Wifi Versterker bedraad aansluiten

Wifi Versterker aansluiten & gebruiken

Op deze pagina vind je alles over het bedraad aansluiten en gebruiken van de Wifi Versterker zodat je een optimaal wifi-signaal in en om je huis hebt. Ook vind je oplossingen voor problemen met de Wifi Versterker. Wil je instellingen wijzigen of resetten? Kijk dan onderaan de pagina.

Dit moet je weten over de Wifi Versterker:

  • Altijd een optimaal wifi-signaal in en om je huis
  • Overal supersnel streamen, down- en uploaden
  • Eenvoudig aansluiten met een kabel uit de Experia Box
Wifi Versterker aansluiten en gebruiken

Wifi Versterker gebruiken

Let op: Als je de Wifi Versterker bedraad hebt aangesloten, heb je op de etage waar de deze staat een ander netwerk dan beneden. Vergeet niet van netwerk te wisselen anders werkt het niet.

Wifi Versterker kopen

Bestel de Wifi Versterker eenvoudig online en je hebt m de volgende werkdag al in huis!

Bestel een Wifi Versterker

Veelgestelde vragen over de Wifi Versterker

Je kunt via de Online Wizard alle instellingen handmatig aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld het 5 GHz netwerk een andere naam geven, zodat je direct herkent dat je met het snelste netwerk bent verbonden.

  • Log in op de Online Wizard
  • Ga naar AP Settings (links in het menu)
  • Geef de Wifi Versterker een nieuwe naam.

Je kunt bijvoorbeeld de 5 GHz verbinding een naam geven met 5 GHz erin, zodat je deze direct herkent. Om verwarring te voorkomen is het handig om het wachtwoord gelijk te houden met je huidige wachtwoord. Nu kun je via je smartphone, tablet of laptop zien met welk Wifi netwerk je verbonden bent.

Als het WPS lampje (het onderste lampje) op de Wifi Versterker continu brandt, heb je een internetverbinding. Aan de kleur van het lampje kan je zien wat voor verbinding je hebt.

  • Blauw: continu blauw, dan heeft de Versterker een goede bedrade verbinding.
  • Paars: continu paars, dan heeft de Versterker een goede draadloze verbinding op 5 GHz.
  • Oranje: continu oranje, dan is er een draadloze verbinding op 2.4 GHz, of is de verbinding tussen twee WiFi Versterker niet optimaal. Zet ze dan iets dichter bij elkaar.
  • Geen: als het WPS lampje helemaal niet brandt, dan heeft de Wifi Versterker geen verbinding met de Experia Box. Doorloop dan de installatiestappen van de handleiding opnieuw.

Werkt de Wifi Versterker correct, maar heb je toch geen verbinding? Gebruik dan onze servicetools waarmee je online en offline stap voor stap je probleem met Wifi, internet, e-mail, Vast bellen en Interactieve TV kunt oplossen.

Bedraad aansluiten is altijd beter dan draadloos, want dan zijn verstoringen minimaal. Het signaal van de Wifi Versterker is dan sneller en stabieler. Bovendien wordt de dekking in je huis vergroot, door de Wifi Versterker op een andere plek in huis te plaatsen dan je Experia Box. 

Als je de Wifi Versterker toch draadloos wilt aansluiten, dan raden wij je aan om 2 Wifi Versterkers aan te sluiten. Hierdoor wordt via 5Ghz een stabieler Wifi netwerk gerealiseerd.

Handleidingen & Software

Software WiFi Versterker (versie 001.007.84)

Handleiding Installatiekaart Wifi Versterker

Wat is 5 GHz DualBand? 

De nieuwste technologie heeft naast de 2.4 GHz band een 5 GHz band. Dit is een nieuwe frequentieband die naast de huidige band bestaat. Deze band kun je vergelijken met een 7-baans snelweg die ernaast is aangelegd. Die is nu nog leeg en daardoor kun je er veel harder rijden. 

De Wifi Versterker zorgt ervoor dat je Experia Box zowel gebruik maakt van het 2.4 als het 5 GHz netwerk. Dit heeft als voordeel dat je apparaten die 5 GHz niet ondersteunen toch draadloos kunnen blijven internetten over het 2.4 GHz netwerk. Daarom heet de Wifi Versterker DualBand.

Voordelen

Er is op het 5 GHz netwerk minder kans op storing van andere WiFi apparaten.  
Op 2.4 GHz is weinig ruimte, waardoor het netwerk snel stoort. Bij 5 GHz bestaat dit probleem niet, de frequentie die gebruikt wordt loopt van 5.1 tot 5.8 GHz en gebruikt 23 kanalen die elkaar niet overlappen. Ook gaat 5 GHz minder goed door muren heen. Dus er is minder verstoring met de draadlozen netwerken van de buren. 

Hogere snelheden 
Met 5 GHz zijn hogere snelheden te halen, dan met 2.4 GHz. Overigens nooit sneller dan de snelheid van je internetabonnement.

Nee, je kunt een tv-ontvanger niet draadloos, dus uitsluitend bedraad, aansluiten op de WiFi Versterker.

Als je draadloos aan wilt sluiten, dan kan dat met de Draadloze Verbindingsset.

Onze Servicemonteur helpt je graag!