19 oktober 2017

Cooktus: visueel koken met je smartphone op het aanrecht

Soms gaan koken en smartphone gebruik niet helemaal samen. Want wie niet oplet heeft straks nog maar 4 vingers. Het vervelende van het lezen van smartphone recepten is vaak dat je die een keer of drie opnieuw moet lezen.

Cooktus


Cooktus


Een Cooktus is een recept vormgegeven als infographic, die je op Instagram kunt vinden. Het concept komt uit de culinaire koker van Maarten Janssen en Fabian Valkenberg. De twee vrienden deelden de frustratie rond de vraag: waarom een recept altijd uitgeschreven is? Het idee rond recepten in de tijdlijn was geboren. Na een hoop testen kwam de cactusvorm als winnaar uit de bus inclusief de naam: Cooktus.

Een cactus recept


Het is heel simpel. Je begint bovenaan en werkt zo langzaam naar beneden. Zo zie je dat je bij het gerecht Pasta Aglio Olia zo ongeveer 2 minuten later het water op moet zetten als dat je de anjovis moet bakken op laag vuur. En de knoflook en peper moeten meegebakken worden als je 5 minuten verder bent. Als laatste giet je de spaghetti af en stop je die bij de rest in de pan. Verder heeft een recept maximaal vijf ingrediënten. Het zijn geen ingewikkelde recepten en dat maakt koken weer leuk. 

Instagram


Cooktus richt zich nu voornamelijk nog op Instagram (en Facebook). Wat de volgende stap is, weten de bedenkers nog niet.

Eet smakelijk!

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

TV kijken waar, wanneer en hoe jij maar wil

Films, series & TV

Wie kijkt er nou nog gewoon TV?!