Geen onverwachte internet, bel of SMS kosten binnen de EU


Vanaf 1 juni 2017 gebruik je je huidige abonnementen in de EU zoals dat je in Nederland gewend bent. We bieden in ieder land de best beschikbare snelheid. Wel kan de kwaliteit van het netwerk minder zijn en je ontvangst dus ook. Hierdoor kun je een lagere internetsnelheid ervaren dan je in Nederland gewend bent.
Bij de grens * hoef je niet meer je internet uit te zetten en kun je gewoon blijven internetten, bellen of sms’en. Lees hieronder voor welke landen in Europa dit geldt en wat je moet doen om geen onverwachte kosten te krijgen als je thuiskomt.

* Ben je in een grensgebied met de EU en wil je geen extra kosten? Zet dan voor de zekerheid je internet uit.


Internetten

Internetten in het buitenland op een rijtje:

 • In Nederland en in de hele EU internet je gewoon uit je abonnement, zonder extra kosten
 • Je kunt alle MB’s opmaken in de hele EU
 • Dataverbruik en roamen binnen jouw bundel is gratis
 • Je hoeft geen Extra Bundel aan te zetten als je nog MB’s uit je abonnement hebt
 • Heb je Unlimited Data? Dan kun je maximaal 50 GB roamen in de EU

Zijn je MB's op?
Dan wordt je internet langzamer. Je hebt nooit internetkosten buiten je abonnement.

Extra GB's bij Unlimited Data
Je kunt tot 50 GB roamen in de EU als je Unlimited Data hebt. Zijn je MB's op? Dan kun je maximaal 1 GB per keer activeren in de MijnKPN app voor 1,99. Of sms EU1000 AAN naar 1266.

Tip: zet (data)roaming aan om te kunnen internetten in het buitenland
Standaard staat dit meestal uit op je telefoon. Meestal vind je dit in je instellingen onder (mobiel) netwerk.

Bellen en sms’en

Ben je op reis in de EU? En heb je een abonnement afgesloten na 3 februari 2019? Dan bel je gewoon uit je abonnement naar ieder ander nummer in de EU. Oók als jij in Nederland bent.

Heb je een abonnement afgesloten vóór 4 februari 2019? Dan verschillen de kosten per abonnement en wanneer je dit hebt afgesloten. Hieronder leggen we je de verschillen uit wanneer je nog in Nederland bent:

Jij belt en sms't onbeperkt in de hele EU naar ieder nummer in de EU. Oók als jij in Nederland bent.

• Let op als je in Nederland bent: bellen en sms’en vanuit Nederland naar een buitenlandsnummer in de EU zit niet in je abonnement. Je betaalt een hoger tarief per minuut en sms.

• Bel of sms je vaker naar een land in de EU vanuit Nederland? Met een Extra Bundel bel en sms je goedkoper naar een buitenlandsnummer in de EU dan als je los per minuut of sms betaalt.

• Let op als je in Nederland bent: bellen en sms’en vanuit Nederland naar een buitenlandsnummer in de EU zit niet in je abonnement. Je betaalt een hoger tarief per minuut en sms.

• Bel of sms je vaker naar een land in de EU vanuit Nederland? Met een Extra Bundel bel en sms je goedkoper naar een buitenlandsnummer in de EU dan als je los per minuut of sms betaalt.

• Let op als je in Nederland bent: bellen en sms’en vanuit Nederland naar een buitenlandsnummer in de EU zit niet in je abonnement. Je betaalt een hoger tarief per minuut en sms.

Voorbeelden

Bellen en sms’en vanuit de EU naar…

 • …een Nederlands nummer in de EU zit in je abonnement. Bijvoorbeeld bellen vanuit Duitsland naar een vriend die in Frankrijk op de camping staat.
 • …een buitenlands nummer in de EU zit in je abonnement. Bijvoorbeeld een Frans restaurant bellen terwijl je in Frankrijk bent voor een reservering.
 • …een Nederlands nummer in Nederland zit in je abonnement. Bijvoorbeeld je staat op de camping in Frankrijk en belt je familie voor een update.

Bellen en sms’en vanuit Nederland naar…

 • …een Nederlands nummer in de EU zit in je abonnement. Bijvoorbeeld je belt een vriend die op de camping in Frankrijk staat.
 • …een buitenlandsnummer in de EU zit meestal niet in je abonnement. Bijvoorbeeld je belt vanuit Nederland alvast de camping in Frankrijk dat je onderweg bent. Met een abonnement met onbeperkt bellen/sms'en afgesloten na 26 september 2016 zit dit wel in je abonnement.Hoeveel MB’S, minuten of sms’jes heb ik nog over?

In de MijnKPN app zie je altijd hoeveel MB’s, minuten of sms’jes je nog over hebt in je huidige abonnement of je Extra Bundel. Daarnaast krijg je altijd een sms’je als je op 50%, 75% of 100% van je abonnement of Extra Bundel zit. Zo weet je altijd hoeveel je nog over hebt.

Tarieven voor op reis met vliegtuig, veerboot of cruiseschip

Maak je binnen de EU gebruik van mobiel internet op de veerboot, het cruiseschip of in het vliegtuig? Dan gaat dat niet uit je abonnement en geldt er een satelliet of maritiem tarief. Dit kan oplopen tot wel € 10,- per MB. De exacte tarieven vind je in onderstaand overzicht die je kunt downloaden.

Extra informatie

Als je door je minuten en sms'jes heen bent, betaal je per minuut en sms een hoger tarief.

 • Buitenbundel bellen: € 0,23 per minuut
 • Buitenbundel sms'en: € 0,07 per sms
In het buitenland kan bel- en sms-verkeer vertraagd worden verwerkt, doordat buitenlandse providers het bel- en sms-verbruik binnen 24 uur (binnen EU) tot 4 dagen (buiten EU) aan KPN mogen doorgeven. Hierdoor kan het verbruik van je bundel in de MijnKPN app niet up-to-date zijn of ontvang je de verbruikssms met vertraging.
B België
C Cyprus (Grieks gedeelte)
D Denemarken, Duitsland
E Estland
F Finland, Frankrijk
G Griekenland
H Hongarije
I Ierland, IJsland, Italië
K Kroatië
L Letland, Litouwen, Luxemburg
M Malta, Monaco
N Nederland, Noorwegen
O Oostenrijk
P Polen, Portugal
R Roemenië
S Slovenië, Spanje
T Tsjechië
V Verenigd Koninkrijk
Z Zweden, Zwitserland

Het Premium Plus abonnement is bij KPN niet meer verkrijgbaar. Heb jij dit abonnement nog? Lees hieronder meer over het Premium Plus abonnement.

Met een telefoon abonnement Zorgeloos Premium Plus kun je onbeperkt bellen en sms'en in Nederland, de EU, de VS en Canada. Daarnaast kun je 50 GB mobiel internet gebruiken in Nederland, in de EU, de VS en Canada. Overschrijd je de 50 GB in het buitenland, dan vertragen we automatisch je internetsnelheid.

Bovendien krijg je iedere maand 200 MB’s, minuten of sms’jes in 50 Voordeellanden buiten de EU, bijvoorbeeld in de Nederlandse Antillen, China en Zuid-Afrika.

Maak je gebruik van de voordelen van KPN Compleet? Dan wordt je 50 GB verdubbeld naar 100 GB per maand én de 200 MB’s, minuten of sms’jes worden verdubbeld naar 400 MB’s, minuten of sms’jes in 50 Voordeellanden buiten de EU.