Glasvezel vergelijken

Twijfel je over welk internetabonnement het beste bij jou past? Vergelijk hieronder een glasvezel internetabonnement van KPN met een kabel internetabonnement van Ziggo. En check waarom je met glasvezel veel beter uit bent.

kpn Hussel Internet Ziggo Internet Max
Netwerk Glasvezel Kabel
Uploadsnelheid 500 Mbit/s 500 Mbit/s
Downloadsnelheid 500 Mbit/s 40 Mbit/s
Prijs 55,- /mnd 64,50 /mnd

In deze vergelijking is uitgegaan van kpn Hussel Internet met 500 Mbit/s down- en 500 Mbit/s uploadsnelheid en Ziggo Internet Max zonder Interactieve TV en Vast Bellen. In het maandbedrag is geen rekening gehouden met eventuele acties en kortingen. De vergelijking is gemaakt op 9 januari 2020 om 17:21 uur. De gebruikte bronnen zijn de website van KPN en de website van Ziggo.

Glasvezel van KPN op jouw adres?

Check of glasvezel van KPN beschikbaar is op jouw adres. Vul hieronder je postcode en huisnummer in.

Check je postcode
En bekijk direct wat wij op jouw adres leveren

Glasvezel abonnementen vergelijken van KPN

Heb jij een glasvezelaansluiting van KPN op jouw adres? Dan kun je kiezen voor een internetsnelheid tot 500 Mbit/s. Je kunt hieronder de glasvezel internetabonnementen vergelijken.

Weet je niet of je glasvezel hebt op jouw adres? Doe dan de postcodecheck.Snel internet
50 Mbit/s

Snel genoeg voor internetten, e-mailen en streamen. Bijvoorbeeld als je maar af en toe online bent, of alleen woont.

Sneller internet
100 Mbit/s

Ideaal voor een stel. En voor gezinnen met kleinere kinderen. Snel genoeg voor het streamen van je favo Netflix-serie en als je tegelijk nog een paar e-mails wilt beantwoorden.

Supersnel internet
200 Mbit/s

Iedereen zijn eigen laptop, tablet en smartphone, liefst tegelijk in gebruik? Supersnel internet houdt je wifi snel, zonder gedoe.

Ultrasnel internet
500 Mbit/s

Perfect als je met het hele gezin online wilt zijn. Gamen, youtuben en Netflixen in 4K. Met ultrasnel internet kan het allemaal tegelijk. In de hoogste kwaliteit.

Glasvezel internet vergelijken met kabelGlasvezel vs kabel

Glasvezel is veel sneller en stabieler dan kabel. Met glasvezel heb je internetverbinding met het snelheid van het licht. Want informatie wordt verzonden door laserlicht. Stel je downloadt een film in hoge kwaliteit, dan duurt dat met kabel zo'n 6 minuten. Met glasvezel doe je dat in minder dan 3 minuten!

In tegenstelling tot kabel, maakt het bij glasvezel niet uit hoe ver je van de wijkcentrale woont en hoeveel apparaten er tegelijk op het internet aangesloten zijn. Glasvezel is razendsnel.

Vanaf 2 maart: 1 Gbit/s bij KPN

Kan je internet voor jou niet snel genoeg zijn? Zet dan 2 maart 2020 in je agenda. Dan krijg je 1 Gigabit internetsnelheid bij Glasvezel Internet van KPN.

Wist je dat 1 Gigabit internetsnelheid bij KPN nóg stabieler en betrouwbaarder is dan bij Ziggo? De 1 Gigabit van Ziggo gaat namelijk over kabel. En bij KPN gaat dit 100% over het razendsnelle glasvezelnetwerk.

Overstappen? Wij regelen allesNiet tevreden over je huidige provider?
Stap over zonder zorgen!

Niet tevreden over het internet van je huidige provider? Stap dan over naar KPN. Met de overstapservice is dat een fluitje van een cent. En zit je geen dag zonder internet en tv.

  • Wij zeggen je huidige abonnement(en) op
  • Geen dubbele abonnementskosten
  • Geen dag zonder internet en tv

Loopt je huidige contract nog?

Zet dan de overstapwekker. Je krijgt een seintje zodra je kunt overstappen. En je bent meteen op de hoogte over de voordelen die je krijgt bij KPN.

Veelgestelde vragen over Glasvezel Internet

Glasvezel Internet kost hetzelfde als standaard internet. Je betaalt dus niets extra voor glasvezel.
Wij maken gebruik van de nieuwe glasvezeltechnologie PON. Hierbij wordt de lijn gedeeld, maar is er geen snelheidsverlies als er meerdere mensen tegelijk online zijn. Zo wordt de verbinding nergens onderbroken of vertraagd en hoef je het signaal niet te delen met anderen. Dit is een van de grootste voordelen van glasvezel en zorgt ervoor dat jij optimaal kunt genieten van razendsnel internet.
Meestal sluiten we huizen zelf aan op glasvezel. Dit doen we met ons bedrijf KPN NetwerkNL, dat eerst Reggefiber heette. Maar soms werken we samen met een lokale glasvezelaanbieder.

Een andere vraag over Glasvezel Internet?

Heb je een andere vraag? Kijk op de servicepagina als je meer wilt weten over glasvezel en internet.

Ga naar service internet

Op zoek naar iets anders?

Glasvezel Internet

Meer weten over de voordelen van Glasvezel Internet van KPN? Lees meer over wat glasvezel is en wat je ermee kunt doen.

Glasvezelplaatsen

Benieuwd waar in Nederland glasvezel ligt? Lees meer over de glasvezeldekking en glasvezelplanning van jouw plaats.

Internet

Meer weten over Internet van KPN? Profiteer ook hierbij van het betrouwbare netwerk van KPN.