NummerWeergave aan- en uitzetten op je vaste telefoon

Hoe zet ik mijn nummerherkenning uit?

Zien wie jou belt en bepalen of anderen jouw nummer mogen zien? Er zijn verschillen in nummerweergave. Je kunt nummers zichtbaar maken van mensen die jou bellen, maar ook je eigen nummer afschermen. Afhankelijk van je abonnement leggen we je uit hoe je dit eenvoudig aan en uit kunt zetten.

Inkomende gesprekken

Internet & bellen abonnement

Heb je een Internet & bellen abonnement en zie je niet wie jou belt? Reset dan je modem. Hierdoor wordt nummerweergave opnieuw geactiveerd. Dit is gratis.

Modem resetten

Vast bellen zonder internet abonnement

Om te kunnen zien wie er belt, heb je een telefoontoestel nodig dat nummerweergave ondersteunt. Controleer dit in de gebruikershandleiding van je telefoontoestel.

Nummer afschermen bij uitgaande gesprekken

Wil je je eigen nummer eenmalig afschermen? Toets dan *31* voor je een nummer kiest. Wil je je nummer permanent afschermen? Neem dan contact op met onze Klantenservice op 0800-0402, dan zetten wij het voor je uit.

Veelgestelde vragen over NummerWeergave

Je kunt jouw vermelding in de telefoongids (papieren of elektronische gids)  eenvoudig aanpassen met de volgende stappen:

  1. Ga naar mijnnummervermelding.nl
  2. Voer het telefoonnummer in
  3. Typ de tekst over die gevraagd wordt op de site, voor de veiligheid
  4. Je toestel aangesloten op dat nummer gaat over en je ontvangt een pincode
  5. Voer de pincode in
  6. De huidige gegevens worden zichtbaar en kunnen worden gewijzigd.

Hier kun je ook je nummer niet zichtbaar maken op facturen van anderen.

Je mobiele nummer is standaard zichtbaar op de factuur van mensen waarmee je gebeld hebt. Wil je dit liever niet? Geef dan online een verzoek voor nummerafscherming aan ons door.