Wat kan ik aanpassen?

Wil je je factuur voor je vaste telefoonnummer via de post of via e-mail ontvangen? Of wil je het e-mailadres wijzigen waarop je je factuur ontvangt? Dat kun je nu makkelijk hier aanpassen. Je kunt de volgende instellingen wijzigen:

  • Factuur per post
  • Factuur per e-mail
  • E-mailadres waarnaar de factuur wordt gestuurd

Ontvang je een acceptgiro? Dan zijn de kosten voor een factuur per post € 2,50 per maand. Bij een automatische incasso worden er geen kosten in rekening gebracht.

Hoe pas ik mijn instellingen aan?

Stap 1: Vul het telefoonnummer van je vaste telefoon in. Je ontvangt dan een controlecode als gesproken bericht op je vaste telefoonlijn

Stap 2: Deze code vul je in in stap 2 van het formulier

Stap 3: Je ziet een overzicht van je factuurinstellingen en kunt deze meteen wijzigen.

Stap 4: Je bevestigt je wijzigingen. Als je e-mailadres is veranderd, ontvang je een e-mail om je e-mailadres te bevestigen

Stap 5: Bevestig je e-mailadres door op de link in de e-mail te klikken

Je aangepaste factuurinstellingen gaan in vanaf de volgende factuurperiode.

Ga naar het formulier

Code via spraakbericht

We bellen je vaste telefoon en geven een controlecode via een spraakbericht door. Hiermee voorkomen we dat iemand anders je gegevens kan wijzigen. We adviseren je om de code op te schrijven. Je kunt het bericht laten herhalen. Als je de code ingevuld hebt, kun je verder online je factuurinstellingen inzien en wijzigen.

Aanpassen van je e-mailadres

Als je je e-mailadres verandert, sturen we je een e-mail met een link. Door op de link te klikken, bevestig je je e-mailadres. Zo weten we zeker dat jij de gebruiker bent van dat e-mailadres en dat we hier de factuur naartoe kunnen sturen. Als je je e-mailadres niet bevestigt, ontvang je de factuur niet per e-mail, maar sturen we je slechts een e-mail ter notificatie om alsnog je e-mail te bevestigen.

TV, Internet en bellen pakket?  

Heb je een gecombineerd pakket met internet of televisie, dan kun je je factuur inzien via MijnKPN. Via KPN ID wijzig je je e-mailadres, en via de opties in MijnKPN kun je factuur per post aanzetten.