Vervang je simkaart

Je belt nog met een verouderde simkaart. Deze krijgt niet meer de laatste veiligheidsupdates en levert niet de beste belkwaliteit. Daarom adviseren wij je dringend om een nieuwe simkaart aan te vragen. Die bestel je gratis via onderstaande knop.

Bestel gratis een nieuwe simkaart

Waarom heb je een nieuwe simkaart nodig?

Met een nieuwe simkaart krijg je de laatste veiligheidsupdates en noodzakelijke verbeteringen. En nog meer extra voordelen.
Per 31 maart 2022 zijn we gestopt met 3G. Maak je gebruik van het internet, dan kan dat niet meer vanaf 31 maart 2022 met deze oude simkaart en bel je vanaf dan via ons 2G-netwerk. Bezoek voor meer informatie onze pagina 'Ga mee van 3G naar 4G'.


Extra voordelen bij je nieuwe simkaart

Bellen via wifi

KPN heeft een dekking van 99%. Dus je hebt overal bereik. Maar in bijvoorbeeld moderne gebouwen waar veel staal en beton in verwerkt zit, kan het bereik minder zijn. Als je een geschikte telefoon hebt, schakelt die automatisch over naar bellen via de wifi van dat gebouw. Zo heb je altijd de beste gesprekskwaliteit.

Betere kwaliteit

4G bellen is voor meer en meer toestellen beschikbaar. Met 4G bellen heb je beter bereik, bel je vaker met HD Voice en heb je een kortere call set-up tijd. Met 4G bellen, ook wel Voice over LTE genoemd (VoLTE), heb je een snellere en een stabielere verbinding tijdens je gesprek.

Dit kan je verwachten

1. Bestel de simkaart gratis

Je bestelt de simkaart heel makkelijk via de 'Bestel simkaart & check toestel' knop. Na het bestellen van de simkaart kun je ook jouw toestel checken of deze voor 4G bellen via ons netwerk geschikt is *).

2. Je ontvangt de simkaart per post

De simkaart past in je brievenbus. Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven.

3. Activeer je simkaart

Bij de simkaart zit een duidelijke uitleg om hem activeren. Daarna kan je hem in je toestel stoppen. De 3-in-1 simkaart past altijd!

Je ontvangt de activatiecode per e-mail.

Tip: Heb je je telefoonnummers op je simkaart opgeslagen, kopieer deze dan eerst van je simkaart naar je toestel. Hulp nodig bij het kopiƫren? Bekijk onze toestelhulp.

*) We doen ons best om alle 4G-geschikte toestellen op deze lijst weer te geven. Twijfel je of jouw toestel geschikt is voor internetten en/of bellen via ons 4G-netwerk? Vraag dit dan na bij de verkoper van je toestel.

Ook in de winkel staan we voor je klaar!

Heb je hulp nodig met de simkaart? Ook nu staan we voor je klaar in de winkel.

Vind een winkel in jouw buurt

Meer weten over het vervangen van je simkaart?

Ja. Er gebeurt niets met je telefoonnummers , appjes, sms'jes of voicemails. Je behoudt hetzelfde telefoonnummer en je blijft hetzelfde betalen.
Je simkaart krijgt geen nieuwe beveiligingsupdates meer. Daarom is het belangrijk dat je een nieuwe simkaart aanvraagt. Zo ben je verzekerd van de laatste updates.
Ja, ook dan is het belangrijk dat je een nieuwe simkaart aanvraagt. Dit zorgt voor een goede kwaliteit. En de nieuwe simkaart heeft de laatste veiligheidsupdates.
Met de nieuwe KPN simkaart kan je met meer aanbieders verbinding maken dan met je oude simkaart. Zo heb je altijd het beste signaal.

Mobiel abonnement:
Ja dat kan. Je moet een normale simkaart aanvragen. Kies voor de KPN Postpaid NFC SIM-kaart Prive.

Prepaid:
Voor prepaid is dat niet mogelijk. Bestel gratis je nieuwe Prepaid simkaart via de 'Bestel gratis een nieuwe simkaart' knop op deze pagina.

Ja, je krijgt een 3-in-1 simkaart. Je drukt heel makkelijk het juiste formaat uit het plastic. Past altijd!

3-in-1 simkaart
Heb je nog geen geschikt toestel en wil je toch graag 4G bellen? Dan hebben wij 2 mogelijkheden voor je. Koop een nieuw los toestel bij ons of kies voor verlengen met toestel. Kijk voor meer informatie op kpn.com/van3naar4g.
KPN heeft een dekking van 99%. Dus je hebt overal bereik. Maar in bijvoorbeeld moderne gebouwen waar veel staal en beton in verwerkt zit, kan het bereik minder zijn. Als je een geschikte telefoon hebt, schakelt die automatisch over naar bellen via de wifi van dat gebouw. Zo heb je altijd de beste gesprekskwaliteit.

Het is niet meer nodig om telefoonnummers op je simkaart op te slaan, omdat er voldoende ruimte is op de meeste smartphones. Heb je toch nog nummers op je simkaart opgeslagen? Kopieer deze dan eerst van je simkaart naar je toestel, voordat je de nieuwe simkaart activeert. Hulp nodig bij het kopiƫren van je telefoonnummers? Bekijk onze toestelhulp.

 

Ja, ook dan is het belangrijk dat je een nieuwe simkaart aanvraagt. De nieuwe simkaart heeft de laatste beveiligingsupdates.

Gebruik je de simkaart in een apparaat met Circuit Switched Data?
Vanaf 1 mei 2021 ondersteunt KPN Circuit Switched Data niet meer. Neem contact op met de leverancier van dit apparaat.
Je behoudt jouw beltegoed na de simkaart wissel.