Hoe los ik slecht beeld of geluid op met de Digitenne antenne?

De plek van de Digitenne antenne is bepalend voor de kwaliteit van het beeld. Zet je antenne bij het raam en niet in de buurt van andere elektronische apparaten.
Hiernaast in de video leggen we je uit hoe je de beste beeldkwaliteit krijgt.

Wil je het liever zonder video proberen? Gebruik dan de uitleg over de antenne Wizard.

Krijg je in plaats van je favoriete serie slecht of haperend Digitenne beeld of geluid? Dit kan verschillende oorzaken hebben en heel vervelend zijn. Wij adviseren dan ook om je de antenne opnieuw uit te richten.

  • Zet de tv-ontvanger op de zender waarvan de ontvangst het slechtst is.
  • Druk op [MENU].
  • Ga naar [ZENDERS ZOEKEN] en je komt direct bij de Antenne Wizard.
  • Volg de instructies op het scherm.
  • De blauwe balk naast Kwaliteit signaal geeft aan hoe goed de ontvangst van Digitenne is. De pijl op de onderkant van de antenne geeft de richting aan waarin het signaal wordt ontvangen.
  • Verplaats of draai de antenne zodanig dat de kwaliteitsbalk op je scherm het meest optimaal gevuld is (Het duurt 10 sec. voor je de balk ziet veranderen) en druk op [OK].
  • De tv-ontvanger gaat nu automatisch alle zenders zoeken en plaatst de zenders in een vaste volgorde. Dit kan maximaal 10 minuten duren. Volg de instructies op het scherm en druk op [OK] om de installatie op te slaan en af te sluiten.

Plaats de antenne buiten voor beter bereik

Staat je antenne binnen, dan kan een buitenantenne de beeldkwaliteit verbeteren. Plaats je antenne tijdelijk buiten en herhaal de stappen uit de antennewizard. Is de kwaliteit van ontvangst buiten beter, dan kun je de antenne beter buiten plaatsen.

  • Let op: Alleen de antennetypes V4 en V5 zijn geschikt om buiten te plaatsen. De antenne is alleen waterdicht in combinatie met de montageset voor buiten. Heb je een oudere antenne? Bestel heel eenvoudig een buitenantenne om het signaal te versterken.

Tip bij slecht geluid

Sluit je Digitenne voor de eerste keer aan? Volg dan eerst de installatie instructies uit de handleiding. Heb je Digitenne al eerder aangesloten en was het geluid toen wel goed controleer dan het volgende:

  1. Controleer of de HDMI-kabel of de SCART-convertor goed aangesloten zit. Druk de kabel bij de tv-ontvanger en bij je tv stevig aan. Voor de beste kwaliteit gebruik je de HDMI-kabel.

  2. Zet het geluid van de tv-ontvanger op maximaal en regel het geluid met de afstandsbediening van je tv.

Onderwerpen die met de Digitenne antenne te maken hebben

Zenders niet bekijken

Waarom kan ik bepaalde Digitenne zenders niet bekijken?

Foutcode E017-0 en E150-0

Bekijk hoe je foutcodes E017-0 en E150-0 oplost

Foutcode E016-0

Bekijk hoe je foutcode E016-0 op kunt lossen.