Jammer dat je om die reden wilt opzeggen. Er zijn een aantal opties die je kunt overwegen, afhankelijk of je binnen je contract zit.
In MijnKPN kun je de begindatum en de einddatum van je contract vinden.

Zit je binnen je contract?

 • Dan wordt er een afkoopsom in rekening gebracht.
  Misschien wil je werkgever hierbij helpen?

 • Misschien wil iemand anders jouw abonnement wel overnemen?
  Dat kan eenvoudig via Contractovername.

  Zit je buiten je contract?

  • Buiten je contract kan je je abonnement naar beneden bijstellen in MijnKPN. Zodat je je nummer kan behouden maar je niet veel betaalt elke maand.
  • Misschien kan het bedrijf waar je gaat werken jouw huidige nummer overzetten naar je nieuwe contract? Dan raak je je nummer niet kwijt.
  • Wil je zowel je toestel als je nummer behouden? Overweeg dan om Prepaid te nemen van KPN.

  Wil je toch opzeggen?

  Om op te zeggen hebben we je naam, geboortedatum en de laatste 3 cijfers van je rekeningnummer nodig. Houd dit bij de hand als je wilt opzeggen.

  Bel ons

  • Elke dag gratis bereikbaar van 08.00 tot 22.00 uur
  • Direct geregeld
  • Gemiddelde wachttijd: 1 minuut
  • Bel met het nummer dat bij ons bekend is. Dan kunnen we je nog sneller en beter helpen.
  Bel ons

  Gebeld worden

  • Vul je telefoonnummer in. Dit kan tussen 08.00 en 22.00 uur
  • Je wordt binnen 1 uur teruggebeld
  • Direct geregeld
  • We bellen je met een anoniem nummer

  Let op: deze opties hebben een langere verwerkingstijd.

  Wil je liever online opzeggen? Vul het online formulier in. De verwerking duurt dan 2 weken. De opzegtermijn gaat in als het in ons systeem is verwerkt.

  Zodra we het formulier in behandeling nemen, word je teruggebeld.

  Je wordt teruggebeld met een anoniem nummer

  Wil je schriftelijk opzeggen? Stuur een brief naar onderstaand adres. Wij adviseren je de brief aangetekend te versturen. De verwerking duurt dan 2 weken. De opzegtermijn gaat in als het in ons systeem is verwerkt.

  Zodra we de brief in behandeling nemen, word je teruggebeld.

  Je wordt teruggebeld met een anoniem nummer

  KPN Klantenservice

  T.a.v. Opzeggen

  Postbus 235

  2400 AE Alphen aan den Rijn

  Een schriftelijke opzegging moet minimaal de volgende gegevens bevatten:

  • Naam (van de abonnee)
  • Adres en woonplaats
  • Telefoonnummer (je mobiele nummer als je geen vast nummer hebt)
  • Geboortedatum
  • Contractnummer van het op te zeggen abonnement
  • Rekeningnummer waar het abonnement van wordt afgeschreven
  • Datum van opzegging (wensdatum, houd rekening met opzegtermijn)
  • Welke producten je op wilt zeggen
  • Reden van opzegging

  Meer informatie over opzeggen

  Alle diensten die bij je internetabonnement horen, worden beëindigd. Zoals Televisie, Digitenne, Bellen, Spotify, e-mailadressen en KPN Veilig.

  Digitenne en E-mail kan als apart abonnement worden voortgezet.

  Als je de mobiele abonnementen van KPN op jouw adres opzegt, verlies je alle KPN Compleet voordelen. Zeg je alleen je vaste internetaansluiting op, dan behoud je de KPN Compleet voordelen voor de mobiele abonnementen die je op jouw adres hebt.

  Meer informatie over KPN Compleet

  Overstapservice

  Heb je bij je nieuwe aanbieder aangegeven dat je de overstapservice wilt gebruiken? Dan zegt je nieuwe aanbieder het abonnement voor Internet bij KPN op. Alle bijbehorende diensten worden automatisch beëindigd. Heb je daarnaast nog andere abonnementen bij KPN, bijvoorbeeld Digitenne, E-mail Only, Mobiel of Thuisbellen, die je wilt beëindigen? Dan moet je die zelf opzeggen.

  Nummerbehoud

  Heb je bij je nieuwe aanbieder aangegeven dat je jouw telefoonnummer wilt behouden? Dan wordt je mobiele of vaste telefoon abonnement bij KPN automatisch opgeheven. We zetten jouw telefoonnummer dan op de afgesproken datum over naar het netwerk van de nieuwe aanbieder.

  Mobiel

  Voor elk nieuw abonnement geldt een contractstermijn van 1 of 2 jaar. Je kunt je mobiel abonnement opzeggen met inachtneming van een maand opzegtermijn. Dit geldt ook voor een servicecontract. In MijnKPN kun je de begindatum en de einddatum van je contract vinden.

  TV, Internet en/of Vast Bellen

  Voor elk nieuw abonnement geldt een contractstermijn van 1 jaar. Na 1 jaar wordt het contract automatisch maandelijks verlengd. Houd dan rekening met 1 maand opzegtermijn. In MijnKPN kun je de begindatum en de einddatum van je contract vinden. Maak je gebruik van een extra dienst zoals KPN Veilig of Duits Pakket? Dit kan je elke maand aan- of uitzetten via MijnKPN.

  Voor elk nieuw abonnement ga je een contract aan voor onbepaalde tijd met een minimale looptijd van 1 of 2 jaar. Na afloop van deze 1 of 2 jarige periode wordt het contract automatisch maandelijks verlengd. Houd dan rekening met 1 maand opzegtermijn. Wil je binnen de contractsperiode je abonnement opzeggen? Dan is het mogelijk dat er een afkoopsom in rekening wordt gebracht.

  Je kunt de datum tot wanneer je contract loopt vinden via ‘MijnKPN’

  • Log in op MijnKPN en ga voor je mobiel abonnement naar tabblad [Abonnementen]
  • Log in op MijnKPN en ga voor je aansluiting thuis naar het tabblad [Gegevens]

  Problemen met inloggen?

  Opzeggen is gratis wanneer de einddatum van het contract verstreken is. Is dit nog niet het geval, maar wil je toch per direct opzeggen? Dan kunnen wij een afkoopsom berekenen. Houd rekening met een opzegtermijn van 1 maand.

  De periode na een overlijden is altijd zwaar. Op deze pagina helpen we je graag verder.

  Nadat de aansluiting is opgeheven, kan je de KPN e-mailadressen nog 1 maand gebruiken. Het gaat hierbij om de e-mailadressen eindigend op:

  @kpnmail.nl, @kpnplanet.nl, @planet.nl, @wxs.nl, @hetnet.nl, @freeler.nl, @onsbrabantnet.nl, @onsmail.nl, @onsneteindhoven.nl en @onsnetnuenen.nl.

  Wil je alleen de e-mailadressen behouden? Dan moet je niet opzeggen, maar het KPN abonnement wijzigen naar een E-mail only abonnement.

  Maak je gebruik van de overstapservice van een andere aanbieder? Dan moet je de overstap daar annuleren. Anders worden de e-mailadressen automatisch opgeheven.

  Als er apparatuur van KPN teruggestuurd moet worden, staat dit in de bevestiging van de opzegging. Uiterlijk 1 week na de einddatum van het abonnement ontvang je een retourdoos met instructies. Je ontvangt de retourdoos op het aansluitadres, tenzij je een ander adres hebt doorgegeven. De apparatuur kan je gratis terugsturen.