Oplossen van slecht of haperend interactief tv beeld

Last van slecht of haperend beeld?

Krijg je in plaats van je favoriete serie slecht of haperend interactief beeld te zien? Dit kan verschillende oorzaken hebben en heel vervelend zijn. Samen gaan we op zoek naar de oplossing.

Laten we eerst checken of er storing of onderhoud is op jouw adres.

Is er geen storing of onderhoud, ga dan verder met stap 2.

 1. Controleer of de ethernetkabel goed vast zit tussen je Experia Box (modem) en tv-ontvanger. Een kabel kan los raken door bijvoorbeeld het verplaatsen van een tv-meubel. Druk deze goed aan.
 2. Controleer of de ethernetkabel tussen je Experia Box (modem) en het ISRA-punt goed vast zit. Het ISRA-punt is de hoofdaansluiting waar het internet je huis binnen komt. Druk deze goed aan.
 3. Heb je problemen met tv kijken omdat je kabel stuk is? Het is dus belangrijk dat je deze vervangt. Bestel direct een nieuwe kabel.
 4. Welk stekkertje moet waar? Dat leggen we je graag uit. Het installeren is een fluitje van een cent met onze Experia Box handleiding.


Is de storing niet verholpen, ga dan verder met stap 3.

  Controleer of de tv-ontvanger is aangesloten met een ethernetkabel. Voor meer informatie kan je de installatiekaart voor de tv-ontvanger downloaden.

  Installatiekaart tv ontvanger

  Is de storing niet verholpen, ga dan verder met stap 4.

  1. Sluit de draadloze verbindingsset adapter van de Interactieve TV-ontvanger en de Experia Box niet aan op een verlengsnoer. Maar sluit deze rechtstreeks aan op een stopcontact.
  2. In het stopcontact van de draadloze verbindingsset adapter mogen geen andere apparaten zijn aangesloten. Haal deze eruit om te testen of het beeld dan beter is.
  3. Kijk op de installatiepagina van de draadloze verbindingsset hoe je die het beste aansluit.
  4. Voorzie je draadloze verbindingsset van de nieuwste software. Dit verbeterd de kwaliteit.
  5. Sluit je Interactieve TV-ontvanger rechtstreeks aan op je Experia Box. Gebruik de kabel uit het installatiepakket. Zo test je of het probleem aan de draadloze verbindingsset ligt.

  Let op: Sluit je 4K tv-ontvanger van KPN niet aan met een draadloze verbindingset. Sluit deze bekabeld aan. Alleen dan kan KPN de 4K kwaliteit garanderen.


  Is de storing niet verholpen, ga dan verder met de volgende stap.

  Heb je alles geprobeerd, maar blijf je last houden van slecht of haperend beeld? Neem dan contact op met één van onze medewerkers om het probleem samen op te lossen. Wij staan altijd voor je klaar.