26 oktober 2017

Mijn wifi doet het niet! Wat moet ik doen?

Het moment waarop je er achter komt hoe hard je internet nodig hebt, is wanneer het niet werkt. Lastig als de wifi in huis het niet doet en iedereen naar jou kijkt om het op te lossen. Maar geen paniek, er is hulp en je kan het helemaal zelf!

Wat kan het probleem zijn?

‘have you tried turning it off and back on again?’

Help mijn wifi werkt niet, of je internet doet het niet, wat moet ik doen. Heel simpel, maar vaak een werkende oplossing is het herstarten van je modem. Wanneer je het apparaat uitschakelt met de knop aan de achterkant, 10 seconden wacht en het modem weer aanzet, maakt hij opnieuw verbinding. Het opnieuw opstarten van het modem kan een paar minuten duren, dus ga gerust even koffie zetten. Lost dit het probleem niet op? Dan kan je hetzelfde proberen met het apparaat waarmee je verbinding probeert te maken, waarschijnlijk je laptop, tablet of telefoon (al zal de aan en uit knop niet aan de achterkant zitten). Mocht dit nog steeds geen wifi verbinding bieden, lees dan verder!

Staat wifi aan in je telefoon of laptop?

Je wifi doet het niet, dan hebben we nog een simpele oplossing , deze oplossing waar je waarschijnlijk niet zo snel rekening mee houdt, is je wifi instelling. Als je de hele meterkast al leeg getrokken hebt, kun je nog bedenken dat de wifi in je telefoon niet werkt of je laptop op vliegtuigmodus staat. Dit is gemakkelijk te controleren, door te kijken of het slechts één apparaat is dat niet werkt, of dat geen enkel apparaat verbinding maakt met het internet. Mocht het om één apparaat gaan, dan is dit vaak gemakkelijk aan te passen in de instellingen van je toestel (vervolgens kun je altijd zeggen dat een van de andere problemen de oorzaak was van het niet werken van de wifi).

Zwak wifi-signaal in huis

Het internet werkt wel, maar toch niet helemaal. Dit kan komen door verscheidene redenen, die je niet allemaal kunt verhelpen (zoals bijvoorbeeld wanneer je huis gebouwd is met veel staal en beton, waardoor het signaal moeilijk doorgang vindt). Waar je wel iets aan kunt doen is je wifi-kanaal. Het is namelijk zo dat er 13 wifi-kanalen zijn en iedereen in de buurt automatisch op een van de eerste kanalen gezet wordt. Maar vanaf nu weet jij hoe je zelf kunt kiezen voor het ‘rustigste’ kanaal, voor de beste verbinding, dankzij deze handige tool.

Gebruik de Servicetool

Oke, oke, het kan ook aan KPN liggen

Als al het bovenstaande geen succes heeft, zou het natuurlijk ook zo kunnen zijn dat er een storing is in het netwerk, doordat er bijvoorbeeld een vrachtwagen tegen een antenne is aangereden, onze monteurs bezig zijn met het verbeteren van het netwerk of de glazenwasser per ongeluk een kabeltje heeft losgetrokken van een zendmast. In de meeste gevallen krijg je vooraf een brief met een uitleg en tijdstip van het uitschakelen van de wifi, maar er kan natuurlijk altijd iets onverwachts gebeuren waardoor de wifi even niet werkt. Je kunt op deze pagina altijd zien of er een storing is op jouw adres. Weet dat we altijd ons best doen om dit zo snel mogelijk te verhelpen!

Hopelijk doet je wifi het weer en heb je weer wat meer geleerd over op welke manier je zelf je wifi weer aan de praat krijgt en hoe je je snelheid kunt optimaliseren!

Ook interessant voor jou

Internet

Overal in huis werken? Onze monteur geeft wifi-tips!

Mobiel

Slim omgaan met je bundels voor optimaal MB verbruik!