Dit zijn jullie favoriete artikelen van 2023

Het XS4ALL Blog Wrapped: van QR-code fraude tot handige browserextensies. Dit waren de populairste artikelen van het afgelopen jaar.

1. QR-codefraude: wat is het en hoe werkt het?

Een nieuwe oplichterstruc is fraude met QR-codes. Daarbij proberen criminelen u te verleiden een QR-code te scannen. Vervolgens komt u op een nepwebsite terecht waar ze uw (bank)gegevens proberen te stelen. Of u een betaling willen laten doen. Hoe voorkomt u dit? Lees hier hoe QR-codefraude werkt.

2. Psychologische trucs van internetcriminelen

Internetcriminelen zijn meesters in menselijk gedrag manipuleren. Om hun doel te bereiken maken ze op allerlei manieren misbruik van emoties. Ze creëren bijvoorbeeld angst door bedreiging met incassobureaus als u niet snel de rekening betaalt. En zo zijn er meer psychologische trucs. We zetten er een aantal voor u op een rij.

3. Browserextensies: zo gebruikt u ze veilig

Wachtwoorden opslaan, advertenties blokkeren of een YouTube-video downloaden. U heeft vast wel eens van zulke browserextensies gehoord. Maar wat zijn deze extensies nu eigenlijk? En belangrijk, hoe gebruikt u ze veilig? Lees het hier.

4. Uw digitale nalatenschap geregeld

Iets waar u misschien liever niet over nadenkt. Weet u wat er met uw sociale media-accounts, e-mails en online-fotoalbums gebeurt als u overlijdt? In deze blog bespreken we het digitaal nalatenschap en hoe u alles zo goed mogelijk regelt.

5. Fraude voorkomen? Rutger, KPN Security, geeft tips

Fraude gebeurt vaker dan we willen. Gelukkig werken er veel mensen om ons te beschermen. Zo ook Rutger van onze security afdeling. Hij legt uit hoe u internetcriminelen geen kans geeft. Lees hier al zijn tips.

6. Kent u deze handige browserextensies al?

Advertenties blokkeren of spelling controleren. Het zijn bekende browserextensies. Onze collega’s gebruiken deze handige add-ons ook. We zetten hun favorieten op een rij.

7. Bankhelpsdeskfraude, trap er niet in

U wordt gebeld door uw ‘bank’.. maar werkelijk heeft u een oplichter aan de lijn. Afgelopen jaar zorgde deze oplichterstruc voor een schade van wel 52 miljoen. We vertellen hoe u zich hiertegen wapent in deze blog.

Gerelateerde artikelen