Glasvezel vergelijken

Glasvezel vs Ziggo? Twijfel je over welk internetabonnement het beste bij jou past? Vergelijk hieronder een glasvezel internetabonnement van KPN met een kabel internetabonnement van Ziggo. En check waarom je met glasvezel veel beter uit bent.

Glasvezel aanbieders vergelijken

KPN Hussel Internet Ziggo Internet Giga
Netwerk Glasvezel Kabel
Downloadsnelheid 1 Gbit/s 1 Gbit/s
Uploadsnelheid 1 Gbit/s 50 Mbit/s
Prijs 57,50 /mnd 65,50 /mnd

In deze vergelijking is uitgegaan van KPN Hussel Internet met 1 Gbit/s down- en uploadsnelheid en Ziggo Internet Giga, Internet Only. In het maandbedrag is geen rekening gehouden met eventuele acties en kortingen. Bron: Ziggo, Pakketten, geraadpleegd op 20 juli 2021.

Glasvezel van KPN op jouw adres?

Check of glasvezel van KPN beschikbaar is op jouw adres. Vul hieronder je postcode en huisnummer in.

Check je postcode
En bekijk direct wat wij op jouw adres leveren

Glasvezel internet vergelijken van KPN

Als je interesse hebt in glasvezel, vergelijk je hier onze verschillende glasvezel snelheden. Je kunt kiezen voor een internetsnelheid tot 1 Gbit/s. Je kunt hieronder de glasvezel internetabonnementen en glasvezel snelheid vergelijken.

Weet je niet of je glasvezelaansluiting van KPN hebt op jouw adres? Doe dan de glasvezel postcodecheck.Snel internet
50 Mbit/s

Snel genoeg voor internetten, e-mailen en streamen. Bijvoorbeeld als je maar af en toe online bent, of alleen woont.

Sneller internet
100 Mbit/s

Ideaal voor een stel. En voor gezinnen met kleinere kinderen. Snel genoeg voor het streamen van je favo Netflix-serie en als je tegelijk nog een paar e-mails wilt beantwoorden.

Supersnel internet
200 Mbit/s

Iedereen zijn eigen laptop, tablet en smartphone, liefst tegelijk in gebruik? Supersnel internet houdt je wifi snel, zonder gedoe.

Ultrasnel internet
1 Gbit/s

Is al het andere niet snel genoeg voor jou? Neem dan KPN Glasvezel Internet 1Gbit/s (1000 Mbit/s). Ontzettend betrouwbaar, altijd stabiel en ultrasnel. Ideaal voor fervente games en liefhebbers van 4K tv-programma's.

Als deze snelheid nu nog niet beschikbaar is op jouw adres, kun je nu voor 200 Mbit/s kiezen en later je internetsnelheid verhoging via MijnKPN.

Glasvezel internet vergelijken met kabelGlasvezel vs kabel

Providers die via de kabel hun producten aanbieden, waren vroeger vaak tv-aanbieders. Hierdoor is tv de basis van het abonnement en kun je internet niet los bestellen. Dit ligt aan de techniek. Het signaal bevat televisie én internet. Het voordeel van glasvezel is dat de signalen wel losgetrokken kunnen worden en je de mogelijkheid hebt om alleen internet te bestellen. Dit scheelt vaak in kosten.

Nieuw: 1 Gbit/s bij KPN

Kan je internet voor jou niet snel genoeg zijn? Dan hebben we goed nieuws! Bij KPN kun je kiezen voor 1 Gigabit internetsnelheid bij Glasvezel Internet.

Overstappen? Wij regelen allesNiet tevreden over je huidige provider?
Stap over zonder zorgen!

Niet tevreden over het internet van je huidige provider? Stap dan over naar KPN. Met de overstapservice is dat een fluitje van een cent. En zit je geen dag zonder internet en tv.

  • Wij zeggen je huidige abonnement(en) op
  • Geen dubbele abonnementskosten
  • Geen dag zonder internet en tv

Loopt je huidige contract nog?

Zet dan de overstapwekker. Je krijgt een seintje zodra je kunt overstappen. En je bent meteen op de hoogte over de voordelen die je krijgt bij KPN.

Veelgestelde vragen over Glasvezel Internet

Glasvezel Internet kost hetzelfde als standaard internet. Je betaalt dus niets extra voor glasvezel.
Wij maken gebruik van de nieuwe glasvezeltechnologie PON. Hierbij wordt de lijn gedeeld, maar is er geen snelheidsverlies als er meerdere mensen tegelijk online zijn. Zo wordt de verbinding nergens onderbroken of vertraagd en hoef je het signaal niet te delen met anderen. Dit is een van de grootste voordelen van glasvezel en zorgt ervoor dat jij optimaal kunt genieten van razendsnel internet.
In veel gevallen wordt de aanleg verzorgt door KPN Netwerk of Glaspoort. In sommige gevallen werken we samen met lokale glasvezelaanbieder.

Een andere vraag over Glasvezel Internet?

Heb je een andere vraag? Kijk op de servicepagina als je meer wilt weten over glasvezel en internet.

Ga naar service internet

Op zoek naar iets anders?

Glasvezel Internet

Meer weten over de voordelen van Glasvezel Internet van KPN? Lees meer over wat glasvezel is en wat je ermee kunt doen.

Glasvezelplaatsen

Benieuwd waar in Nederland glasvezel ligt? Lees meer over de glasvezeldekking en glasvezelplanning van jouw plaats.

Internet

Meer weten over Internet van KPN? Profiteer ook hierbij van het betrouwbare netwerk van KPN.