Hoe los ik slecht beeld of geluid op met de Digitenne antenne?

Last van slecht of haperend beeld of geluid?

Krijg je in plaats van je favoriete serie slecht of haperend Digitenne beeld of geluid? Dit kan verschillende oorzaken hebben en heel vervelend zijn. Wij adviseren dan ook om je de antenne opnieuw uit te richten.

Verbeter je zender ontvangst met de Antenne Wizard:

 1. Zet de tv-ontvanger op de zender waarvan de ontvangst het slechtst is.

 2. Druk op 'ANT'. Je krijgt nu de Antenne Wizard te zien. 

 3. Blader naar de juiste regio en druk op 'OK'.

 4. Volg de instructies op het scherm. De blauwe balk naast Kwaliteit signaal geeft aan hoe goed de ontvangst van Digitenne is. De pijl op de onderkant van de antenne geeft de richting aan waarin het signaal wordt ontvangen.

 5. Verplaats of draai de antenne zodanig dat de kwaliteitsbalk op je scherm het meest optimaal gevuld is en druk op 'OK'.

 6. De tv-ontvanger gaat nu automatisch alle zenders zoeken en plaatst de zenders in een vaste volgorde. Dit kan maximaal 10 minuten duren.

 7. Volg de instructies op het scherm en druk op 'OK' om de installatie op te slaan en af te sluiten.

Let op: Werkt de Antenne Wizard niet, dan kun je met de knop I of INFO de statusbalk voor de Antenne Wizard ook opstarten.

Video: Hoe richt ik mijn antenne goed uit?

Afstandsbediening ZTE 7200

Andere klanten zochten ook naar:

Staat je antenne binnen in huis, dan kan een buitenantenne de kwaliteit van tv-kijken verbeteren. Plaats je antenne tijdelijk buiten en draai de antenne met stapjes van 45 graden om zijn as heen. Doe dit totdat de kwaliteitsbalk op je scherm het meest optimaal gevuld is. Is de kwaliteit van ontvangst buiten beter, dan kun je de antenne beter buiten plaatsen.

Let op:

 • Niet alle antennes kunnen buiten geplaatst worden. Bekijk de mogelijkheden van jouw antenne.

 • De antenne type V5 is geschikt om buiten te plaatsen. De antenne is alleen waterdicht in combinatie met de montageset voor buiten. Bestel heel eenvoudig een buitenantenne om het signaal te versterken.

Antenne type V5

Antenne type V5

Is de kwaliteit van het geluid nog steeds niet verbeterd, ga dan verder met de volgende stap.

Sluit je Digitenne voor de eerste keer aan? Volg dan eerst de installatie instructies uit de handleiding. Heb je Digitenne al eerder aangesloten en was het geluid toen wel goed controleer dan het volgende:

 1. Controleer of de HDMI-kabel of de verlengstuk voor de SCART-kabel goed aangesloten zit. Druk de kabel bij de tv-ontvanger en bij je tv stevig aan.

 2. Zet het geluid van de tv-ontvanger op maximaal en regel het geluid met de afstandsbediening van je tv.


Is de kwaliteit van tv-kijken of geluid nog steeds niet verbeterd, ga dan verder met de volgende stap.