NummerWeergave aan- en uitzetten op je vaste telefoon

Nummers zien en jouw nummer tonen

Zien wie jou belt en bepalen of anderen jou nummer mogen zien. Er zijn verschillen in nummerweergave. Je kunt nummers zichtbaar maken van mensen die jou bellen, maar ook je eigen nummer afschermen. Afhankelijk van je abonnement leggen we je uit hoe je dit eenvoudig aan en uit kunt zetten.

Inkomende gesprekken

Internet & bellen abonnement

Heb je een Internet & bellen abonnement en zie je niet wie jou belt? Reset dan je modem. Hierdoor wordt nummerweergave opnieuw geactiveerd. Dit is gratis.

Modem resetten

Uitgaande gesprekken

Internet & bellen abonnement

Wil je je eigen nummer eenmalig afschermen? Toets dan *31* voor je een nummer kiest. Wil je je nummer permanent afschermen? Neem dan contact op met onze Klantenservice op 0800-0402, dan zetten wij het voor je uit.

Inkomende gesprekken

Heb je je telefoon rechtstreeks in de muur aangesloten en zie je niet wie jou belt? Ga dan naar MijnKPN en volg de stappen hieronder. Voor Nummerherkenning betaal je met jouw abonnement €1,26 per maand.

Uitgaande gesprekken

Wil je je eigen nummer eenmalig afschermen? Toets dan #31# voor je een nummer kiest. Wil je je nummer permanent afschermen? Ga dan naar MijnKPN en volg de stappen hieronder:

  1. Druk onder de kop ‘Service en Instellingen’ op [Nummerherkenning instellen]
  2. Doorloop de stappen door op [Doorgaan] te drukken
  3. Bij ‘Stap 4’ vink je onder ‘Beperkingen op uw aansluiting’ het vakje [Permanente blokkering nummerweergave] aan
  4. Druk daarna op [Doorgaan] om vervolgens op [Versturen] te drukken

Veelgestelde vragen over NummerWeergave

Toets als je alleen Vast bellen hebt #31# voor het te kiezen nummer om NummerWeergave voor het gesprek te blokkeren. Heb je Internet & bellen? Toets dan *31* voor het te kiezen nummer. Je nummer is dan niet zichtbaar voor anderen. Voor het alarmnummer 112 blijft je nummer wel zichtbaar.

Je kunt jouw vermelding in de telefoongids (papieren of elektronische gids)  eenvoudig aanpassen met de volgende stappen:

  1. Ga naar mijnnummervermelding.nl
  2. Voer het telefoonnummer in
  3. Typ de tekst over die gevraagd wordt op de site, voor de veiligheid
  4. Je toestel aangesloten op dat nummer gaat over en je ontvangt een pincode
  5. Voer de pincode in
  6. De huidige gegevens worden zichtbaar en kunnen worden gewijzigd.

Je mobiele nummer is standaard zichtbaar op de factuur van mensen waarmee je gebeld hebt. Wil je dit liever niet? Geef dan online een verzoek voor nummerafscherming aan ons door.