PUK-code opvragen

Waar heb ik mijn pin- en PUK-code voor nodig?

Pincode

Een nieuwe SIM-kaart heeft standaard een pincode. Bij ontvangst is deze 0000. Deze kun je zelf aanpassen. Via Toestelhulp vind je hoe je dit kunt doen met jouw toestel. Je kan ook je toestel extra beveiligen met een tweede pincode. Voor een DUO SIM-kaart geldt dat je deze pincode per SIM-kaart in kan stellen. We raden aan om op beide SIM-kaarten dezelfde pincode in te stellen.

3x verkeerde pincode ingetoetst? PUK-code nodig!

Als je 3 keer een onjuiste pincode hebt ingetoetst, wordt je toestel geblokkeerd. Je hebt dan een PUK-code nodig om je toestel weer te ontgrendelen. Gelukkig is dat vrij eenvoudig. Deze PUK-code staat op het kaartje waar je je SIM-kaart uitgedrukt hebt. Ook is de PUK-code te vinden in MijnKPN.

PUK- code kwijt?

Snelste methode: vraag ‘m online op

Vraag je PUK-code op via ons online formulier. Ter identificatie vragen we je postcode en huisnummer en de laatste 4 cijfers van de bankrekening waarmee je je abonnement betaalt. Heb je KPN Prepaid? Dan kun je je identificeren aan de hand van je SIM-kaartnummer.

Let op: Heb je een toevoeging aan je huisnummer? Vul deze dan met een kleine letter in, anders werkt de check niet.

Voor welk mobiel nummer heb je een PUK-code nodig?

Overige opties voor PUK-code opvragen

Je PUK-code kun je vinden in MijnKPN onder het tabblad 'Service'.

Inloggen MijnKPN

Let op: Indien je nog geen MijnKPN hebt, neem dan contact op met onze klantenservice. Bij de registratie voor MijnKPN wordt er namelijk een sms gestuurd en die kun je niet ontvangen als je SIM-kaart is geblokkeerd.

Bij aanschaf van je abonnement of Prepaid SIM-kaart heb je een SIM-kaart pakket ontvangen. In dit pakket zit een kaart (zie hieronder) met daarop jouw persoonlijke PUK-code (het rood omcirkelde onderdeel). Je PUK-code bestaat uit 8 cijfers.

De PUK-code op de voorbeeldkaart is ter illustratie.

Meer dan 10 keer een foute PUK-code ingetoetst?

Let op: Als je 10 keer een foute PUK-code invoert is de SIM-kaart definitief geblokkeerd en is de kaart onbruikbaar geworden. Je zult dan een nieuwe SIM-kaart aan moeten vragen.

SIM-lock verwijderen

Wil je een SIM-unlock aanvragen? Dat gaat eenvoudig via een formulier.

Vervangende of extra SIM-kaart

SIM-kaart activeren

SIM-lock verwijderen

Praat met ons mee over PUK-code opvragen

Pincode verkeerd ingevoerd, waar vind ik mijn pukcode?

Hallo @Lakro, welkom op het forum van KPN! :D Ik laat je graag zien hoe je in MijnKPN met 3 klikken bij de PUK code k...

Marcia_ | 20-09-2018


Vind uw antwoord op onze site.