitord worden op de performance. Waarom zouden je medewerkers dan nog onveilige privéapplicaties gebruiken?


Al je communicatie in de cloud

In Cloud Communications van KPN vind je alle elementen van een moderne communicatieoplossing. Meer weten?

Download


De 5 ingrediënten van een compleet communicatieplatform uit de cloud

Of je nou kiest voor een platform van Microsoft, Cisco of Genesys, belangrijk is de keuze voor een bewezen partner. Wij helpen je graag bij de selectie en inrichting van het platform dat het beste bij jullie past.

Dit zijn de 5 ingrediënten die je nodig hebt om slim hybride te kunnen werken:

  1. Mobiele telefonie via een mobiel netwerk dat veilig en stabiel is, en tegelijk flexibel en krachtig genoeg voor al je ambities.

  2. Vertrouwde vaste telefonie, maar dan helemaal up-to-date in de vorm van voice-over-ip. Dit is bovendien ‘de lijm’ tussen de andere diensten.

  3. Vast-mobiel integratie, waarmee je vaste en mobiele nummers via één cloudcentrale gaan, je overal bereikbaar bent én ziet wie er beschikbaar is.

  4. Unified Communications, waarop je alle digitale communicatiestromen vindt, zoals bellen, messaging, videovergaderen en documenten delen.

  5. Customer Experience-toepassingen voor je (virtuele) balie of service- en contactcenter, om omnichannel klantenservice te bieden.

Goed voorbereid

Met een communicatieplatform uit de cloud ben je goed voorbereid op de nieuwe eisen die aan je werkomgeving worden gesteld. Om een goede en aantrekkelijke werkgever te zijn in deze krappe arbeidsmarkt, bijvoorbeeld. Om compliant hybride te kunnen werken en te voldoen aan nieuwe regelgeving. Om makkelijk uit te breiden – wanneer er binnen een week een extra contactcenter nodig is, bijvoorbeeld. Vanwege een noodsituatie, of gewoon, vanwege snel veranderende klantwensen. Elke organisatie heeft z’n eigen goede redenen. Wij gaan graag met je in gesprek over jullie wensen en ambities.

Meer weten

Wil je meer weten over een communicatieplatform in de cloud? Download dan onze whitepaper Al je communicatie in de cloud.

Gerelateerde artikelen