Contractovername of naam aanpassen

Je kunt een contract bij KPN overzetten op de naam van iemand anders. Dit noemen we een contractovername. Je vindt hier alles over de voorwaarden en wat je moet doen om een contractovername te regelen.

Geef je contractovername door

g

Internet, TV, Bellen, Digitenne & Kleinzakelijk

Vul het online formulier voor Internet, TV, Bellen, Digitenne & Kleinzakelijk contractovername in.

Mobiel

Vul het online formulier voor mobiele contractovername in.

Overlijden

We helpen je graag met het kosteloos overzetten van de abonnementen.

Meer informatie over: Contractovername

Een contractovername kun je doorgeven via het online contractovername formulier en in een KPN winkel. Een contractovername is gratis.

De onderstaande twee documenten dien je bij de hand te hebben voor een contractovername:

 1. ID van huidige en nieuwe contractant
 2. Ondertekend contract huidige en nieuwe contractant. Heb je een scan of foto van deze documenten, dan kun je deze binnen 30 minuten uploaden. Doe je dit later, dan vervallen je ingevoerde gegevens en moet je het formulier opnieuw invullen. Je kunt eenvoudig een foto van de documenten maken met je mobiele telefoon. Maak het BurgerServiceNummer (BSN) en de foto onherkenbaar op de kopie van het identiteitsbewijs. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de KopieID app van de overheid. Je kunt de app downloaden in de App Store, Play Store of Windows Phone Store.
Het is niet mogelijk om een contract over te nemen als de huidige contractant een of meerdere rekeningen niet betaald heeft.

Na een contractovername wordt de factuur gesplitst.

 • De oude contractant krijgt een slotfactuur met het verbruik en abonnementsbedrag tot en met de dag van overname.
 • De nieuwe contractant krijgt een factuur met het verbruik en abonnementsbedrag vanaf de dag na overname.

Als het factuuradres wijzigt van de huidige contractant, dan vervalt KPN Compleet. De nieuwe contractant kan zich dan weer aanmelden voor KPN Compleet.

Kijk voor meer informatie op KPN compleet.

Ja, het contract wordt overgenomen met eventuele kortingen.

Overname van een ToestelVerzekering is niet mogelijk. De ToestelVerzekering wordt bij een contractovername beëindigd. Het is niet mogelijk om dit toestel opnieuw te verzekeren bij KPN.

Het is niet mogelijk om een contractovername te verwerken als er nog een order loopt op het Mobiele nummer, dat nog verwerkt moet worden.

Ja, dat kan. Je neemt het 06-nummer dan over, maar het toestelkrediet blijft nog wel op naam van de huidige contractant staan. Daarom adviseren we je om eerst het toestelkrediet af te lossen.

Na ontvangst van het aanvraagformulier en de bijbehorende documenten wordt het contract binnen 7 werkdagen in behandeling genomen.

Wat neem ik allemaal over bij een contractovername?

De aansluiting wordt overgenomen met alle daarbij behorende opties en instellingen. Een abonnement met TV, Internet & Bellen wordt in zijn geheel overgenomen. Na de contractovername kun je het pakket en de instellingen eenvoudig en kosteloos wijzigen in MijnKPN.

Wat is de verwerkingstijd van een contractovername?

Als alles bij ons binnen is, zetten we het binnen 10 werkdagen om.

Zijn er kosten verbonden aan een contractovername?

 • Een contractovername voor Vast bellen (PSTN/ISDN) van of naar Zakelijk is betaald. Zie de tarieven op kpn.com/allesoverbellen. Deze kosten worden op de eerstvolgende factuur na de verwerking van de contractovername in rekening gebracht.

Betaling en factuur

De betaling gaat via automatische incasso. De nieuwe contractant neemt eventuele openstaande vorderingen bij KPN van de huidige contractant over. Gesplitste facturen worden niet verstrekt. Een eventuele verrekening van kosten dient onderling te worden geregeld, zonder tussenkomst van KPN.

Wat heb ik nodig?

