Ik ben geblokkeerd door het KPN AbuseTeam

Een blokkade die is opgelegd door het KPN Abuse Team kan vervelend zijn. Bedenk echter dat een dergelijke blokkade altijd met een goede reden wordt toegepast. De blokkade bied je de mogelijkheid problemen op je computer(s) op een veilige manier op te lossen. Mocht je computer zijn besmet met een virus.

Neem contact op met Abuse
Neem altijd via e-mail contact op met het ons Abuse Team. Dit is bij elke blokkade mogelijk via Webmail. Het e-mailadres van het KPN Abuse Team is: abuse@kpn.com

Er zijn 2 soorten abuse blokkades:

In deze omgeving krijg je een speciale quarantainepagina met instructies. Volg deze instructies. Om de problemen op te lossen zijn er een aantal pagina's die je kunt openen. Bekijk welke websites beschikbaar zijn in de quarantaine omgeving.

Elke computer die is aangesloten op het internet heeft een uniek nummer. Dit unieke nummer is het IP adres. Het IP adres kan op de mailserver van KPN zijn geblokkeerd. Hierdoor is je uitgaande e-mail geblokkeerd. Je ontvangt daardoor een foutmelding bij het versturen van e-mail via je e-mailprogramma. Zo’n blokkade heet een blacklisting.