Een aansluitpunt is het punt waarop de KPN aansluiting (de grond- of invoerkabel) je huis binnenkomt. Een aansluitpunt noemen we een ISRA (koperdraad) of een FTU (glasvezeldraad).

ISRA 

De term ISRA staat voor Infra Structuur/ Rand Apparatuur. Op de ISRA sluit je de KPN apparatuur aan. De ISRA zit meestal in de meterkast of in een hoek van de woonkamer. Hieronder staan enkele afbeeldingen van de verschillende aansluitpunten, zodat je het aansluitpunt gemakkelijker kan herkennen. Heb je in je huis een ISRA én een wandcontactdoos? Sluit dan je modem aan op het ISRA punt. Die aansluiting is vaak makkelijker.

FTU 

De term FTU staat voor Fiber Termination Unit. Op de FTU sluit de monteur of KPN netwerkNL het glasvezelkastje aan. Op het glasvezelkastje sluit je de KPN apparatuur aan. Het glasvezelkastje zit meestal in de meterkast of woonkamer. De meest gebruikte FTU's zie je hieronder.

Aansluitpunt

Aansluiting

Glasvezel

Plaatsen of verplaatsen van een ISRA of FTU/NT

Geen aansluiting (IS/RA punt of FTU) in jouw huis

Vraag bij KPN Internet, Telefonie, TV, of een combi hiervan aan. Zodra de aanvraag binnen is bij ons nemen we contact met je op om de situatie door te nemen met betrekking tot het aansluitpunt.

Let op: Aan het plaatsen van een aansluitpunt zijn mogelijk kosten verbonden.

Verplaatsen van het IS/RA punt of FTU in je huis

Wanneer je het IS/RA punt of FTU wilt verplaatsen vul dan het formulier in bij mijnaansluiting.nl.

Let op: Aan het verplaatsen van een aansluitpunt zijn kosten verbonden.