Het verschil tussen 100% Glasvezel en 'glasvezel-kabel'?

100% Glasvezel is internet van puur glasvezel. Glasvezel is bij ons altijd 100% Glasvezel. Ziggo biedt een combinatie aan van glasvezel en kabel. Dat is glasvezel tot aan de wijkkast. Uploaden gaat veel minder snel dan downloaden. Met 100% Glasvezel gaat uploaden juist net zo snel als downloaden. En uploaden wordt steeds belangrijker. Denk aan videobellen, bingen, posten, gamen en bestanden in de cloud opslaan. Niet voor niets dat KPN Glasvezel weer als beste alles-in-1 provider is getest door de Consumentenbond.

100% Glasvezel van KPN. Dat is First Class Internet.

Wat is 100% Glasvezel?

  • Ultrasnel en superstabiel
  • Net zo snel up- als downloaden
  • Energiezuiniger dan andere netwerken
  • Klaar voor de toekomst

Vergelijk KPN Glasvezel met glasvezel-kabel combinatie van Ziggo

KPN Glasvezel Internet Ziggo Internet Giga
Netwerk 100% Glasvezel Kabel in combinatie met glasvezel
Downloadsnelheid 1 Gbit/s 1 Gbit/s
Uploadsnelheid 1 Gbit/s 50 Mbit/s
Latency 2 15
Prijs 52,50 /mnd 62,- /mnd

In deze vergelijking is uitgegaan van KPN Internet Only met 1 Gbit/s down- en uploadsnelheid en Ziggo Internet Giga. In het maandbedrag is geen rekening gehouden met eventuele acties en kortingen. Bron: Ziggo, geraadpleegd op 25 januari 2023.

Glasvezel. Feiten en fabels.

Glasvezel is duurder Bij KPN betaal je dezelfde prijs voor een abonnement via glasvezel als via gewoon internet. En als je de standaard prijs voor Internet van KPN vergelijkt met de prijs van internet van Ziggo ben je bij KPN voordeliger uit.
Je kunt geen tv-kijken via glasvezel Via glasvezel is de beeldkwaliteit en het geluid juist uitstekend. Je sluit je tv-kastje aan op je modem met een netwerkkabel. Je kunt natuurlijk ook draadloos tv-kijken via je wifi verbinding of de KPN iTV app.
Glasvezel is superstabiel Glasvezel is superstabiel internet dat vrijwel nooit uitvalt of hapert. Storingen? Daar heb je nauwelijks last van, zelfs niet tijdens noodweer. Dit komt door het licht dat door de glasvezelkabels loopt in plaats van stroom.
Glasvezel is energiezuiniger dan andere netwerken Omdat glasvezel met licht werkt en niet met stroom, verbruikt het minder energie dan andere netwerken. Ook onze hardware is energiezuinig.
Je moet altijd betalen voor de aanleg van glasvezel Bij KPN betaal je niets extra voor de aanleg van glasvezel naar jouw woning. Als het netwerk niet door KPN wordt aangelegd is er in sommige gevallen wel sprake van eigen bijdrage.
Glasvezel is toekomst bestendig Glasvezel is het enige netwerk speciaal gemaakt voor het internet. Het kan bijna oneindig veel data aan. Er zijn nu al snelheden mogelijk tot wel 100 Gbit/s.

KPN Glasvezel op jouw adres? Doe de postcodecheck

Check of KPN Glasvezel beschikbaar is op jouw adres. Vul hieronder je postcode en huisnummer in.

Check je postcode
En bekijk direct wat wij op jouw adres leveren

Ook daarom kies je voor KPN

Maandelijks aanpasbaar

Pas zelf maandelijks gratis je abonnement aan via MijnKPN. Ook omlaag.

Combinatiekorting

Combineer Internet en Mobiel en krijg tot € 7,50 korting.

KPN Installatiegarantie

Met onze installatiegarantie sluit je zelf Internet & TV aan. Lukt het niet? Dan helpen onze experts je graag verder.

Op zoek naar iets anders?

Veelgestelde vragen over Glasvezel Internet

KPN Glasvezel Internet kost in de meeste gevallen hetzelfde als standaard internet. Je betaalt dus niets extra voor Glasvezel.

Soms krijg je Glasvezel via een derde partij of lokale aanbieder. Dan moet je in bepaalde gevallen een eigen bijdrage betalen.

Doe de postcodecheck en ontdek wat op jouw adres van toepassing is.

Wij maken gebruik van de nieuwe Glasvezeltechnologie PON. Hierbij wordt de lijn gedeeld, maar is er geen snelheidsverlies als er meerdere mensen tegelijk online zijn.

Zo wordt de verbinding nergens onderbroken of vertraagd en hoef je het signaal niet te delen met anderen. Dit is één van de grootste voordelen van Glasvezel en zorgt ervoor dat jij optimaal kunt genieten van razendsnel internet.

In veel gevallen wordt de aanleg verzorgt door KPN Netwerk of Glaspoort. In sommige gevallen werken we samen met 

.

Een andere vraag over Glasvezel Internet?

Heb je een andere vraag? Kijk op de servicepagina als je meer wilt weten over glasvezel en internet.

Ga naar service internet