2 juni 2020 3 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Premier League, La Liga en Serie A in juni weer van start

Eindelijk de bal is weer gaan rollen. Op donderdag 11 juni startte de Spaanse La Liga weer met de stadsderby tussen Sevilla en Real Betis. Op woensdag 17 juni gaat ook de Engelse Premier League weer van start. Op zaterdag 20 juni begint tenslotte ook de Serie A weer met voetballen. Door de coronamaatregelen mogen er geen toeschouwers bij de wedstrijden zijn, gelukkig kun je alle wedstrijden volgen met het Ziggo Sport pakket.

Voetbalfans kijken al weken reikhalzend uit naar de herstart van de belangrijkste Europese competities. Nu de eerste resultaten in Duitsland positief zijn, hebben de Spaanse, Italiaanse en Engelse bonden besloten de competitie toch uit te spelen. In Engeland zullen door de coronacrisis alle wedstrijden achter gesloten deuren gespreeld worden. De datum van de herstart, 17 juni, gaat alleen door als definitief aan alle veiligheidsvoorschriften is voldaan.

Spannende wedstrijden op het programma

We kunnen de komende weken genieten van een spannende eindstrijd in Spanje (Barceloan en Real Madrid kunnen nog voor de titel gaan) en mooie affiches in Engeland. Ook de strijd in de Italiaanse Serie A is nog lang niet beslist. Naast de start van de Engelse competitie zal ook de strijd om de FA cup, nog interessante wedstrijden opleveren. De FA cup is gestaakt in de kwartfinales, de wedstrijden Leicester City - Chelsea, Newcastle United - Manchester City, Sheffield United - Arsenal en Norwich City - Manchester United, staan op het programma. Op 17 juni zal de competitie starten met 2 inhaalwedstrijden, waaronder de topper Manchester City - Arsenal,

De stand van zaken in de Spaanse La Liga

In Spanje moeten nog elf speelronden worden gespeeld. Men verwacht dat de competitie eind juli is afgerond. De meeste clubs in Spanje zijn dan ook alweer druk bezig met trainen, waarbij spelers en staf worden getest op het coronavirus. Als we naar de stand in La Liga kijken, dan zien we dat het nog behoorlijk spannend is bovenin. Barcelona staat momenteel eerste met 58 punten, op de voet gevolgd door Real Madrid met twee punten minder. Op afstand volgen Sevilla (47 ptn), Real Sociedad (46 ptn) en Getafe (46 ptn). Onderaan strijden Espanyol, Leganés en Mallorca om geen laatste te worden, de laatste drie clubs degraderen in Spanje.

Hoe eindigt de Engelse Premier League?

In de Engelse competitie staan nog negen volledige speelronden op het programma plus twee inhaalwedstrijden. Om de competitie te starten is wel zekerheid nodig voor de veiligheid van de spelers, ook hier zal continu getest worden. De strijd om de koppositie in de Engelse Premier League is inmiddels gestreden. Liverpool zal na 30 jaar eindelijk weer tot kampioen worden gekroond en staat op dit moment op 82 punten. De top vijf bestaat achtereenvolgens uit Manchester City (57 ptn), Leicester City (53 ptn), Chelsea (48 ptn) en Manchester United (45 ptn). Onderin zullen de laatste drie clubs degraderen, op dit moment zijn dat Bournemouth (27 ptn), Aston Villa (25 ptn) en Norwich City met 21 punten.

Wordt het Juventus of Lazio in Italië?

Je hebt de voetbalsterren Ronaldo, Ibrahimovic of De Ligt een poosje moeten missen. Net als alle andere competities is ook in Italië de strijd voortijdig gestaakt. Nu de situatie in Europa weer lijkt te stabiliseren, mag ook in de Serie A weer gevoetbald worden. Vanaf 12 juni wordt de eerste wedstrijd gespeeld om de Coppa Italia. De finale hiervan wordt op 17 juni gespeeld. Op 20 juni begint de competitie weer. De serie A zal aftrappen met de wedstrijd tussen Torino en Parma. De strijd bovenin de competitie wordt een tweestrijd tussen Juventus en Lazio. Juventus voert de ranglijst nog aan met één punt voorsprong op Lazio. De rechtstreekse confrontatie tussen die twee staat gepland op 20 juli om kwart voor tien ’s avonds.

Hoe kijk je live voetbal bij KPN?

Ben jij ook zo benieuwd wie de Spaanse La Liga gaat winnen en welke verrassende uitslagen we nog gaan zien in de Engelse Premier League? Wil jij helemaal niets missen van de herstart van de Spaanse en Engelse voetbalcompetities? Met een abonnement op het Ziggo Sport Totaal pakket kan je de wedstrijden live volgen. Meer informatie over Ziggo Sport Totaal en hoe je het pakket aanzet, vind je op onze website. Je kunt het Ziggo Sport Totaal pakket maandelijks aan- of uitzetten.

Meteen aanzetten?

  1. Ga hieronder naar MijnKPN en log in
  2. Kies je 'Thuis' product
  3. Klik op 'Extra opties wijzigen of toevoegen'
  4. Kies 'Televisie'
  5. Selecteer Ziggo Sport Totaal en klik op toevoegen of verwijderen
  6. Bevestig met de blauwe knop
Aanzetten in MijnKPN Aanzetten in MijnTelfort

Ook interessant voor jou?

Sport

Vanaf 16 mei live Bundesliga voetbal kijken

Films, series & TV

Programma's die je deze maand niet mag missen

Films, series & TV

Programma's voor de kids in het Pluspakket