Spotify Family: genieten met de hele familie

Zit je net lekker weg te dromen in je eigen afspeellijst, komt de ‘Frozen” soundtrack van je dochter opeens voorbij. Leuk voor je dochter, minder leuk voor jou. Het delen van je Spotify-account kan het heel handig zijn, maar in dit soort situatie toch iets minder. Gelukkig is daar nu een oplossing voor: Spotify Family.

Spotify Family

Wat is Spotify Family?

Spotify Family is ideaal als je met meerdere mensen naar Spotify wilt luisteren en iedereen wil beschikken over z’n eigen account. Met dit gezinsabonnement kun je voor een vast bedrag per maand met zes mensen streamen. Je maakt dus je eigen afspeellijsten en favorieten, zonder dat je last hebt van andere gebruikers binnen het abonnement. Zo kun je makkelijk met je kinderen, (groot)ouders, broers, zussen en andere huisgenoten naar muziek luisteren.

Alle abonnees op één adres

De streamingdienst stelt als voorwaarde dat alle gebruikers van een familie-abonnement op hetzelfde adres moeten wonen. Als verschillende gebruikers van een familie-account bij de verificatie een ander adres invoeren, worden ze automatisch uit de groep verwijderd. Het invoeren van een vals adres is natuurlijk mogelijk, maar je begeeft je daarmee op glad ijs.

Spotify Family en KPN

Nu hoor ik je zeggen. Dat klinkt mij als muziek in de oren. Iedereen zijn eigen account en nog besparen ook. Sign me up! En daar zit hem nu net het probleem. Je kunt je Premium account omzetten naar Family, alleen niet via KPN. Spotify Family is alleen rechtstreeks via Spotify zelf af te nemen. Ze zeggen er zelf het volgende over:

‘Kan Spotify Family worden gebruikt in combinatie met andere abonnementen, zoals studentenkortingen, of abonnementen via een telefoonbedrijf?

Als je via een ander bedrijf een abonnement op Spotify Premium hebt afgesloten (bijv. via je internet/mobiele provider), moet je dat abonnement annuleren om te kunnen upgraden naar Premium for Family.’

Voeg Spotify Premium toe aan je KPN abonnement

KPN biedt je wel de mogelijkheid aan om te genieten van Spotify Premium. Voeg voor slechts €8,99 per maand Spotify Premium toe aan je mobiele abonnement en/of internet en TV pakket van KPN.

 


Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

Waarom je Spotify Premium van KPN moet hebben

Innovatie & Techniek

Spotify maakt bewegen op jouw beats nog leuker

Innovatie & Techniek

5 dingen die je ook met Spotify kunt doen