Oplossen van slecht of haperend interactief tv beeld

Last van slecht of haperend beeld?

Krijg je in plaats van je favoriete serie slecht of haperend interactief beeld te zien? Dit kan verschillende oorzaken hebben en heel vervelend zijn. Samen gaan we op zoek naar de oplossing.

Laten we eerst checken of er storing of onderhoud is op jouw adres.

Is er geen storing of onderhoud, ga dan verder met stap 2.

Controleer of het probleem aan je DVS ligt

 1. Sluit de Draadloze Verbindingsset adapter van de Interactieve TV-ontvanger en de Experia Box niet aan op een verlengsnoer. Maar sluit deze rechtstreeks aan op een stopcontact.
 2. In het stopcontact van de Draadloze Verbindingsset adapter mogen geen andere apparaten zijn aangesloten. Haal deze eruit om te testen of het beeld dan beter is.
 3. Kijk op de installatiepagina van je Draadloze Verbindingsset, hoe je die het beste aansluit.
 4. Verbeter de kwaliteit van je DVS met de nieuwste software.
 5. Sluit je Interactieve TV-ontvanger rechtstreeks aan op je Experia Box. Gebruik de kabel uit het installatiepakket. Zo test je of het probleem aan de Draadloze Verbindingsset ligt.

Let op: 

 • Sluit je 4K tv-ontvanger van KPN niet aan met een DVS. Sluit deze bekabeld aan. Alleen dan kan KPN de 4K kwaliteit garanderen.
 • Heb je veel apparaten/tv's aangesloten op je DVS? Deze kunnen veel bandbreedte trekken als die tegelijk aan staan.

Is de storing niet verholpen, ga dan verder met stap 3.

Is je tv-ontvanger rechtstreeks bekabeld aangesloten?

 1. Controleer of de ethernetkabel goed vast zit tussen je Experia Box (modem) en tv-ontvanger. Een kabel kan los raken door bijvoorbeeld het verplaatsen van een tv-meubel. Druk deze goed aan.
 2. Check of de ethernetkabel tussen je Experia Box (modem) en het ISRA-punt goed vast zit. Het ISRA-punt is de hoofdaansluiting waar het internet je huis binnen komt. Druk deze goed aan.
 3. Laat ons je verbinding testen.

  Kwaliteitstest internet
Controleer de aansluiting tussen je Experia Box en TV_ontvanger

Zijn er nog andere apparaten verbonden met je Experia Box?

Een switch is te vergelijken met een stekkerdoos: van één aansluiting maak je er meer. Alleen gaat er geen stroom, maar een internetverbinding doorheen. Heb je dus meer dan één PC, dan heb je een switch nodig.

1. Controleer of de switch aan staat en dat alle ethernetkabels aan de kant van de switch en je tv-ontvanger (s) goed zijn vastgeklikt en onbeschadigd zijn.

2. Koppel eventueel andere apparaten die zijn aangesloten op de switch los om te controleren of dit het probleem oplost. Is de melding verdwenen en kun je weer tv-kijken? Mogelijk maak je dan gebruik van een verouderde Switch. Heb je de switch echt nodig? Bestel dan een nieuwe switch.

aangesloten met switch

1. Controleer of de WiFi versterker aan staat en dat alle ethernetkabels aan de kant van de WiFi versterker en je tv-ontvanger(s) goed zijn vastgeklikt en onbeschadigd zijn.

2. Koppel eventueel andere apparaten die zijn aangesloten op de WiFi Versterker los om te controleren of dit het probleem oplost.

Aangesloten met WiFi Versterker


Is de storing niet verholpen, ga dan verder met de volgende stap.

Heb je alles geprobeerd, maar blijf je slecht of haperend beeld zien? Neem dan contact op met één van onze medewerkers om het probleem samen op te lossen. Wij staan altijd voor je klaar.