Van bestelling tot gebruik

Leuk dat je voor KPN kiest! Wij gaan direct voor je aan het werk om je bestelling zo snel mogelijk in orde te maken. We leggen je uit wat we voor je gaan doen. Van de bevestiging van je bestelling tot het in gebruik nemen van je nieuwe pakket.

Bevestiging

Binnen 1 uur na de bestelling krijg je een bevestiging. Hierin staat wat je besteld hebt en welke aansluitdatum je gekozen hebt. Wij gaan dan aan de slag met je bestelling.

Binnen 5 werkdagen sturen we je per e-mail of per brief een orderbevestiging. Het kan zijn dat we vooraf nog vragen aan je hebben over je bestelling. Hierbij kan je denken aan een huisnummertoevoeging. Zodra je de orderbevestiging hebt, kan je de bestelling online volgen in Status van je bestelling.

Heb je de orderbevestiging niet gekregen? Kijk dan of we je gebeld of gemaild hebben met een vraag. Het kan zijn dat we je bestelling niet kunnen afmaken tot we een antwoord hebben. Kan je niets vinden? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Voorbereiding

Wij gaan de aansluiting technisch voorbereiden. Als je daarvoor gekozen hebt, regelen we je overstapservice of treffen we voorbereidingen om je vaste telefoonnummer mee te verhuizen, of we maken een nieuw nummer voor je aan. En we gaan natuurlijk je installatiepakket versturen.

Uiterlijk 3 werkdagen voor de aansluitdatum krijg je het installatiepakket met alle apparatuur. Volg je bestelling online in Status van je bestelling. Post NL biedt het installatiepakket 2 keer aan. Ben je niet thuis? Je buren kunnen het pakket aannemen of je kunt het pakket bij het postagentschap ophalen.

Je kunt alvast een KPN ID aanmaken. Je kiest hiervoor zelf een e-mail adres en wachtwoord. Met KPN ID kun je MijnKPN gebruiken, maar ook je bestelling volgen. Heb je interactieve TV aangevraagd? Dan kun je ook inloggen op de KPN iTV app waarop je (alvast) tv kunt kijken.

Installatie

Je kan in de bestelling kiezen voor zelf installeren of voor een installatiemonteur. In sommige gevallen is een installatiemonteur nodig en valt er dus niets te kiezen. Heb je het installeren zelf al geprobeerd, maar is het niet gelukt? Geen paniek. KPN biedt installatiegarantie. Je kan in Je Bestelling alsnog een afspraak met een installatiemonteur maken.

Als je zelf gaat installeren, hebben we voor jou een installatievideo en installatiepagina! Hiermee installeer je stap voor stap, te beginnen met je KPN Box (modem).

We sturen je een sms als je kunt beginnen met de installatie.

Komt er een installatiemonteur naar je toe? Dan sturen we je 2x een sms’je ter herinnering. Op 4 dagen en 1 dag voor de monteursafspraak. De monteur belt wanneer hij naar je onderweg is. De installatie duurt 1 tot 4 uur. Standaard sluit de monteur 1 telefoon, 1 computer en 1 televisie aan. Ook zorgt hij voor een werkende verbinding en legt hij uit hoe je je producten kunt gebruiken.

Onderwerpen die met bestelling en gebruik te maken hebben

MijnKPN en de MijnKPN app

Waarom zou je Mijn KPN gaan gebruiken? Goede vraag! Je kan daar de extra’s in je abonnement direct aanpassen. Het kinderslot aan (of uit) zetten. Je facturen bekijken. En nog veel meer.

Wifi verbeteren

Werkt alles, ook de wifi, maar denk je dat het beter kan? Met de Wifi Manager, een gratis online tool, ontvang je een wifi-oplossing op maat en verbeter je je wifi in huis gemakkelijk zelf.

Een KPN e-mailadres

Misschien wil je een KPN e-mailadres gebruiken. Je kan bij KPN meerdere postvakken aanmaken én meerdere adressen per postvak. Handig!