De huidige en nieuwe contractant zijn beiden meerderjarig en een natuurlijk persoon. Naast het volledig ingevulde en ondertekende formulier, moet van beide een kopie van een geldig identiteitsbewijs worden meegestuurd. Maak op de kopie het Burger Service Nummer (BSN) en de foto onherkenbaar.

Let op: wij vergelijken de handtekeningen op het formulier met de handtekeningen op de identiteitsbewijzen. Zorg dat de handtekeningen op het formulier hetzelfde zijn als die op de kopieën die worden meegestuurd.

Zakelijk

Het contract kan overgenomen worden van een bedrijf of op naam van een bedrijf worden gezet. Dit gaat via het contractovername formulier. Stuur hiervoor de volgende documenten:

 1. Door de bestuurder of gevolmachtigde volgens het KVK-register ondertekend contractovername formulier
 2. Geldig identiteitsbewijs van bestuurder of gevolmachtigde

Uitzonderingen huidige contractant

In situaties waarbij er geen identiteitsbewijs en handtekening van de huidige contractant mogelijk is, stuur je de volgende documenten zodat je het contract kunt overnemen.

 • Overlijden: een kopie uittreksel overlijdensakte. Deze kun je opvragen bij de gemeente waar de overledene woonachtig was.
 • Ernstige ziekte, dementie of bewindvoerder: ondertekening door de bewindvoerder. Een identiteitsbewijs van de bewindvoerder met een korte toelichting.
 • Vermissing: een kopie aangifte van vermissing bij de politie met een korte toelichting.
 • Echtscheiding: de betaalafschriften van de facturen van de laatste 3 maanden. Het betaalafschrift is op naam van de nieuwe contractant en is geen en/of rekening. Indien mogelijk een bewijs van scheiding waar uit blijkt wie waar woont. Wij nemen contact op met de huidige contractant. De contractovername is alleen mogelijk na akkoord van de huidige contractant. Indien er binnen 1 maand na 3 contactpogingen er geen uitsluitsel is, gaat wij uit van een akkoord van de huidige contractant.
 • Zakelijk, bij faillissement: een identiteitsbewijs van de curator met een korte toelichting.
 • Zakelijk, indien de bestuurder of de gevolmachtigde niet in het KVK-register staat: Volmacht (afzonderlijk document), uittreksel KVK-register, identiteitsbewijs gevolmachtigde, identiteitsbewijs bestuurder die de volmacht heeft ondertekend.
Wanneer je compleet bent kun je een contractovername zowel online als in een KPN winkel doorgeven. Als je gebruik maakt van het online formulier, dan dien je deze twee keer in te vullen. Vul dan het formulier in voor zowel Mobiel als voor TV, Internet, Bellen, Digitenne

Spelfout in naam aanpassen

Voorwaarden spelfout in je naam aanpassen voor je mobiele abonnement

 • De naam van de contractant mag worden aangepast, maar niet op een manier waarmee het contract op naam komt te staan van een ander contractant. In dit geval is er sprake van een contractovername
 • Is er sprake van een naamswijziging, door huwelijk of scheiding, neem dan contact op met onze klantenservice.

Voorwaarden spelfout in je naam aanpassen voor je TV, Internet, Bellen en/of Digitenne

 • De naam van de contractant mag worden aangepast, maar niet op een manier waarmee het contract op naam komt te staan van een ander rechtspersoon. In dit geval is er sprake van een contractovername.
 • Is er sprake van een naamswijziging door huwelijk of scheiding, neem dan contact op met onze klantenservice.

Dit doe je het makkelijkst in MijnKPN

Ga hiervoor naar Profiel en klik op je naam onder Inloggegevens.


Een spelfout in je naam doorgeven voor je vaste telefoonabonnement

Dit kun je doorgeven door het aanvraagformulier in te vullen en op te sturen naar het adres op het formulier.

Aanvraagformulier Naamswijziging


Een spelfout in je naam doorgeven voor je TV, Internet, Digitenne of mobiele abonnement?

Neem hiervoor contact op met de Klantenservice.

Je kunt een spelfout in je naam ook doorgeven in een KPN winkel.