3-in-1 simkaart

Er zijn verschillende redenen om een nieuwe simkaart aan te vragen. Bijvoorbeeld bij verlies of diefstal. Of als je huidige simkaart niet in je (nieuwe) toestel past.

De simkaarten die KPN gebruikt hoeven niet geknipt te worden. Dit zijn 3-in-1 simkaarten waar je de kleinere formaten uit kunt klikken.

3-in-1 SIM-kaart

Simkaart aanvragen

Abonnement

Heb je een abonnement? Dan vraag je eenvoudig een nieuwe simkaart aan via MijnKPN.

Prepaid

Als je prepaid hebt vraag je een nieuwe simkaart aan via het formulier.

Kun je niet meer bellen of internetten? Als je simkaart het niet meer doet, betekent niet altijd dat deze defect is en vervangen moet worden. Bekijk eerst de oplossingen voordat je een nieuwe simkaart aanvraagt.

Simkaart in de winkel ophalen

Wil je direct een nieuwe simkaart? Hiervoor kun je ook terecht bij een van onze winkels, dan loop je bellend de winkel uit! Onze collega's helpen je graag om je gegevens over te zetten.

Veelgestelde vragen over simkaart

Heb je een nieuw toestel waarin je huidige simkaart niet meer in past? Bestel dan een 3-in-1 simkaart. Bestel je deze vóór 16.00 uur, dan ontvang je hem al binnen 2 werkdagen. Je krijgt je simkaart binnen via de normale post. Op zondag en maandag wordt de simkaart niet bezorgd.
We raden je aan om alsnog een nieuwe 3-in-1 simkaart te bestellen. De geknipte simkaart heeft misschien schade opgelopen, waardoor de accu snel leeggaat en je verbinding zwakker wordt.
Wij zetten je bundels over zodra je jouw nieuwe simkaart geactiveerd hebt. Dan ben je meteen weer bereikbaar.

Deze simkaart maakt het mogelijk om in de toekomst gebruik te maken van handige en veilige toepassingen zoals contactloos betalen of inchecken in het openbaar vervoer.

NFC simkaart informatie

Een DUO simkaart bestaat uit twee simkaarten voor dezelfde aansluiting. Deze simkaarten kun je in verschillende toestellen plaatsen (bijvoorbeeld een mobiele telefoon en een carkit). Zo heb je twee toestellen waarop je met hetzelfde nummer bereikbaar bent, zonder dat je de simkaart over hoeft te plaatsen.

Let bij de DUO simkaart wel op het volgende:

  • Een DUO simkaart kun je niet tegelijkertijd gebruiken in 2 toestellen. Heb je beide toestellen aan staan, dan komen je gesprekken en/of berichten binnen op het toestel dat je het laatste hebt gebruikt. Hierdoor kun je gesprekken of berichten missen/niet op tijd zien.
  • Zorg er dus voor dat er maar 1 toestel aanstaat. Wissel je van toestel, dan is het belangrijk dat het actieve toestel eerst wordt uitgeschakeld en daarna pas het tweede toestel wordt ingeschakeld. Na het wisselen kan het voorkomen dat je niet bereikbaar bent of dat je geen berichten kan ontvangen. Dit probleem verdwijnt nadat je een uitgaande verbinding hebt gemaakt.
  • De DUO simkaart is niet geschikt voor NFC-diensten.
  • Als je een DUO simkaart gebruikt, werken sommige apps niet vlekkeloos. WhatsApp, bijvoorbeeld, kun je maar op 1 apparaat tegelijk gebruiken. Wissel je van toestel, dan moet je WhatsApp afmelden op het ene toestel en hem (opnieuw) aanmelden op het andere toestel.
  • DUO simkaarten zijn niet bedoeld om in Dual-sim telefoons te gebruiken. Dit soort toestellen gebruik je juist voor 2 verschillende aansluitingen.

Onderwerpen die met simkaarten te maken hebben

Simkaart activeren

Activeer eenvoudig je simkaart.

Pukcode opzoeken

Bekijk je pukcode in MijnKPN.

Simkaart aanvragen

Vraag een simkaart aan.