27 september 2017

De leukste tips om herinneringen vast te leggen

Wie kent het nog: het rolletje in je camera volschieten, wegbrengen naar de fotowinkel om vervolgens een paar dagen later verrast te worden door wat je nu echt op de foto had gezet. Het geeft een fijn en nostalgisch gevoel, maar tegenwoordig kennen we veel meer mogelijkheden om je herinneringen vast te leggen. Wij hebben de leukste hieronder voor je op een rijtje gezet!

Digitaal fotoalbum


Digitale foto’s zijn ontzettend handig, je ziet direct wat je schiet en je kunt de mooiste selecteren. Ze zijn te bewaren op de computer, USB-stick, externe harde schijf of zelfs in de cloud. Versturen is ook een makkie, opa en oma ontvangen per mail gelijk de leukste vakantiefoto’s en al je Facebook vrienden zijn met een paar klikken op de hoogte. Ook al zijn digitale foto’s ontzettend handig, toch is het ook wel eens leuk om een fysiek fotoboek in je handen te hebben om lekker door te bladeren. Al jaren bieden vele (web)winkels de mogelijkheid om van je digitale fotocollectie een mooi album te maken. De bekendste zijn HEMAAlbelliKruidvat en CeWe. Deze vier bieden allen de mogelijkheid om het album vanaf je tablet of smartphone te maken (of hebben een app in ontwikkeling). Groot, klein, dik, dun en met of zonder tekst, alles kun je aanpassen om jouw persoonlijke fotoboek samen te stellen. Veel ‘plak’plezier!

Room for thought


Vergeet je altijd in de waan van de dag om de mooie momenten vast te leggen? Of weet je nu al niet meer wat je vorige week allemaal hebt gedaan? Dan is de app Room for thought perfect voor jou! Deze app stuurt je elke dag op een ander tijdstip een reminder om een foto te maken. Kies een filter, maak een korte omschrijving en sla de foto op. De app maakt er een mooie collage van. Room for thought heeft een samenwerking met HEMA, zo kon je jouw foto’s van 2013 gemakkelijk in een fotoboekje zetten en laten afdrukken. Heb je elke dag netjes een foto gemaakt, dan heb je een hele mooie herinnering aan het jaar. Maar ook als je maar eens in de zoveel tijd toegeeft aan de oproep, blijft het leuk om terug te scrollen. Vele ‘oh ja!’-momentjes gegarandered!
Gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Vine


Ben je een echte socialmediafan? Probeer dan eens Vine uit. Met Vine schiet je korte filmpjes van 6 seconden, die je plaatst op Vine. Doorplaatsen op andere social media kan uiteraard ook. Het filmpje is zo kort, dat het meer op een bewegende foto lijkt. Een hele nieuwe manier van video! Voorbeelden van leuke Vines zijn er inmiddels genoeg. Als je zin hebt om te lachen kijk dan eens op www.vinescope.com.
Gratis beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone

Je mooiste herinnering voor in de woonkamer


Een populaire manier en weer eens wat anders dan het fotolijstje: een canvas met jouw mooiste foto in je woonkamer. Webprint heeft een app waarmee je dat direct vanaf je telefoon kunt bestellen. Nu nog alleen voor iOS, maar ze beloven snel met een Android-versie te komen.
Ben je al voorzien van voldoende canvas in je huis of is het gewoon niet zo jouw ding? Kijk dan eens op www.timberprint.nl, hier laat je je foto afdrukken op hout! Van berken tot bamboe, ze hebben het. En ook nog een uitgeroepen tot Beste Startende Webwinkel 2014 door de Thuiswinkel Awards.

Video met muziek


Wie kent de dia’s van vroeger nog? Met z’n allen kijken terwijl degene bij de projector het verhaal erbij vertelt. Met de app Videolicious voeg je foto’s en filmpjes toe, waarna je je eigen commentaar erbij vertelt. Of kies voor een stukje muziek dat je eronder monteert. De app maakt er een mooi filmpje van die je uiteraard kunt delen! Magisto is een andere bekende en mooie app die je hiervoor kunt gebruiken, hier kun je geen eigen commentaar, maar wel gemakkelijk muziek toevoegen.
Videolicious is gratis beschikbaar voor iOS
Magisto is gratis beschikbaar voor iOS en Android


Wat is jouw favoriete manier van herinneringen vastleggen?

Ook interessant voor jou:

Gezin

Beter grip op het internetgedrag van je kinderen

Gezin

GPS wearables: weten waar je kinderen zijn

Gezin

4 handige en leuke apps voor de feestdagen