Snel en makkelijk betalen voor je favoriete apps, games, films, muziek en meer? Deze aankopen op je mobiel of tablet kun je betalen via je mobiele telefoonrekening. Wel zo makkelijk. Zo heb je alle aankopen in 1 overzicht op je KPN factuur. Ontdek hoe je dit kunt instellen.

Hoe betaal ik een online aankoop via mijn KPN factuur?

Deze dienst is beschikbaar voor aankopen in de Google Play-, Microsoft én Apple App Store. Als je kiest voor de optie ‘betalen via KPN factuur’ dan komt het aankoopbedrag op de volgende factuur van je Mobiele abonnement. Heb je een Prepaid abonnement? Dan wordt het bedrag direct van je Prepaid-tegoed afgeschreven. Als je in een van de stores iets koopt, ontvang je van de appstore direct een bevestigingsmail op het e-mailadres dat je daar zelf hebt opgegeven.

Tip: Als je een game, muziek of bijvoorbeeld een app downloadt via het mobiele netwerk, dan gaat dit uit je MB-bundel. Je kunt tijdens het downloaden gebruik maken van wifi om deze MB's te besparen.

Hoe wil je je aankopen betalen?

Voordat je kan betalen via je KPN factuur, moet je eerst de betaaloptie kiezen die past bij je mobiele telefoon of tablet. Bekijk hieronder per store hoe dit werkt voor jou.

De eerste keer dat je wilt betalen via je KPN factuur moet je je registreren voor deze betaaloptie bij de Google Play, Microsoft en Apple App store. Bekijk hoe dit werkt voor jou.

Google Play Store

Bekijk hoe je aankopen in de Google Play Store via je factuur kunt betalen.

Apple App Store

Bekijk hoe je aankopen in de Apple App Store via je factuur kunt betalen.

Microsoft Store

Bekijk hoe je aankopen in de Microsoft Store via je factuur kunt betalen.

Meer over online aankopen op je factuur

Aankopen zijn beschikbaar voor zowel klanten met een abonnement als Prepaid. Er geldt een maximum van € 50,- per aankoop en een maximum van € 300,- per kalendermaand.

Via de Factuur
Aankopen via een van de (app)stores verschijnen automatisch op je volgende factuur van KPN. Je gekochte aankopen vind je op de factuur onder ’Online aankopen’ in MijnKPN. In je verbruiksspecificatie kun je elke aankoop apart terugvinden met de naam van de (app)store, specificatie van de aankoop (naam of transactie kenmerk), aankoopbedrag en aankoopmoment. De ontwikkelaar van de aankoop zorgt voor de btw-afdracht, daarom staat er op de factuur ‘Over deze factuurregel is door KPN geen btw in rekening gebracht’.

Via MijnKPN
Je kunt je aankopen terugvinden in MijnKPN onder 'Overzicht’

Hoe kan ik mijn aankopen zien voor mijn Prepaid?
Je kunt bij Prepaid je aanschaf niet inzien omdat dit direct van je beltegoed wordt afgeschreven. Mocht je niet weten waar je beltegoed is gebleven, kun je via de Klantenservice vragen waaraan je beltegoed besteed is. Wel moet je dan je simkaartnummer of pukcode bij de hand hebben om jezelf te kunnen identificeren. Je kunt geen specificatie opvragen.

Je kunt een verzoek doen om je aankoop (app of game) te annuleren door naar de desbetreffende store te gaan.
Nee, de limiet van € 300,- per kalendermaand geldt voor alle klanten en kun je niet aanpassen.

Er zijn verschillende oorzaken waarom een betaling via je factuur niet lukt of de betaalmogelijkheid niet getoond wordt in een van de stores:

  • Je wilt een aankoop in een van de (app)stores doen maar hebt een Zakelijk abonnement. Deze dienst is alleen beschikbaar voor klanten met een Consumenten abonnement.
  • Het maximum voor betalen via je factuur is bereikt. Het maximum voor betalen via je factuur is als volgt: € 50,- per aankoop en € 300,- per kalendermaand voor de gezamenlijke aankopen in de (app)stores.
  • Als je geblokkeerd bent (wegens wanbetaling), dan kun je geen online aankopen doen. Ben je weer actief (omdat je betaald hebt), dan kan je weer online aankopen doen.
  • Je hebt betalen via je factuur uitgeschakeld. Wil je Betalen via je KPN factuur weer inschakelen? Bel dan met de Klantenservice.

    Bekijk nummer

Wil je niet langer je aankopen betalen via je KPN factuur? Bel dan de Klantenservice (24/7 gratis bereikbaar) om 'Betalen via je factuur’ uit te zetten.

Zakelijke klanten kunnen geen aankopen doen met hun KPN abonnement.
  • Bij vragen over je rekening kun je terecht bij KPN. KPN zorgt voor de afrekening met jou via je factuur of Prepaid tegoed en regelt de betaling aan de verschillende (app)stores. Je persoonlijke gegevens worden door KPN niet gedeeld met de (app)stores.
  • Bij vragen over apps of andere downloads kun je terecht bij de (app)store waar je je aankoop hebt gedaan (Google Play-, iTunes en Microsoft store).