27 januari 2020 3 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Wifi-advies op maat met de Wifi Manager

Slechte wifi-verbinding in sommige delen van je huis? Met de Wifi Manager van KPN is dat verleden tijd. Je kunt dan zelf overal de wifi check doen én de wifi-kwaliteit in elke ruimte verbeteren!Terwijl je een Youtube-filmpje kijkt, loop je vanaf je huiskamer naar de slaapkamer. En je filmpje stopt, want de wifi-verbinding is veel slechter in je slaapkamer. Supervervelend! Maar vanaf nu is een slechte verbinding in je huis verleden tijd. De Wifi Manager van KPN is een online tool waarmee je zelf de wifi-kwaliteit in je hele huis kunt checken én verbeteren. Hiermee heb je in elke hoekje en gaatje, van kelder tot zolder, wifi van KPN.

Hoe werkt de Wifi Manager?

Ieder huis is anders en daarom krijg je wifi-advies op maat via de Wifi Manager. Je kunt bijvoorbeeld wat tips krijgen om de kwaliteit te verbeteren, of je krijgt het advies om een wifi-versterker te nemen. Om te bepalen wat jouw huis nodig heeft, doorloop je de volgende stappen in de Wifi Manager.

Stap 1: wifi-kwaliteit analyseren

Eerst meet je de wifi-kwaliteit in een aantal verschillende ruimtes. Je geeft antwoord op een paar korte vragen en je loopt door je huis om je internetsnelheid te meten.

Stap 2: de oplossing van de Wifi Manager uitvoeren

De Wifi Manager heeft bijna 100 verschillende uitkomsten. Daarvan kunnen er 1 of meerdere dé oplossing voor jouw situatie zijn. Dit kunnen tips zijn, of nieuwe hardware zoals een andere Experia box of een wifi versterker. Heb je hardware als oplossing? Dan krijg je de apparatuur om in jouw huis alles uit je wifi te halen. Nadat je de apparatuur met onze installatie app hebt geïnstalleerd, meet je nog een keer.

Stap 3: goed of niet?

Als het goed is, heb je nu overal in je huis goede wifi. Woehoe! Lukt het toch niet? Dan denken wij graag met je mee om het wifi-probleem op te lossen. Bel of chat dan met onze experts die je kunnen helpen met de oplossing.

Check de Wifi Manager zelf

Ben je haperende of verdwenen wifi-verbinding in jouw huis ook zo zat? Check dan je wifi-kwaliteit met de Wifi Manager en vind de oplossing.

Test je wifi met de Wifi Manager


Consumentenbond: "De wifisnelheid verbeterde flink"


De Consumentenbond heeft de Wifi Manager van KPN onder de loep genomen. Er werden verschillende aspecten nader onderzocht, hieruit kwam onder andere naar voren dat de wifisnelheid met de Wifi Manager flink werd verbeterd.

"De dienst meet de snelheid tweemaal en werkt via een gewone webbrowser. Als de snelheid niet overal in huis boven de 20 Mbit/s uitkomt, probeert KPN dat aan te pakken. Je krijgt bijvoorbeeld een nieuw modem of extra wifiversterkers (Experia Wifi). We probeerden de nieuwe dienst uit en de wifisnelheid verbeterde flink" (Consumentenbond, 2018).


Ook interessant voor jou:

Mobiel

MB's en GB's internet op je mobiel: wat kun je ermee?

Innovatie & Techniek

Gewoon doen! 5 tips om duurzaam te leven

Innovatie & Techniek

KPN: de groene verbinder van Nederland