Alles over KPN Wifi Fon HotSpots

KPN WiFi Fon HotSpots: geven en ontvangen

Jij stelt op je huis adres een beetje WiFi beschikbaar voor anderen en krijgt er tot meer dan 20 miljoen Fon HotSpots wereldwijd voor terug.
Alleen in Nederland zijn er al 1 miljoen Wifi HotSpots beschikbaar.

  • Eigen Wifi delen is veilig
  • Niet alleen in Nederland maar ook in de rest van de wereld
  • Jouw internet blijft even snel, je merkt er niets van
Wifi fon

Hoe stel ik Wifi HotSpots in?

Geef aan welke dienst jij hebt van KPN en maak eenvoudig verbinding.

Dit product heb ik bij KPN

Alles-in-1 of Internetabonnement

KPN Wifi HotSpots gebruiken wanneer je een Alles-in-1 of Internetabonnement hebt.

Alleen een mobiel abonnement of Sim Only

KPN Wifi HotSpots gebruiken wanneer je een mobiel abonnement hebt.

Ik heb nog geen producten van KPN

De gratis KPN Wifi HotSpots kun je alleen gebruiken met een product van KPN. Ben je benieuwd naar wat we jou kunnen aanbieden?


1

Inloggen en instellen

Je kunt op iedere locatie jouw account voor Wifi HotSpots activeren. Log daarvoor in met je KPN ID.

2

Modem automatisch instellen voor wereldwijde toegang

Delen van een beetje Wifi thuis, doe je door de optie Public WiFi (KPN Fon) in te schakelen op je modem. Voor het instellen van je modem dien je thuis te zijn. Met behulp van de online servicetool van KPN kun je de instellingen automatisch wijzigen, zonder in te hoeven loggen op het modem zelf.

Stel je modem automatisch in met onze servicetool

Stel modem in

Afhankelijk van de internetsnelheid op je adres thuis heeft KPN dit al voor je ingeschakeld.

Om gebruik te maken van alle Fon HotSpots wereldwijd heb je een geschikt modem nodig. Dit zijn de Experia Box V10, V9, V8 of V7.

3

Download de app voor gratis gebruik onderweg

Download de app en log eenmalig in met je accountgegevens aangemaakt in stap 1. Elke keer als je in de buurt bent van een KPN Wifi Fon of Premium HotSpot logt de app je automatisch in.

Wil je gebruikmaken van KPN Wifi HotSpots met je laptop? Log dan in met je accountgegevens via de online portal op een HotSpot-locatie.

1

Stuur een SMS

SMS WIFI AAN naar 1266 vanaf de mobiele telefoon met het KPN abonnement.

Stuur WIFI AAN per SMS
2

Je ontvangt jouw inloggegevens

Je ontvangt 3 sms’jes met jouw gebruikersnaam, wachtwoord en de algemene voorwaarden.

3

Download de app voor gratis gebruik onderweg

Download de app en en log eenmalig in met je gebruikersnaam en wachtwoord. De app logt je automatisch in iedere keer als je in de buurt bent van een Fon HotSpot of Premium HotSpot.

Van onbeperkt bellen naar de EU, maximaal internetten via 4G tot een simpel Sim Only abonnement; we hebben het allemaal.

Bekijk de mobiele abonnementen

We hebben het volledigste pakket voor thuis: haarscherpe Interactive TV, stabiel internet en vast Bellen.

Bekijk de producten voor thuis

Geen klant bij KPN, maar wel gebruik willen maken van de KPN WiFi HotSpots?

Als je geen KPN klant bent, maar wel onderweg gebruik wilt maken van KPN WiFi HotSpots dan kan dat op verschillende manieren. Via je je laptop, tablet of smartphone log je bij je WiFi-instellingen in op een KPN WiFi HotSpot bij jou in de buurt.

KPN Premium HotSpots

Een beetje van jezelf en een beetje van Fon

KPN werkt samen met Fon, zodat jij overal gebruik kunt maken van gratis WiFi HotSpots. Fon is een internationaal bedrijf dat in tientallen landen WiFi Hotspots aanbiedt. Het delen van je WiFi met het Fon-netwerk is gegarandeerd veilig. Ook merk je zelf niets van het delen: je kunt gewoon blijven internetten zoals je gewend bent.

Download de app voor tablet en mobiel

In de app maak je verbinding met het WiFi-netwerk van de KPN WiFi HotSpots. De app logt je daarna automatisch in, iedere keer als in je de buurt bent van een KPN WiFi HotSpot.

Extra informatie over KPN WiFi Fon HotSpots

Als je de KPN WiFi app gebruikt, selecteer je eenmalig handmatig het Fon WiFi-netwerk van het land waar je bent en vervolgens log je automatisch in op een HotSpot. Wanneer je geen gebruik maakt van de KPN WiFi App, dan kun je via de WiFi functie van je apparaat verbinding maken met het draadloze netwerk met "Fon" in de netwerknaam.


Let op: je kunt alleen met een Internet- of Internet en TV abonnement gebruikmaken van de KPN WiFi HotSpots in het buitenland. Zorg ook dat je thuis KPN WiFi hebt ingeschakeld op je modem.

Nee, per abonnement van KPN kan er 1 KPN WiFi HotSpots account worden aangemaakt. Je kan dit account wel gebruiken op verschillende mobiele apparaten, maar er kan maar met 1 apparaat tegelijkertijd verbinding worden gemaakt met een HotSpot.

Bekijk hoe je eenvoudig je instellingen wijzigt