Betalen voor parkeren met Flitsmeister en KPN Pay

Gordel om, even je spiegels controleren, sleutel in het contact en je bent klaar om met de auto te vertrekken. Tenminste zo heb je het vast geleerd tijdens je rijlessen. Tegenwoordig doen bijna 2 miljoen mensen nog iets extra’s voordat ze vertrekken, namelijk het starten van de Flitsmeister app. Inmiddels is Flitsmeister een van de meest gebruikte navigatie-apps in Nederland. Dankzij een samenwerking tussen KPN en Flitsmeister kan je vanaf nu ook betalen voor het parkeren via je KPN factuur. In dit blog leggen we uit hoe dit werkt.

Wat is Flitsmeister?

Met de Flitsmeister app ga je goed voorbereid op reis. Dankzij deze veelgebruikte navigatie-app word je onderweg gewaarschuwd voor flitsers, verkeersongevallen, wegwerkzaamheden en andere zaken die van belang zijn voor een plezierige rit. Dankzij de vele gebruikers van Flitsmeister, heb je altijd de actuele verkeerssituatie binnen handbereik. Naast eerder genoemde mogelijkheden, krijg je ook een waarschuwing voor een trajectcontrole of als er een ambulance bij jou in de buurt is. 

Parkeren met Flitsmeister

Ben je na een veilige rit aangekomen op je bestemming en ga je parkeren in een parkeerzone? In dat geval geeft Flitsmeister je een melding dat je vanuit deze app kan betalen. Ga je weer weg, dan krijg je een handige melding dat je het parkeren weer kan stoppen. Hiervoor moet je de parkeerfunctie eenmalig instellen.

1. Open de app en klik op de 3 streepjes linksboven in de app

2. Kies ‘Parkeren’

3. Druk op ‘Parkeren inschakelen’

4. Volg de stappen op je scherm

Hoe werkt KPN Pay?

Je kan tegenwoordig op allerlei manieren online betalen. Soms kan dat alleen met je creditcard. Omdat niet iedereen van deze optie gebruik wil maken, bieden wij een veilige en makkelijke betaalmethode aan, namelijk KPN Pay. Hiermee kan je de aankoop van een app of een aankoop in een app, via je KPN factuur afrekenen. Wil je alles weten over KPN Pay of weten hoe je het gebruikt? Kijk dan op onze uitlegpagina over KPN Pay.   

Hoe stel je het in KPN Pay in bij Flitsmeister?

Dankzij de samenwerking tussen KPN en Flitsmeister, kan je vanaf nu voor parkeren betalen via je KPN factuur. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Ga naar parkeren in het Flitsmeister-menu linksboven in de app

2. Maak een account aan of kies direct de betaalmethode ''KPN Pay''. De rest volgt vanzelf!

3. Heb je al een account? Schakel dan de parkeerfunctie in en kies voor KPN Pay als betaalmethode. Heb je de parkeerfunctie al ingeschakeld? Dan kun je eenvoudig KPN Pay als betaalmethode instellen. Ga naar ‘Betaalmethode wijzigen’ en kies voor KPN Pay

4.  Je ziet jouw parkeertransacties op de volgende factuur (online aankopen) van je mobiele abonnement

Op deze manier hoef jij nooit meer op zoek naar een parkeerautomaat en wordt je reis nog aangenamer. 

Wil je meer weten over KPN Pay?

Bekijk KPN Pay

Gerelateerde artikelen