24 juli 2020 3 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Liefde is de sterkste verbinding

We vieren de liefde! Want van 26 juli t/m 2 augustus is het Pride week. Normaal gesproken een week vol events met veel bezoekers in de hoofdstad, maar dit jaar zal Pride voornamelijk digitaal worden gevierd. Ook bij KPN. We willen laten zien dat iedereen er mag zijn. Van wie je ook houdt! Want liefde is de sterkste verbinding.

Anders dan anders

Dat Pride dit jaar anders is dan anders, zal geen verrassing zijn. Pride zal dit jaar op verschillende manieren digitaal zichtbaar zijn. De initiatieven hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • Via het tv-kanaal OUTtv kijk je de hele week gratis mee met PrideTV. Het officiële kanaal van Amsterdam Pride met live talks, documentaires, films, alternatieve digitale Pride en nog veel meer.

  • Ontdek gedurende de hele Pride week voor de LGBT+ community belangrijke plekken in Amsterdam, tijdens de Find All Flags Tour. Hét alternatief voor de Pride Walk die je zelfstandig kan lopen.

  • Luister naar Taboe Talk. Een podcastserie van KPN en NRC XTR waarin taboes in de samenleving bespreekbaar gemaakt worden. Deze week: homoseksualiteit in de voetbalwereld.

  • Bekijk onze video van Game Changers met daarin twee generaties die met elkaar in gesprek gaan over het strijden voor LGBTQIA+ rechten, toen en nu.

PrideTV

Dit jaar kan je Pride bingewatchen vanuit je luie stoel! Via de zender OutTV (kanaal 77) wordt de hele week PrideTV uitgezonden. In samenwerking met andere telco’s bieden wij dit kanaal de hele week gratis aan.

Tijdens een dagelijkse live uitzending, tussen 12:00 en 19:00 uur, wordt aandacht besteed aan een grote diversiteit aan Pride gerelateerde onderwerpen. Denk hierbij aan jongeren, senioren, trans, sport, kunst, cultuur, religie en het bedrijfsleven. Buiten de live uitzendingen kan je geniet van films, documentaires en uiteraard komt het mooiste van de afgelopen jaren Pride in beeld. Het hele programma ontdek je op de website van PrideTV.

Taboe Talk

Taboe Talk

Taboe Talk is een podcastserie waarin KPN samen met NRC XTR onbespreekbare onderwerpen aan de kaak stelt. In aflevering 6 horen we het verhaal van de 34-jarige Hizkia Blanken die voetbalt bij Gay FC in Amsterdam. Hij heeft lange tijd op hoger niveau gevoetbald en kwam uit de kast bij zijn voetbalteam. Online heeft Hizkia zich lange tijd actief ingezet als spreekbuis voor homoseksuele jongens en meiden in een teamsport. Hoe heeft Hizkia zijn coming-out ervaren? Dit en meer hoor je in de podcast.

Game Changers

Game Changers: twee generaties aan het woord

In Game Changers gaan activisten van twee generaties met elkaar in gesprek over toen en nu. Gelijkenissen en verschillen, twee verschillende personen samengebracht in hun passie om te vechten voor waar ze in geloven.

In de aflevering Gender / LGBTQ+ komen aan het woord Bete van Meeuwen, activist en fotograaf en Victoria Vyper, een bekende Utrechtse drag queen. Beide zetten zich in voor acceptatie en representatie van de LGBTQ+ gemeenschap en gender in de breedste zin van het woord.


Dat Pride er dit jaar anders uitziet dan anders, is een een feit. Maar laat je niet tegenhouden om ook dit jaar je eigen Pride te bouwen. Deze week en het hele jaar door. Want liefde is de sterkste verbinding!

KPN ondersteunt het hele jaar door verschillende initiatieven die de diversiteit en inclusiviteit bevorderen op de werkvloer. Dit doen we doormiddel van interne acties en bemoeienis op LGBT+ beleid door het eigen interne netwerk KPN Pride en nemen we regelmatig deel aan externe activiteiten, zoals diverse Prides en panels met andere bedrijven. Daarnaast ondersteunen we LGBT+ organisaties die zich inzetten voor een inclusieve samenleving, zoals WorkplacePride, StudentPride en sponsoren we de leerstoel naar LGBT inclusie op de werkvloer van de Universiteit Leiden.  Want alleen als je volledig jezelf kan zijn ben je op je best, thuis en op je werk. Bekijk diversiteit en inclusiviteit bij KPN voor een volledig overzicht hoe KPN zich inzet voor een inclusieve (werk)omgeving.  

Mobiel

GB’s en MB’s delen bij KPN

Films, series & TV

De makkelijkste manier om Amazon Prime Video te kijken

Films, series & TV

TV kijken wordt nog eenvoudiger met het nieuwe tv menu