SIM-kaart vervangen of extra SIM-kaart aanvragen

Waarom een nieuwe SIM-kaart?

Er zijn verschillende redenen om een nieuwe SIM-kaart aan te vragen:

 • Je huidige SIM-kaart past niet in je nieuwe toestel
 • Je huidige SIM-kaart is verloren of gestolen

SIM-kaart MijnKPN

Online SIM-kaart aanvragen

Bestel een vervangende SIM-kaart voor je abonnement in MijnKPN. Voor Prepaid vul je een formulier in.

KPN winkel

In de winkel ophalen

Wil je direct een nieuwe SIM-kaart? Hiervoor kun je ook terecht bij één van onze winkels, dan loop je bellend de winkel uit! De medewerkers kunnen je ook helpen je gegevens over te zetten.

Welke SIM-kaart heb ik nodig?

3-in-1 SIM-kaart

Het maakt niet meer uit welke SIM-kaart je nodig hebt, De 3-in-1 SIM-kaart past altijd. Je drukt gewoon het juiste formaat uit. er zijn 3 formaten:

 • 1 Mini-SIM
 • 2 Micro-SIM
 • 3 Nano-SIM

SIM-kaart knippen

Waarom je je huidige SIM-kaart niet moet knippen

 • De SIM-kaart kan hierna een minder goede netwerkdekking hebben
 • De SIM-kaart past nét niet, waardoor je toestel de kaart niet herkent
 • Traag internet doordat je toestel geen stabiele verbinding kan maken
 • Gesprekken kunnen wegvallen
 • De accu gaat sneller leeg, omdat je toestel vaker verbinding probeert te maken

Veelgestelde vragen over SIM-kaart

Je hebt een nieuw toestel besteld en je huidige SIM-kaart past niet meer? Bestel dan een 3-in-1 SIM-kaart. De nieuwe SIM-kaart wordt al binnen 2 werkdagen bij je thuis bezorgd als je voor 16.00 uur hebt besteld. De bezorging vindt plaats via reguliere postlevering. Op zondag en maandag wordt de SIM-kaart niet bezorgd met de regulier post.

   Wij raden aan om alsnog een nieuwe 3-in-1 SIM-kaart te bestellen. Het is vaak niet duidelijk in hoeverre de kaart beschadigd is na het knippen. Zo kan de accu snel leeg gaan en je verbinding zwakker worden.

   De SIM-kaart ziet eruit als de standaard SIM-kaart, waar je twee kleine kaartjes uit kunt klikken.

   Vraag dan een nieuwe SIM-kaart aan in de KPN winkel. Na aanschaf in een KPN winkel krijg je direct de nieuwe SIM-kaart mee.
   Wij zetten je bundels over zodra je jouw nieuwe SIM-kaart geactiveerd hebt. Dan ben je meteen weer bereikbaar.

   Deze SIM-kaart maakt het mogelijk om in de toekomst gebruik te maken van handige en veilige toepassingen zoals contactloos betalen of inchecken in het openbaar vervoer.

   Een DUO SIM-kaart bestaat uit twee SIM-kaarten voor dezelfde aansluiting. Deze SIM-kaarten kun je in verschillende toestellen plaatsen (bijvoorbeeld mobiele telefoon en carkit). Zo heb je twee toestellen waarop je met hetzelfde nummer bereikbaar bent, zonder de SIM-kaart over te hoeven plaatsen. Bij de DUO SIM-kaart gelden wel een aantal aandachtspunten:

   • Een DUO SIM-kaart kun je niet gelijktijdig gebruiken in twee toestellen. Heb je beide toestellen aan staan dan komen je gesprekken en/of berichten binnen op het toestel dat je het laatste hebt gebruikt. Hierdoor kun je gesprekken of berichten missen/niet tijdig zien.
   • Zorg er dus voor dat slechts één toestel aan staat. Wissel je van toestel dan is het belangrijk dat het actieve toestel eerst wordt uitgeschakeld en daarna pas het tweede toestel wordt ingeschakeld. Na het wisselen kan het voorkomen dat je niet bereikbaar bent of dat je geen berichten kan ontvangen. Dit probleem verdwijnt nadat je een uitgaande verbinding hebt gemaakt.
   • De DUO SIM-kaart is niet geschikt voor NFC-diensten
   • DUO-simkaarten kunnen kunnen bij het gebruik van sommige apps problemen geven. Bijvoorbeeld Whatsapp kan maar op 1 apparaat tegelijk actief zijn. Bij het wisselen van toestel moet Whatsapp opnieuw aangemeld worden en wordt het andere toestel afgemeld.
   • DUO-simkaarten zijn niet bedoeld om in Dual-sim telefoons gebruikt te worden. Dit soort toestellen zijn er juist voor dat 2  aansluitingen gebruikt kunnen worden.

   Meer over SIM-kaart

   SIM-kaart activeren

   PUK-code opvragen

   SIM-lock verwijderen