1 maart 2020

De Grote Schoonmaak: Heb jij hem al gedaan?

Jij wilt toch ook niet dat criminelen toegang krijgen tot jouw gegevens? Daarom organiseren wij de actie ‘Grote Schoonmaak’. Trek er een kwartier voor uit en scan je computer(s) op malware en andere bugs. Dan weet je dat je computer schoon is en je gegevens niet op straat liggen, een veilig gevoel!

Grote schoonmaak actie internet


Botnet

Tussen de 5 en 10% van alle computers maakt deel uit van een botnet. Dat betekent dat computers besmet zijn met malware en deelnemen aan schadelijke activiteiten, zonder dat hun eigenaar dat weet. Daar moet verandering in komen.

Doe mee en scan je pc!


Je kan meedoen aan de grote schoonmaakactie door je PC te scannen op internetgevaren. De schoonmaakactie kost ongeveer een kwartier en je houdt er een schonere computer aan over.

Maar hoe houd je de computer schoon in de toekomst?

  1. Installeer een virusscanner en een firewall.
  2. Is er een software update beschikbaar voor je computer? Voer deze zo snel mogelijk uit.
  3. Daarnaast is het handig om met regelmaat een back-up te maken van je bestanden. Zo heb je altijd je gegevens nog wanneer je computer toch helaas een virus oploopt.


KPN Veilig

Wil je jezelf in de toekomst beschermen tegen virussen en malware? Installeer dan KPN Veilig. Dit is een internet beveiligingspakket in samenwerking met F-Secure wat gratis bij alle internet pakketten van KPN zit.

Installeer KPN Veilig


Ook interessant voor jou:

Veiligheid

Tips om je kind veilig digitaal te laten surfen!

Veiligheid

Samen houden wij het internet veilig, maar hoe?

Veiligheid

Vissen versus phishing, waar moet je op letten?