Wat betekent foutcode 8 of 562?

Om tv te kunnen kijken, stuurt je modem een ip-adres naar je tv-ontvanger. Deze foutcodes betekenen dat een ander apparaat iets eerder was met het sturen van een ip-adres naar de tv-ontvanger. Dat apparaat is vaak een eigen router, een Apple Airport, WiFi Versterker of een ander apparaat dat aan je modem zit. Los het probleem op door de onderstaande stappen te doorlopen.

1. Koppel alle apparaten los van je modem

  1. Zorg ervoor dat de tv-ontvanger rechtstreeks met een ethernetkabel is aangesloten op de Experia Box.
  2. Haal alle andere ethernetkabels die op de Experia Box ( modem) zijn aangesloten uit de geel gekleurde poorten van de Experia Box.

Let op: Heb je een Experia Box V10A en glasvezel? Laat dan de kabel in de gele poort waar WAN bij staat in het modem zitten.

2. Herstart je modem

Haal de stekkers van je modem uit het stopcontact. Wacht 10 seconden en stop de stekker weer in het stopcontact. Stop de stekker van het modem weer in het stopcontact. Wacht 10 minuten tot het modem weer opgestart is.

3. Start je tv-ontvanger opnieuw op

Je hebt alle ethernetkabels, behalve die van de tv-ontvanger, losgehaald van het modem. We gaan nu zorgen dat de tv-ontvanger opnieuw verbinding maakt.

  1. Trek de stekker van de tv-ontvanger uit het stopcontact
  2. Wacht 10 seconden en stop stekker weer in het stopcontact

Is het probleem opgelost? Sluit al je ethernetkabels weer aan.

Let op: komt dit vaker voor? Dan is er één apparaat wat het probleem veroorzaakt. Zo spoor je die op: haal steeds één ethernetkabel los en start dan de tv-ontvanger opnieuw op. Herhaal dit tot de foutcode weg is. Zo weet je welk apparaat het probleem veroorzaakt.

Probleem niet opgelost. Wat nu?

Wil je liever contact met ons opnemen? Dat kan. Zorg ervoor dat je thuis bent en met een mobiele telefoon belt. Geef ook aan dat je stap 1 t/m 3 al hebt doorlopen.